Sys doska je príliš vysoko pre poter, čo teraz ?

Profilova fotka
Zdravím, priatelia prosím poraďte.. pokládali sme 10cm polystyrén, na to ďalších 5cm čím sme úplne vyrovnali podlahu. Na to šla sys. doska a ponaťahovali sa rúrky podlahovky. Prišli poterári, zobrali laser, pomerali, a niekde ok niekde vychásldzalo málo betónu :-S dali si otočku a povedali, že pokiaľ to celé neznížime nič sa nekoná aby nám to nepraskalo. Čo teraz ? Vybrať sys dosku a položiť foliu a hadice ? Sys doska = odpad Nechať sys dosku a vybrať tú druhú vrstvu polystyrénu (5cm)
Odpovedať
1
2
@djgj dat anhydrit, ten staci ked je 5cm.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@originalx blbé je že už mám pred domom fúru štrku a paletu cementu..ale aj tak sme nechceli anhydrit..
Odpovedať
@djgj to tam mas kolko miesta 2-3cm?
Odpovedať
@djgj a prečo nechcete anhydrit? Máte dve možnosti: 1. Nahradiť vrchnú vrstvu polystyrénu tensou 2. Anhydrit Obe budú stáť peniaze a ja by som radšej priplatil za lepší poter ako za tenší polystyrén
Odpovedať
@djgj majte rozum a objednajte anhydrid. Ale najprv povedzte ake mate tie vysky??!
Odpovedať
aj mňa by zaujímalo, aké máte výšky. To je až také krivé, že by vadilo svetlosť miestnosti znížiť o 2-3cm pri použití anhydridu?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek tie výšky meral poterár takže presne neviem..niekde by to bolo asi len 2-3cm, lenže na to ešte má ísť dlažba 1cm plus lepidlo a to už nevydá..vyriešil by to vraj aj posun dvier tie tri tabule na fotke o cca 4cm vyššie..oknári povedali dá sa..len rozbiť omietku :-| a vonku zas fasádu :-( tak to sme vylúčili, šľak ma ide trafiť z toho
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslav33 poterár povedal to isté, že stačilo dať 2cm miesto 5cm a bolo by to ok..lenže neskoro..
Odpovedať
asi najmenej bolestivé je zmotať rúry a vyhodiť tých 5 cm....
Odpovedať
@mahatma76 z celeho domu? To nemyslis vazne. To racsej poriesit to okno
Odpovedať
@gkrivanek ťažko povedať čo je komplikovanejšie. Ak okno zdvihne o 4 - 5 cm, ako špalety, vonkajšia fasáda, čo ostatné okná, či to bude súmerné z vonkajšieho pohľadu. AKý čas a peniaze stojí posun okna oproti natiahnutiu nových hadov... toto si musí zvážiť len sám
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mahatma76 vies ked znizi v jednej izbe potom musi v celom dome . A to komplet rozobrat kurenie a nanovo zlozit
Odpovedať
co tak zaobstarat laser a vyriesit len tie vyvysene miesta kde je prilis vysoko polystyren? Celkovo ste to davali len od oka nezamieravali ste?
Odpovedať
Profilova fotka
@mahatma76 poviem Vám tak, či to bude súmerné či nie je mi už celkom jedno..ale do toho okna by som nešiel..Oknári povedali, že okno je nižšie lebo inak by bolo príliš vysoko..čokoľvek toto tvrdenie znamená..mne by to práve teraz bodlo 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andreus Ja som nezameriaval, lebo tomu veľmi nerozumiem. Spoliehal som sa na projekt (ako zrejme aj ostatní), nikto sa neunúval to zmerať a povedať aká dlažba tu ide ? ok nedávajte to tak, lebo to nevyjde..skôr to bolo tak, že poterári to už nejak vymyslia...vyrovnajú.. a ten čo ich organizoval im povedal, či to nejde nejak ošáliť... poterár bol úprimný a rovno mi povedal, že tu nejde nič ošalovať, ale radšej to neurobí než by to malo byť zle..
Odpovedať
@djgj a keby si vyrezal sys. dosku len na tých miestach, kde je to vyvýšené a rúrky pritlačil na spodný polystyrén? prípadne ich aj ukotvil tými strmienkami čo sa prichytávajú na eps.
Odpovedať
Profilova fotka
@djgj - aka je hrubka systemovej dosky? Ak bezna 5cm, tak jedno riesenie je zmotat hadice, odstranit systemovu dosku, polozit foliu a cez tackery prichytit rurky priamo do EPS. Ziskas cca 3cm vysky vsade. Ak je systemovka jen 3/3.5cm, tak vyhodit jednu 5cm vrstvu (bohuzial) a dat systemovku naspat.
