Sú kotle so šnekom lepšie ako klasické?

su kotle so šnekom take dobre alebo ostat pri klasike
Odpovedať
1
2
@meryber Čo to znamená?
Odpovedať
teraz maju nove kotly nasypnik a z nasypnika tlači ,,šnek,,do kotla peletky alebopiliny moj chce kupit ten kotol že stači prikladat raz za tyzden a ja sa toho bojim cim kuriš ty ?
Odpovedať
záleží od velkosti zásobníka a môže ti vydržať kludne celú sezónu ale na sezónu spotrebuješ tak cca 10 m3 peletiek samozrejme je to velmi velmi hruby odhad
Odpovedať
@jio2 ja sa bojim ze ak prejdem na pelety bud ich nebude alebo to strasne zdražie a co potom ?
Odpovedať
peletky sa hlavne oplatia tomu čo má z čoho si ich vyrobiť vtedy je to kúrenie ozaj lacné
Odpovedať
máš malé políčko? zasaď kukuricu alebo niečo rýchlorastúce na jeseň to pokos usuš nahádž do drvičky a do peletovacieho lisu a kúriš viac menej len ca cenu svojej práce + pár kilowathodín elektriky
Odpovedať
@meryber Preto treba dom postaviť tak, aby nebolo treba veľa energie. A tú trochu už môžete dodať z hocičoho.
Odpovedať
@blacksr postavili sme s tej novej brusenej ,,len ty nenakur ,,mozes mat postavene s čoho chceš ale kurit musiš a ja sa bojim ze čim dokonalejši kotol tym viac mu nebudem rozumiet teras do viadrusu hodim každe 3 hodiny ale s tym novym ? @blacksr maš šnekovy?
Odpovedať
@jio2 a kolko stoji taka sranda ako peletovaci stroj ?
Odpovedať
@meryber Nie. My sme nepotrebovali investovať do kotla a následne ani množstva peliet. Súhlasím, že jednoduchosť obsluhy i regulácie je dôležitá. Človek nemôže byť otrokom prikladania... Ceny kotlov na pelety si omrknite - google!
Odpovedať
@blacksr omrkla som a skoro som domrkala bude nas to stat ako nova fabia
Odpovedať
@meryber No šak ale nemusí! Zvoľte investične lacnejšie kúrenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blacksr to je čo to investične
Odpovedať
@meryber Aby kúrenie nestálo toľko, čo Fabia. Napr. zmestiť sa komplet do 3.000 €. A potom prevádzkovo - ročne dať za kúrenie napr. 300 €.
Odpovedať
Profilova fotka
a ale máš teda riešenie? čo tak bojler s tepelným čerpadlom a solárne panely?:)
Odpovedať
Augusto to je tiez riadne drahe a nerentabilne. Naprojektuj dobre dom, postav z dobrych materialov a izolacii a kurenie prisposob tomu. Precitaj si zopar diskusii o kureni, uz to tu bolo viackrat spomenute ake kurenie pouzit.
Odpovedať
Profilova fotka
2000 eur za bojler s integrovaným tepelným čerpadlom sa ti zdá moc? Veď diskusia je práve o tom.už ma nebaví stále hľadať a o tom to tu predsa je - že si ľudia vymieňajú skúsenosti...mám práve taký problém že mám príliš dobrý dom a všade kde sa pozriem mi každý núka kotol s výkonom od 5 kWa to mi je na nič.
Odpovedať
@augusto teras mame solarko ale cez zimu nic moc v lete parada tym tepelnym cerpadlom si myslel zem zem alebo zem voda
Odpovedať
@augusto vysvetli mi prosim to integrovane ja som s toho jelen
Odpovedať
Profilova fotka
To tepelné čerpadlo je integrované do bojleru a je vzduch voda
Odpovedať
Profilova fotka
@meryber Pozri: http://www.jakbydlet.cz/clanek/512_bo...
Odpovedať
@augusto Predovšetkým pasívny dom alebo "lepší" NED. Kúrenie elektrinou a k tomu môže byť (časom) napr. bojler so vstavaným TČ, svojpomocný alebo kúpený sezónny solár, kachle s malým výkonom do vzduchu, teplovodné kachle s malým výkonom do vzduchu...
Odpovedať
@augusto vsak kotol nefunguje ako spojené nádoby, existuje zotrvačnosť resp. akumulacia. Ten spodok je vporiadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Pod elektrinou máš na mysli el.kotol alebo špirálu v zásobníku na dohrev? o kachliach nechce moja polovička ani počuť takže ak to pôjde rád by som to realizoval bez komína.
Odpovedať
@augusto Myslím, že lacnejšie vyjde el. špirála + obehové čerpadlo podlahovky + termostat.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr tak to teda bude najlepsie poobzerat sa po nejakom sikovnom bivalentnom alebo trivalentnom zasobniku a vyskladat si cely system sam.
Odpovedať
minuly rok sa nam sekol stikač -elektricky -a kym sme na to prišli tak za mesiac a pol sme doplacali 12000 sk takže aj ked mame namontovane aj elektricky kotol kurime poctivo v kotly drevom a uhlim
Odpovedať
@meryber ja sa o tuto problematiku zaujimam uz dost dlho, tak asi takto peletovaci stroj Model: LPBB200V2 Cena bez DPH Cena s elektromotorem 79.900,- k tomu potrebujes este aj drtic na nejaky ten material to vyjde tak Cena stroje (bez DPH) 49.000plus dalsie dopravniky a sila na vsetok material tak tento spas aj nieco vyjde cela technologia mna bude stat dost vela planujem vyrabat zo slamy a z drevenych pilin a vlastne pre toto su tie peletky take drahe ,ale stale sa oplatia viac ako ten rusky plyn info o cenach som cerpal z http://www.ballbrno.cz/html_cz/produk...
Odpovedať
@augusto mohol by si sem dat nejaku tu fotecku projektu nech sme v obraze o com hovoris dakujem
Odpovedať
Napr. http://www.techtranspt.com/data/prosp...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?