Susedova vonkajsia klimatizacna jednotka nam fuka na terasu, nejake riesienie?

Caute, Sused si dal nainstalovat klimatizaciu a vonkajsia jednotka je tak nestastne nainstalovana, ze nam fuka na terasu. Sused sa o presunuti jednotky nechce vobec bavit, tak neviem co spravit. Mate najeke riesienie co by sa dalo spravit aby som v lete mohol v klude sediet na terase bez toho aby na mna fukalo z jeho klimatizacie?
Odpovedať
Tá klimatizácia mi príde dosť ďaleko od plota a ak terasu máš ešte pár metrov od plota, tak neverím, že by to bol tak silný ventilárot, že by dofúkal až na terasu. A keď fúka vietor, tak ako sediš na terase? Skôr by som ti uveril, že ti vadí hluk z klimatizácie, ale nie fúkanie. Ale ak ti to naozaj vadí, tak existuje X riešení. Napr. vysadiť 2 - 2,5 metrové tuje pred ten ventilátor. 2 metrové kúpiš od 50 EUR, stačí tam dať nejakýc 6-8 tují a máš to vyriešení hneď. Alebo tam osaď nejaký prádzny bilboard, nejakú dosku 2x4 m presne pred ten ventilátor a nebude ti fúkať.
Odpovedať
Buďme trošku zlý: Preštuduj si všeobecné všeobecné záväzné nariadenie tvojej obce, respektíve obmedzenia výšky plotu, a postav si tam plot :D Bude pekne hluk klimatizácie odrážať naspäť. Zo svojej strany si ho môžeš pekne ozdobiť popínavými rastlinami :D
Odpovedať
Ja by som si dal zimnu zahradu na terasu, ale s posuvnymi stenami aby sa tam dalo pokojne sediet. Velmi pochybyjem, ze ten maly ventilator dofukne na tvoj pozemok. Bud rad, ze nema sused veternu elektraren, ta by ti robila vir na dvore a plasila vrabcov. 😀
Odpovedať
Sused ma peknu strechu. Vsetko podstatne uz bolo povedane.
Odpovedať
@melish alebo si ty postav malu veternu elektraren a vyuzivaj ten silno fukajuci ventilator :-)
Odpovedať
alebo tam postav drevený "paraván"
Odpovedať
Tak, ako piše chrobak7 kvazi billboard. Zo strany suseda môžeš dať naučné upozornnie o škodlivosti hluku na zdravie. Z Tvojej strany môžeš využiť aj pre basketbalový kôš. Pokiaľ bude plechový, po par tréningoch bude chcieť sused vyjednávať sám.
Odpovedať
silno pochybujem ze to je citit na terase, ale budis. Ja som kupil 3,5m vysoke tuje po 35eur. mne sa tym vyriesil problem s nazizanim susedov na terasu. u vas by to bola pekna zelena bariera
Odpovedať
Profilova fotka
Mame rovnaku klimu a fuka to naozaj veľmi jemny vanoček, čiže sa nemate čoho báť aj bez tuji a podobných vecí. Ventilátor ma reguláciu otáčok čiže ona si ho púšťa iba toľko čo naozaj potrebuje, preto je aj veľmi tichá.
Odpovedať
mame nasu klimu takto nasmerovanu na 6 metrovu terasu a teda este som z nej fucanie necitila... a mame tiez toshibu
Odpovedať
Profilova fotka
Skus tam dat poriadnu zvonkohru.
Odpovedať
Odhadujem, ze ta vonkajsia jednotka je tak vo vyske 2 metre od buduceho terenu. To mas balkon alebo terasu na cca na urovni terenu? Vy meriate viac ako 200 cm aby vam ten potencinalny vichor od susedovej klimy fukal do usi a vy ste z nej chytali prievan? A treba trosicka dostudovat, ta klima bude fukat teply vetrik, mozes si tam natiahnut snury na pradlo, nech ti dosusa. Teda ak vobec dofukne az na tvoj pozemok. Joj aka som rada, ze teba nemam za suseda. Ty asi musi byt riadny darcek v cene domu, ked riesis aj toto. Co bude dalej? Okienko zo spajze cez ktore budu odvetravat klobasky? Otvorene dvere z kuchyne cez ktore bude k vam zavanat susedov segedin? Sused pri ranajkach v trencloch za presklenymi dverami?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tvoja sťažnosť je neopodstatnena, Toshiba je veľmi tichá klíma s reguláciou ventilátora a kompresora. Nekupis ju V tescu za 400 eur. Má axialny ventilátor, ktorý nie je cítiť na dva metre, fúka do strán. Tvoj problém vyrieši inštalácia klímy do tvojho domu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:D ja mam dvoj vrtulu a nad 5m uz necitim fukanie pri plnom vykone ! co vacsinou ide na 30-50 % ;-) kompresor je najhlucnejsi iba pri rozmrazovani cca 8m potom ho uz nepocut a to musia byt riadne mrazy !!! mam tu jednotku pod oknom do kupelne ,3sklo pri zavretom okne vobec nepocut . takze teraz nechapem tie obavy alebo asi zavist :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?