Stúpanie tlaku v kúrení

Dobrý deň. Bývame 7-mi rok. Skúsila som zakúriť a tlak vo vzkurovacom systéme stále stúpa aj po vypnutí kotla. Máme bojler na teplu vodu a expanznu nádrž na vykurovanie podlahovky. Neviem odkial sa tam stále berie voda. Vodu odpustím tlak sa zníži a o nejaký čas je zasa vyšší až za červenú.Už som zúfalá. Keďže je víkend, nikoho nezoženiem. Vie mi niekto poradiť čo to môže spôsobovať? Kúrime ekohráškom
Odpovedať
Profilova fotka
@anusa0901 vymennik v bojleri pomaly odchadza
Odpovedať
@yuri66 a to spôsobuje, že tlak stúpa? preteká tam niekde voda, tak to mám chápeť
Odpovedať
@anusa0901 nesprávne nastavené tlaky, zrejme bolo treba dofúkať expanznú, takže skontrolovať a upraviť, máte hada v bojleri môže byť deravý
Odpovedať
@duzu dakujem budem teda zháňať kurenára - snád nájdem v okolí
Odpovedať
Profilova fotka
@anusa0901 cez prasknuty vymenik sa dopusta do kotla voda s vyssim tlakom, skuste uzavriet privod vody do bojlera
Odpovedať
@yuri66 to sme urobili, nejde to hore drží. Keď vodu pustím tlak stúpa. Môže ešte prepúšťať nejaký ventil na dopúšťanie vody?
Odpovedať
Profilova fotka
@anusa0901 nie
Odpovedať
@duzu tlak v expanznej je 1,5 atm. ja sa v tomto vôbec nevyznám a som z toho vedľa. Máme aj akumulačnú nádrž som chcel napísať a na nej a na kotly ide tlak hore. Ked zastavím prívod vody tak to stojí, a teda musí niekade prichádyať voda do systému. Len kde... Dakujem za vaše rady 🙂
Odpovedať
@anusa0901 musíš vymeniť celý bojler s vhodným hadom bude to lacnejšie ako opravovať starý a nemáš záruku že to nebude tiecť vedľa, stálo sa podobné i mne len malá dierka vonku medzi plášťom a rúrkou a nešlo to zavariť ničím, teraz mám zvlášť bojler a zvlášť kúrenie, v lete stačí nahriať menšiu nádobu na menšiu teplotu ako ide do kúrenia pre radiátor
Odpovedať
@duzu ok dakujem
Odpovedať
@anusa0901 odstav privod vody do bojlera ,studenej a ak stupa tlak pro otvorenom ,tak ti pustil had v bojleri
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte. Na kotly Galmet expert sa nam prestal točiť rošt podavača ekohrasku. Vybrali sme uhlie zo zasobnika, vysávačom povysavali rošt. Po odšrobovaní umelohmot.krytu na prevodovke sme rostom pohybali. Išlo to. Zakurila som v kotli všetko išlo. Po 5 hodinach sa zasa rošt prestal točiť a teda znova nekúrime. Môže mi niekto poradiť, kde je chyba prosim a čo s tým?
Odpovedať
Ahojte. Na kotly Galmet expert sa nam prestal točiť rošt podavača ekohrasku. Vybrali sme uhlie zo zasobnika, vysávačom povysavali rošt. Po odšrobovaní umelohmot.krytu na prevodovke sme rostom pohybali. Išlo to. Zakurila som v kotli všetko išlo. Po 5 hodinach sa zasa rošt prestal točiť a teda znova nekúrime. Môže mi niekto poradiť, kde je chyba prosim a čo s tým?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?