Systémová doska - slabé kúrenie

Ahojte, riešime kúrenie do domu a máme nacenenú systémovú dosku rehau Varinova 30-2. Avšyk našiel osm obrázok od jednej kúrenárskej spoločnosti, kde práve odrádzajú od systémových dosiek. A keď nad tým rozmýšľam , možno na tom niečo bude. Rúrka, ktorá má zohrievať poter, je obalená plastovým výstupkom a poteru sa dotýka oveľa menšou plochou ako keď je napríklad len položená na rastrovej fólií a zaliata poterom. Budeme dávať pravdepodobne anhydrid. Dosť čo je tá doska drahá, ešte k tomu je aj kontraproduktívna? A plus obsahuje v sebe izoláciu EPS, ale asi len 100S, možno aj menej, radšej to nepíšu. Čo si o tom myslíte?
Odpovedať
@peto125 Tak som sa dočítal v technickom liste, že plošné zaťaženie je max 5kN/m2. To znamená, že je to 4x menej pevné ako EPS 200S v podlahe.
Odpovedať
uz sme to riesili najdi si to a citaj. EPS100 ti do baraku postacuje.
Odpovedať
@peto125 Každá líška si len svoj chvost chváli... =-)
Odpovedať
Presne kvôli tomuto mame rurky polozene len na folii a zaliate anhydridom. Zatial sme spokojni, rychly nabeh a vsade je pekne teplo.
Odpovedať
@rafko1234 sice si nemyslim ze v tej "lego" systemovej doske by sa teplo odovzdavalo zle (najma ak mas anhydrid), no je podla mna zbytocna... niektori vravia, ze sa s tym lepsie robi, no podla mna kebyze mas systemovu dosku bez vystupkov (natavena folia na EPS) tak s tym sa tiez dobre robi. montaz podlahovky je lahka robota tak ci tak... neviem ale ako sa utesnuju spary medzi doskami. a tiez je velky odpad co je pri danej cene neprijemne... ja by som proste za to 1000 eur nevyhodil. najma ak si to nerobis sam.
Odpovedať
@rafko1234 Ja mám systémovú dosku a tiež mám všade pekne teplo.... @peto125 Sú to len teoretické úvahy. Zatiaľ som nevidel nejakú podloženú štúdiu, ktorá by to dokazovala. Systémová doska je jeden z možných spôsob realizácie kúrenia, to dohadovanie, či s alebo bez systémovej dosky bude večné, rovnako ako dilema či stavať z tehly alebo porobetónu, či zatepľovať so striekanou penou alebo min. vlnou, či plastové alebo drevené okná a pod. Jednoznačný argument "za" alebo "proti" nehľadaj. Môžeš to realizovať tak aj tak, ani jedno riešenie nie je zlé alebo nefunkčné.
Odpovedať
Znizenie vykonu je iba teoreticke, realne so systemovou doskou funguje kopec stavieb bez problemov. Byt montaznikom tak to robim so systemovou doskou, robit si to pre seba tak to spravim na kari siet nakolko je to ovela lasnejsie a o trosku pracnejsie.
Odpovedať
systemovu dosku vymysleli pre lenivych montaznikov. stoji kopu penazi a vyznam ziaden. nabalia sa akurat vyrobcovia a montaznici ktorym sa daleko lahsie pokladaju trubky, ale cenu pytaju za pokladku rovnaku ako ti co robia tacker. dobru firmu spoznas podla toho ze systemovu dosku nepreferuju. 100s do podlahy staci urcite.
Odpovedať
@jozefsv Hej, a miešačku vymysleli tiež pre lenivcov, ktorým sa nechcelo miešať betón v táčkach ... Prasce lenivé :D @peto125 ako spravíš, tak budeš mať ... V oboch prípadoch ti to bude kúriť bez problémov ...
Odpovedať
@peto125 hento co si cital napisal nejaky veelmi moc studovany az prestudovany inzinier. Su to tak trochu bludy. Ked si zoberies systemovu dosku a nastrcis do nej ruru, tak hned zbadas, ze stycna plocha je strasne malinka, mozno par milimetrov, co absolutne neovplyvnuje vykon podlahoveho kurenia. Ja som si robil sam kurenie a super sa s tou systemovou doslou robilo a nebanujem tie peniaze za nu, stala 8€/m2. To, ze tam je obycajny eps neries, su to len 3cm co sa velmi malo stlaci.