Odpovedať
Profilova fotka
Piesok aj cement vyuzijes pri chodnikoch. Ak to vychadza,daj anhydrit...
Odpovedať
@djgj tym padom by som odporucal 2 veci: 1 anhydrid - ale ten nechces 2 zobrat kvalitnejsi laser, vytvorit si takuto vec: https://goo.gl/onv77a Dieliky oznacuju vysku +- po 1cm. Zisti aky mozes mat najtensi poter, zaznac si to na pomocku a zacni premeriavat. Najdes tie miesta ktore treba opravit a ktore su OK. Sprejom zaznacit co treba opravit a rozobrat systemovu dosku. Nakup polystyreny kazdej hrubky po cm (4,3,2,1 cm) a postupne za staleho premeriavania nahradit ten 5cm tak aby si vytvoril rovinu (cize pojde na okraje hrbolu 4cm, na najvyssi bod mozno len 1cm platna) vzniknu ti mensie odskoky, ale to uz nemas ako velmi teraz doriesit, mozno dosypat sypanym polystyrenom. Ked takto opravis hrbol dat naspat systemovu dosku, zasa poriadne zamerat a hodit naspat hadice. Bude to casovo narocne, rataj niekolko dni roboty, ale vo vysledku by si mal podlahu vyrovnanu polystyrenom s konstantnou vyskou poteru, co je idealne. Mne to samemu trvalo na cely dom hadam 2 tyzdne, ale vyrovnaval som to na milimetre liaporom,pieskom a roznymi hrubkami polystyrenu. Vo vysledku som mal ale prakticky nulovu odchylku a usetrilo mi to peniaze pri anhydride lebo nikde nemusela ist hrubsia vrstva.
Odpovedať
Profilova fotka
Nerob blbosti daj anyhydrid a mas pokoj Cement vrat do staviv a strk este budes dokupovat. Za ten cas si to mohol mat hotove. Basne o tom ze nechces anyhydrit su lennpredsudky funkciu splni a ver ze ho vidis iba v jednej faze domu a o rok si na to nespomenies.
Odpovedať
preco sa tak brani anyhydridu ? co je na nom zle ?
Odpovedať
Tiez si myslim, ze su len dve normalne moznosti, 1. anhydrid 2. vybrat systemovu dosku, dat foliu a na to hadice.
Odpovedať
Profilova fotka
Ok decká je to ukončené. Nebola to sranda, trvalo to asi 5 dní svojpomocne...Povyberali sme systémovku po častiach, položili fóliu a hadice. Iste už to nešlo dať tak pekne rovno ako to bolo, ale robili sme čo sme mohli..Keď budem stavať 2hy krat (v budúcom živote x-) ) už si na to dám pozor..Potery sú hotové, dokonca už kúrime..vyzerá to, že to funguje ako má :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sice off topic, ale naco ti je 20 zasuviek?
Odpovedať
Obyvackova stena… zasuvky, ethernet, repro, sat, radio… nazbiera sa to.. ja mam 13 a veru zisla by sa mj dalsia ektricka…
Odpovedať
@janik78 Ja som napočítal viac ako 20 :-D
Odpovedať
Tie zasuvky to je nieco crazy. No naco je viac ako 20 to by som rad vedel. Snad na radio+tv+satelit malokto potrebuje viac ako 4 kombinovane ako mam ja. Tri dvojite LAN. Nevidim dovod pripajat repro a HDMI cez zasuvky, jedine ked chces mat problemy a skomplikovat si vedenie kablov okolo toho obrovskeho hniezda. Co sa tyka 230V, tak aj tak zistis ze ma vacsi vyznam tam dat dialkovo vypinanu predlzovacku.
Odpovedať
ja napr HDMI nemam ako zasuvku, len natiahnuty kabel. Ale aj tak je potrebna jedna krabicka. Repro som si spravil custom zasuvku na banan, lebo Schneider mal k dispozicii len zacvakavacie. Dalo by sa to urcite zmensit tou predlzkou to je pravda
Odpovedať
Mne vyslo 14 bez rezervy : 2x(2sat), 2x(2NET), Radio+DVB-T, 1xZadneRepro, TV, SAT, Weather, Sluchatka, Receiver, HTPC, RaspberryPi, Router. Dalo by sa to znizit dvojzasuvkou ale potom moze nastat problem so zavadzajucim kablom. @andreus Na co som zabudol ? :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?