Sú vhodnejšie nerezové rúry do komína od krbu?

Profilova fotka
Chcem sa opýtať či máte s týmto skúsenosti, chceme nerez ale známi hovoria že nerez pri chladnutí komína môže pukať a vydáva nejaké zvuky. krbovú vložku máme so sekundárnym spaľovaním. dakujem za názory :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nevidim dovod davat nerez, ale ani preco nie. Pukat a praskat bude aj vlozka, aj rury, takze tomu sa neda vyhnut.
Odpovedať
Nerez možno vydáva nejaké zvuky, avšak pozinkovaný plech sa pri veľkej teplote priamo pri komíne zniží veľmi rýchlo. Takže nerez je oveľa lepší výber.
Odpovedať
mám nerezové už 8 sezon a žiaden problém počuť pukanie i celej vložky ,len pri veľkej zmene teploty,bežne vôbec,tu sa oplatí priplatiť , nie je to jednoduché meniť v obostavbe obyčajný plech ktorý sa rýchlo prederavý
Odpovedať
Profilova fotka
Zvykne pukat hlavne dymovod po zaustenie do sopucha, nakolko tam sa dilatacia prejavuje najviac. Ak ho mas obaleny cadicovou vlnou a uzavrety vo vlozke, pocut to nebudes. V komine to nevadi vobec. Doporucujem vsak pouzit hrubsi nerez, aspon 1mm a spoje spajat na to urcenymi spojkami + specialnou hlinikovou paskou.
Odpovedať
nerez je veľmi háklivá na agresívne plyny, ktoré u krbov sú veľmi časté pri spaľovaní surového a nedostatočne presušeného paliva, okrem menovaných negatívnych javov nerez hlavne má kratšiu životnosť, pripojenie nerezovej ocele v jednoplášti nor 1.4404 postačuje v hr. 0,4-0,6mm. Pre prípady horenia sadzí komíne môže byť i 1mm, pri dlhom horení sadzí dôjde k poškodeniu, v každom prípade spalinovody sú bezpečnejšie šamotové, absolútne najvhodnejšie izostatické dymovody príkl.komín royal a pod. Nerezové dymovod sú zároveň dražšie, sú opimálne ako systémy fasádne s ľahkou hmotnosťou a inštaláciou, t.j. tam kde nie je možné murovať komínový systém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?