TC Daikin - ovladac

Zdravim. Hladam majitela(ov) TC jednotka Daikin Altherma, ja mam typ EHVH08S260CB9W + DAIKIN ERLQ008CV3, 8kW. Zaujimalo by ma ci v menu ovladaca mate vsetky polozky ako je to uvedene v manualy? Napr. ja niektore body vobec nemam v menu, neviem nastavit plany, atd. Ako proklad pripajam obrazky z bodu 7, ako vypadaju na ovladaci a ako v manualy. Neviem ci technik nastavil zle/zakazal, ze kopu veci v menu nemam, ktore by som podla manualu mal mat, alebo takto je spravne.
Odpovedať
Som na tom rovnako ako ty, menu mam obmedzene, som si isty ze je to len nastavenim uzivatela. Momentalne mas nastaveneho akeho uzivatela? Co som zistil existuju 3 typy a to Jednoduchy, pokrocily a instalater. Pricom instalater dokaze menit viac nastaveni, ale kazda zmena v nastaveniach je reboot jednotky.
Odpovedať
@andreus U mna: Uroven pristupu pouzivatela = pokrocily uzivatel.
Odpovedať
Ak sa chceš dostať do celého menu, choď do Úroveň prístupu používateľa a podrž pár sekúnd to "tlačidlo so šípkou" vpravo dole. Zmení sa ti to na Inštalátor. Dáš "OK" a je to. Ak v menu nebudeš dlhší čas nič robiť, zmiznú Ti odtiaľ skoro všetky položky. Potom podrž pár sekúnd "tlačidlo i" vľavo hore a budeš zase na úrovni Pokročilý používateľ.
Odpovedať
https://youtu.be/_2V-zeKmuZE prehľad nastavení s vysvetlením po anglicky.
Odpovedať
@norico O tejto moznosti viem, este som to neskusil. 1 -To je pre mna divne, ze v navode na obsluhu, co je podla mna pisane pre pouzivatelov, si popisane moznosti nastavenia, ktore na pristroji nie su pre mna ako pouzivatela nedostupne. Napr. tu http://www.modrastrecha.sk/forum/otaz... od gazzz su obrazky z menu, ake moznosti ja vobec nemam. 2 - Ako pouzivatel mam pravo/smiem akticovat mod technik a robit tam zmeny?
Odpovedať
@sajo63 Ale tam je ešte dôležité, že ako máš nastavené čerpadlo, že podľa čoho ma zapínať a podobne, lebo toto všetko mení menu.... ja vidím tiež toho viac, ale hlavné je, ako je nastavená jednotka a podľa toho sú potom položky, ktoré vieš nastaviť...
Odpovedať
@sajo63 https://goo.gl/g2nzKR Navod instalacie -> 5.1.1 nastavenie ako sa prepnes na instalatera, tak ako spominal norico Predpokladam ze mas momentalne nastavene kurenie ktore je popisane v 5.2.5 kapitole "Teplota vody na vystupe: Hlavna zona" na 1 moznost ako ja, ale myslim ze ked prepnes na moznost 3 tak sa bude dat aj planovat. Neskusal som, zatial som to neriesil, casom sa urcite dostanem aj k tomu. Edit:// Inak ako prve by som sa skusil ozvat dodavatelskej firme. Aspon u mna zatial vzdy reagovali na otazky a nemali problem nieco riesit.
Odpovedať
@andreus Aai mam nastavene o con pises. Na hlavnej obrazovke vidim co je na obrazku. Ovladac zatial mam na TC v garazi, start pred tyzdnom, teplota TVV nastavena na 25°C. Zatial len kurenie, ohrev TUV nie. Technik ktory instaloval a spustil TC mi hovoril, ze takto musi byt nastaveny a planovanie moze len on robit. Pripada mi to cudne, v uziv. prirucke je to uvedene. Ja ako uzivazel mozem robit zmeny v rezime technik? Ak mozem, ake TC mas a kolko elektriny ti zerie za den?
Odpovedať
Mam EHVX08S26CB9W, vonkajsia jednotka je 6kW. Neviem kto ti to montoval, stavil by som sa ze vstup do instalaterskeho menu si jednotka loguje ak by bol daky pruser. Treba zavolat technikovi a spytat sa ci to mozes povolit, pripadne sa ho spytat ako si zapnut planovanie, nech ti to potvrdi on. Ak by to bolo nevhodne urcite vysvetli preco, inak nevidim dovod preco by si si nemohol nastavovat vlastny program. Moja spotreba je teraz cca 30 kW na den aj s TUV v tychto minusovych teplotach, lebo som nestihol zateplit, tak TC trapim s nezateplenymi 25 cm murmi :D Ked bolo nad nulou bolo to asi polovica. Zatial co som pozeral uz stihlo na hodku zapnut aj prvu 3kW spiralu, zrejme ked bolo von -16..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?