TČ ku 1000 litr akumulacke

Zdravim. Mám pec drevo-pelety s 1000 litrovou akumulačnou nádržou s dvoma okruhmi na solar a TÚV. Solar je zatiaľ prázdny. Pelety išli kúsok hore. Teraz otázka. Chcem kúpiť TČ vzduch-voda a zaujíma ma či ho môžem zapojiť do akumulačky do spodného okruhu alebo ho zapojiť paralelne s pecou. Lebo jediné čo som sa dočítal je že vzduch-voda musí mať nejakú minimálnu zásobu vody - vyrovnávacia nádrž. Pán čo mi predbežne ide montovať čerpadlo povedal že s tým nemá skúsenosti, že je chladiar. Vďaka
Odpovedať
@katus14 napájaš to na radiátory? TC je k tomu nevhodné, lebo je to nízkoteplotný zdroj na podlahové alebo radiátory predimenzovať aby stačila menej teplá voda
Odpovedať
Ten spodný had je určený práve pre napojenie TČ, alebo soláru. Predhrev na 35 st TČ, dohrev horným hadom. Pri 1000L to podľa mňa má zmysel, len to dobre vymyslieť (vyregulovať).
Odpovedať
"Pelety išli kúsok hore" Pojde aj dole, ceny komodit sa na trhoch prepadavaju.. Sklady nenazranych kvazipodnikatelov sa zaplnuju, tak pustia coskoro aj z cien.. Len netreba nakupovat za tie nezmyselne ceny, aby mali na tri nove BéeMWéčka. https://www.nasdaq.com/market-activit... cena je uz teraz na urovni maxim z 2018.. to le ntaka mala vsuvka na argumenty kvazipodnikatelov z rodu nenazranych , ked vam ako zakaznikovi budu trepat "ale pane pani ceny idu hore" nejdu hore, marze (chcu) ist hore.
Odpovedať
Mám radiátory, ale len v pivniciach a tam sú permanentne zatvorené. A čo sa týka tých cien tak vlani som dal za tonu 170€ a tento rok mi najprv povedali že 350 a kým som zohnal odvoz tak 420€. Tak som im povedal že nas*ať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?