Odpovedať
@jozefsv tak potom som lenivy a zla firma pretoze za tie roky som ani raz nemusel robit podlahovku bez systemovej dosky! Sorry raz 1000m2 vo vyrobnej hale:)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
@originalx ono zalezi aj na tom aka sys. doska sa pouzie. Svagor mal rehau a tam boli stvorceky namiesto koliesok a stycna plocha bola ovela vyssia. Ja som daval Gabotherm (lacnejsia) a kladol som si ju sam. Popravde bola to hrozna babracka a trvalo mi to dost dlho kym som ju polozil, pretoze vsetko som sa snazil napasovat co najpresnejsie a ten gabotherm plast hrozne praskala a cupliky do seba pasovali len okrajove (!!) Cize si myslim ze davat to len na foliu je ovela jednoduchsie na prevedenie, sd je vhodna ked su male rozostupy rurok od seba, aby boli konzistentne. To sa s foliou tak lahko neda. Osobne by som siel opat do systemovej dosky, ale do Rehau, pripadne nejakej lepsejsej co by som si najskor skusil ako sa do seba zakladaju
Odpovedať
@yuri66 to teba by trebalo ojeb..ale po hlave poriadnou lopatou ty chudak v anonymite!
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 kravina na entú
Odpovedať
@andreus ja som daval komplet cely system od rehau a systemova doska sa ukladala uplne super aj rura do nej isla krasne. Pozri si fotky mam v albume jak som sa s tym vyhral. Ide o to, ze rovnomerne ulozis ruru, co bez systemovej dosky tak nedas. A poterari mozu veselo po tom chodit.
Odpovedať
@originalx ty si typ cloveka, ktory ma rad zabetonovane peniaze :-D
Odpovedať
@rkorba keby som mal peniaze urcite ich nebudem davat do betonu, aj ked betonujem kazdy tyzden.😀
Odpovedať
@originalx ja som systemovku nedaval koli anhydritu a rychlejsiemu nabehu a v kombinacii so stenovym kurenim to prekona i vychvalene elektricke rohoze :-D
Odpovedať
@rkorba anhydrid má problém so systémovou doskou? Práveže pri anhidrite to tam aspoň ako tak zatečie, skôr by som sa bál pri cementovom poteri.
Odpovedať
@peto125 zase si zle cital :-)
Odpovedať
@rkorba napísal si "ja som systemovku nedaval koli anhydritu a rychlejsiemu nabehu..." , tak sa logicky pýtam, čo má systémová doska s anhydridom?
Odpovedať
@peto125 aby riadne oblial trubky a co ma stali trubky za to kupis len systemovu dosku. ta doska ma len dve vyhody a to vizualnu stranku pokladky a kurenarom sa lepsie robi cize prinos 0
Odpovedať
@gkrivanek no daj preco je systemova doska taka vyhodna a super draha. Ake ma vyhody oproti tackeru. kludne vycisli rozdiel aj v cene na dom 150m2 a prepocitaj navratnost systemovej dosky vzhladom na energie v nizkoenergetaku alebo pasive.
Odpovedať
@jozefsv 100x omielana tema sam mam v dome systemovu dosku. Ja tu nic nebudem davat stracat tu cas s vami za ten cas by som uz zlozil jednu izbu systemovkou.
Odpovedať
@gkrivanek v mojom pripade 180m2 bolo 1800 euro za systemovu dosku. vies kolko stoji tacker, zaplatil som asi 400 a ten rozdiel sa nikdy nevrati na kureni, kde ja rocne prekurim za 400 euro. navstivil som asi 10 firiem kurenarskych. zivnostnici su najlepsi :-) ja inac ako na systemovu dosku nerobim.
Odpovedať
@jozefsv asi vedia preco!
Odpovedať
@gkrivanek no preco, ja som v kureni laik. nepojde mi kurenie? popraska mi poter? nema ucinnost? nic ma clovece nenapada. ano vedia preco, lebo trubky chce tahat sam, pripadne dvaja spravit rychlu pracu a zobrat nenormalne peniaze. ked sa boli pozriet u mna, to som este nevedel ze robia len na systemovu dosku, tak krutili hlavou ze preco tolko cm zateplenie. takych majstrov svetla ja osobne posielam kade lahsie, ti urcite maju nastudovane o kureni mraky literaturi, ibaze mi nevedeli vysvetlit ani jednu vyhodu premna okrem vyhod prenich. To ze to ma par cm polystyrenu potiahnutych plastom je blud, mam v podlahe 20 cisel, nepotrebujem 3cm v cene xy. ako by si mna potencionalneho zakaznika presvedcil na systemovu dosku?
Odpovedať
@jozefsv teba nijako ty si už presvedčený o svojej pravde o svojom tvrdení, nie si kúrenár, si chytrák ktorý sám všetko porobil a ušetril super
Odpovedať
@gkrivanek som si nevsimol zeby som niekde pisal ze som si vsetko porobil sam. zase len z tvojej strany same zvasty o nicom. ked neviem dat rozumny argument na niecom podlozeny tak druheho urazam. take typicky slovenske, slaboduche. uprimne lutujem ludi co ti platia za systemovu dosku. kludne daj tvoj cennik a potom dam ja od firmy co mi robila na tacker.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?