Studena voda v bojleri

Ahojte vedel by mi niekto poradit ci existuje nejaky ventil ktory by sa podla nadstavenej teploty otvaral/zatvaral. Mam automat.peletove kachle v ktorych je obehovka a ta sa vypne az ked voda v systeme klesne pod 27stupnov tym padom mam studenu vodu v bojleri. Dakujem
Odpovedať
Samozrejme ze existuje vola sa to 3 cestny ventil ktory potrebujete. Alebo elektromagneticky ventil ovladany priloznym termostatom Zavisi od vasej instalacii.
Odpovedať
Dakujem pekne idem pozriet o tom viac na nete :)
Odpovedať
@123michal Máš stručnú schému toho kúrenia? Aby niečo nedopadlo horšie, ako si predstavuješ... :-)
Odpovedať
@123michal Ja osobne odstavujem bojler ručne i keď je tam nejaká spätná klapka. Organizujem to všetko tak, aby som mal o 22 hod. pokoj s kúrením.
Odpovedať
Keby mam lepsi pristup k bojleru tiez by som to len odstavil cez vetil, ale mam ho v pivnici a tam sa mi nechce stale behat, preto riesim nejake automat.veltili, kedze obehovka je nastavena na chod pokial neklesne teplota v systeme na 27C.
Odpovedať
@123michal Tak ti ostáva len nastaviť obehovku na vyššiu teplotu, povedzme 55 st. C. Aký význam má preháňať v kúrení studenú vodu a míňať elektriku. Ale aj tak je to divne pospájané.
Odpovedať
Mam automaticke peletove kachle,a tam je to tak nastavene ze pokial teplota neklesne pod 27C stale bezi obehovka , este som neprisiel na to ako to nastavit inak
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?