Stráca sa mi voda z kúrenia

Ahojte. neviete mi niekto poradiť, čo sa deje? Máme kotol na tuhé palivo Viadrus a v poslednom čase do neho musím každý deň dopúšťať vodu. Dnes ráno som dopustila vodu, tak ako je potrebné, ešte som ani nepálila, a opäť sa voda stratila, ukazuje mi, že je na nule. Čím to môže byť? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Poškodená expanzná nádrž alebo prasknuté trubky kúrenia.
Odpovedať
@antonmesaros Včera bol u nas kurenar, pozeral radiatory, ale chybu nenasiel. Povedal, že treba odvzdušniť radiatory. Ale môže sa stratiť voda, aj keď som ešte nezakurila?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ ste nekúrili tak odvzdušnenie nebude ten dôvod.Ak toto vedel a tak klamal.
Odpovedať
Profilova fotka
Skus pozriet ci netecu poistne ventili, ak su prepady vyvedene do kanalizacie, clovek si to velakrat ani nevsimne ... :(
Odpovedať
@antonmesaros tak to neni az celkom tak. 1) Zalezi na tom ze aku ma velkost EN ? 2) Kolko L vody je v sustave ? 3) Aky ma tlak sustava ked sa kuri a je nahriata.? Ked je prevadzkovy tlak v nahriatej sustave povedzme 1,2-1,5 baru, tak pri ochladnuti sustavy na 15-18°C, tlak upadne a to rapidne ked nieje spravne nadimenzovana EN. Podla toho co aj casto citam a sa stretavam v praxi je, ze kurenari na slovensku montuju EN od buka do buka a nie podla vypoctov ;-) No v ziadnom pripade to nema s odvzdusnovanim nic spolocneho.!
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 Píše že tam nekúrili.
Odpovedať
@antonmesaros tu treba vediet ze kolko litrov vody je v sustave a aka je velka EN. Ked kurili tak mali tlak urcite okolo 1 baru. Teraz sa zu nekuri, sustava je studena a tlak je rapidne dole co moze nasvedcovat o velmi poddimenzovanej EN.
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 Citujem : Dnes ráno som dopustila vodu, tak ako je potrebné, ešte som ani nepálila, a opäť sa voda stratila, ukazuje mi, že je na nule. cize nerozumiem reci tvojho jazyka ... Naviac pise ze sa to deje v poslednom case, cize ak by bol problem v expanzke a jej nedostatocnej velkosti bude to robit asi od vystavby. Jedina mozna zavada je netesnost sustavy. Tie ventili ma napadli lebo u mna v praci je to najcastejsia pricina unikov, velakrat si to ani nevsimneme nakolko mame nainstalovane Variomaty a ventili su zaustene priamo do kanalizacie. Bohuzial v tomto pripade nema co vodu automaticky dotlacat a tak padne tlak v pripade netesnosti na nulu. Expanzomat akejkolvek velkosti to nezachrani ... Ak by bol expanzomat vadny tak by sa voda stratila az pri zakureni, cize naraste tlaku cez poistny ventil.
Odpovedať
Profilova fotka
Expanzomatom je myslena expanzna tlakova nadoba, nie automaticke zariadenie ako napr. Variotec od Reflexu.
Odpovedať
@pksoo dakujem za rady, dnes tu bol opat kurenar a zistil (teraz neviem ci to dobre vysvetlim) ze v expanznej nadobe bol tlak na nule....tak to tam dotlakovali, odvzdusnili radiatory a zatial je to ok...a este mam sledovat nejaky ventil, ci nekvapka....
Odpovedať
@pksoo poistny Ventil nesmie otvarat pokial nije dosiahnuta maximalna povolena teplota v sustave.! Ak tak je ze otvara skor, tak je EN poddimenzovana.
