Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Pohľadaj na poľských fórach. Na Slovensku majú c… @frantisekca ďakujem za info. Vieš sa vyjadriť aj ku kvalite vyššie uvedených značiek Kaisai a Gree ? Z toho čo sa mi podarilo dohľadať používajú rovnaké komponenty ako renomované značky. Aktuálne som rozhodnutý pre Kaisai. @kkristian nedávno kupoval monoblok Kaisai a je spokojný.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
Je tu niekto, kto by vedel objektívne porovnať tý… @purplesticks pokiaľ viem, čo sme pozerali na Aquatherme, otvorili čerpadlo.. Tak kaisai je ale úplne že komplet Midea. Takisto ako Vivax, Sinclair Yukon, rotenso aquami, MDV, atď. Midea to vyrába pre veľa firiem a len prelepuju značku. Na tvojom mieste by som ešte pozrel na jednom veľkom poľskom eshope, ktorý je aj na Slovensku... Tam nájdeš Kaisai aj okolo 2000€.Odpoveď na príspevok od xkodiakx:
@purplesticks pokiaľ viem, čo sme pozerali na Aqu… @xkodiakx ďakujem za skúsenosť. Kaisai viem kúpiť z PL za 1700€, ale skôr sa mi oplatí zo SR, nakoľko viem aplikovať dotáciu zelená domácnostiam. U nás stojí viacej ako v PL, ale po odrátaní dotácie vychádza lacnejšie.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@frantisekca ďakujem za info. Vieš sa vyjadriť aj… @purplesticks Pre Kaisai som rozhodnutý aj ja. Jedine, že by sa vyskytlo TČ Daikin za dobrú cenu, tak by som ho zvážil. Kaisai malo z počiatku problém s obehovým čerpadlom, ktoré zlyhávalo. Ale to je už dávna minulosť a už tam majú tie Shimge, čo by mala byť kvalita (ževraj v Číne n.1, atď.), od vtedy bez problémov. Pozri, zastúpenie Kaisai v Poľsku má tržby asi cez 200 mil.€ ročne. Ževraj predaných celkovo cez 500 000 jednotiek (klimatizácie, TČ). Keby to bola problémová sra6ka, tak by toho bolo plno všade. Dacia v štatistikách poruchovosťi nedopadá dobre, v rámci bezpečnosťi taktiež bieda. No a napriek tomu je to najpredávanejšie auto v Európe... Prečo? Lebo cena a mnoho ľudí si uvedomuje, že keď si odmyslia potrebu prestíže, tak ich tá Dacia bezproblémovo odvezie z bodu A do bodu B za zlomok ceny. Navyše, až tak zle nevyzerá, celkom sympatická, nežerie, lacnejšie náklady.Odpoveď na príspevok od xkodiakx:
V 2017 som začal stavať môj prvý dom. Teraz idem … @xkodiakx Čína za 10 rokov urobila rapídny progres v technológiách. Kedysi napodobňovali, kopčili... A dnes mám dojem, že práve oni začínajú byť TOP Hight-Tech a udávajú tempo, smer. Že podporím jejich trh? Z toho obavy nemám, nadnárodné značky, koncerny tam vyrábajú (aspoň komponenty) a tu to predávajú s pridanou hodnotou. Keď s tým nemajú (ani morálny) problém oni, tak ani ja. Oni to robia kôli svojej ekonomike, ziskom, ja sa správam ako bežný spotrebiteľ, teda rovnako. Až EU zatrhne Aliexpress, Temu, Alibabu, bude horšie.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
Je tu niekto, kto by vedel objektívne porovnať tý… @purplesticks Kaisai je midea ako to tu bolo spomenuté. Za mna tichšie ako gree. V prvom rade si pozri servis ,ake su zaručné podmienky, lebo málo zákazníkov si ich číta a potom je prekvapená že výrobca a tým padom aj dodavatel drží záruku len na náhradný diel a nie prácu na výmenu toho dielu. Ak si to ides robit po vlastnej osi a sám tak je to jedno. Za mna kaisai /midea/. Ako píšu chalani čína ide dopredu a my sme zaspali dobu..A komponenti v čerpadlach hovoria za seba. Dalšia vec aj drahe čerpadlo sa môže pokazit hned.Odpoveď na príspevok od robo28w:
@purplesticks Kaisai je midea ako to tu bolo spom… @robo28w vďaka za názor. Pri výbere TČ ide o cenu a návratnosť. Aktuálne bývam prvú sezónu a používam elek.kotol. Mám reálne čísla spotreby svojho domu. Na základe toho si viem vypočíťať zmysel investície do TČ. Oplatí sa mi to len v prípade, ak moja celková investícia bude do 2500€ s návratnosťou 4 roky. Preto "len" Kaisai (Midea) alebo Gree. Renomované značky a ich nenormálna cenová politika sú pre mňa nenávratná isvestícia.Odpoveď na príspevok od kkristian:
V 2017 tu boli len pionieri,ktori prerabali klima… @kkristian "Fenomen lacnych monoblokov existuje snad posledneho pol roka. Ludia su opatrni a uplne tomu rozumiem,doteraz sme pocuvali,ze je to vesmirna technologia za strasne peniaze." Presne si to vystihol. Všade je povedomie, že TČ stojí okolo 10 000€ a ľudia sú ochotný to zaplatiť. Ty si sám svedkom toho, že TČ sa dá kúpiť do 2000€ - samozrejme nie u nás, ale od Poliakov. To čo v PL stojí 1500€ tak u nás 3000€ 🤫Odpoveď na príspevok od mgx:
@kkristian @purplesticks nechcem Vam kazit nalad… @mgx vieš odporučiť TČ s R290 do 2500€ ? Mne sa nepodarilo nič rozumné nájsť. Vieš odporučiť nejakého montéra na Kaisai z východu SR ? (reagujem na tvoju vetu : "ak sa to spravi normalne, SCOP atakuje masiny ktore stoja 4nasobok. Samozrejme, musi to robit clovek co vie co a ako a nie idiot." )Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@robo28w vďaka za názor. Pri výbere TČ ide o cenu… @purplesticks s týchto dvoch by som bral kaisai .Odpoveď na príspevok od robo28w:
@purplesticks s týchto dvoch by som bral kaisai . @robo28w môžeš prosím vysvetliť prečo Kaisai ?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@robo28w môžeš prosím vysvetliť prečo Kaisai ? @purplesticks na gree som mal referencie že je hlučnejšie . Pri Midea sme sledovali hlučnosť na školení . Keď si pozrieš aj sinclair tak jedno Tepelko majú totožné s gree a druhé s Midea . Gree a sinclair je to isté.Odpoveď na príspevok od robo28w:
@purplesticks na gree som mal referencie že je hl… @robo28w na školení ste sa dozvedeli aká je priemerná životnosť TČ Kaisai/Midea ? Nepodarilo sa mi dohľadať žiaden relevantný údaj.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@robo28w na školení ste sa dozvedeli aká je priem… @purplesticks Tuto otazku nezodpovie nikto.Ako každe tepelko . Zivotnost kompresoru je kolko? Ccca 10-15 rokov. Ale napr aj daikin nam klakol po 4 mesiacoch. Sú čerpadla čo idu aj 20 rokov .Tažko povedat. Zase sú to len stroje čo výraba človek.Odpoveď na príspevok od kkristian:
V 2017 tu boli len pionieri,ktori prerabali klima… @kkristian Keď sme sa rozhodovali pre TČ, tak ako laici sme si mysleli, že aká "zázračná technolgia", teraz to beriem ako spotrebné zariadenie. Nebyť dotácie,tak Daikin asi nekupim Altherma 3 8kw 6k-3k dotácia €.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@robo28w @mgx aký je dôvod, že na našom trhu domi… @purplesticks ochrana proti zamrznutiu .Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@robo28w @mgx aký je dôvod, že na našom trhu domi… @purplesticks lebo je to dlhodobo osvedceny funkcny system s "jednoduchsou" bezproblemovou instalaciou. Monoblok je osidenie, ktore funguje, ale ma svoje uskalia, ktore sa skor ci neskor vypomstia.Odpoveď na príspevok od scaraby:
Je možné že mi pedajca narátal cenu tč kaisai 8kw… @scaraby No to asi závisí od toho, čo všetko je v cene. Lebo ak je v nej aj zásobník TUV s napojením na TČ, akumulačka, čerpadlovka, magnetickoodstredivý filter, regulácia, prepoje z dnu-von, konzola, kpl práca - tak tých 6500 nutne nemusí byť premrštená cena.Odpoveď na príspevok od toky1:
@scaraby No to asi závisí od toho, čo všetko je v… @toky1 v cene je všetko aby tč bolo schopné prevádzky čiže na komplet