Odpovedať
@marselitka1 pokial sa dobre pamätam, tak Vam to kurenie robili pred rokom. Nedavali Vam aj novu EN ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@marselitka1 nie je za co :-) dofukal vam vzdusny balon v expanzke, bohuzial nekedy sa stane ze to vyfuci znova a vtedy ju uz je potrebne vymenit :-( to co kazal kontrolovat je poistny ventil, ono sa stane ze ze sa zanesie a bordel sa pri nahodnom otvoreni dostane pod sedlo a potom samovolne prepusta. Ja ich v praci z casu na cas pootocim a vtedy sa to stava menej casto ;-)
Odpovedať
@pksoo "dofukal vam vzdusny balon v expanzke, bohuzial nekedy sa stane ze to vyfuci znova a vtedy ju uz je potrebne vymenit" tak toto je naozaj profesionalna odpoved kurenara. EXPANZKA BEZ PRICINY NEVYFUCI AK BY BOLA V PORIADKU. ;-) Zaujimalo by ma , ze ak by ste mal na Vasom aute prazdnu pneumatiku a v servise by ste dostal tuto odpoved "bohuzial nekedy sa stane ze to vyfuci " ze ako by ste na to reagoval. :-D
Odpovedať
v septembri budu 2 roky co nam robili kurenie, davali nam vsetko nove, aj EN, predtým tu kurenie nebolo...
Odpovedať
@ludo65 a dnes rano som dopustila vodu a do vecera mi kleslo o 1 dielik, uz nie na 0. ale jeden dielik. je to v poriadku, ci zas mam volat kurenara?
Odpovedať
@marselitka1 vcera vam to kurenari natlakovali a odvzducnili a dnes ste musela zas dopustat vodu? =-) Kolko vody ste musela dopustit? Kolko dielikov?
Odpovedať
@ludo65 no rano som dopustila asi 3 dieliky a kym som nepodpalila, tak mi klesla voda o 1 dielik, tak ten jeden som este vecer dopustila...
Odpovedať
Koľko litrová je tá expanzná nádoba? Je na nej nálepka a tam je to napísané... A koľko je v dome zhruba radiátorov? Stačí celková dĺžka...
Odpovedať
@dedo758 moj odhad podla fotky, ze to bude 40 alebo 50 l. http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
@dedo758 @ludo65 ja uz som z toho kurenia chora, mame v dome 6 radiatorov plud podlahovka v kupelke...dnes som opat 2 kat dopustala vodu, pockam na manzela, kym sa nevrati domov a nech zas pridu kurenari.....
Odpovedať
@marselitka1 podla toho co pisete, vychadza to na to ze je ta EN v haji. Len je to velmi zahadne ze po dvoch rokoch. ;-)
Odpovedať
@marselitka1 ako ste dopadla s kurenarom?
Odpovedať
@ludo65 este neboli, len dnes prisiel manzel....potom dam vediet...
Odpovedať
@marselitka1 tak co, este stale neboli? :-)
Odpovedať
@ludo65 nie neboli....prestala sa nam voda stracat ked sme prestali palit...tak zatial cakame :-D
Odpovedať
@marselitka1 a ked zakurite tak mate vodu fuc. :-D Ja som napisal ze je EN haji. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Ahojte, dva roky byvam a dva roky sa mordujem s plynovym kotlom ktory trapi pokles tlaku. Tlak sa drzi okolo 2 Bar. Z nicoho nic padne na 0,5 Bar a prestane kurit. Vo vykurovacej sezone ho musim dotlakovat najmenej raz mesacne. Tym ze nim ohrievame vodu, tak aj mimo vykurovacej sezony. Vzdy sa to stane v najmenej vhodnu dobu. Napriklad pridem v zime po vikende domov a je tu zima ako v psinci alebo aj v lete, chcem sa osprchovat a z kohutiku ledva vlazna voda. Vodar aj kurenar do toho cumeli x- krat, na nic neprisli. Vsetko je suche. Menila sa expanzka, preventivne, tej povodnej nic nebolo. Zmeral som si objem vody aspon orientacne na vodomernych hodinach a vychadza mi to na nejakych 6 litrov cca. Vie niekto poradit, co a ako este skontrolovat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?