Stena HABITO-praktické skúsenosti

Má niekto praktické skúsenosti so stenou HABITO? Zamýšľam použiť Habito na vnútorné steny v novom dome a budem na steny vešať skrinky a police. Výrobca deklaruje , že stačí jednoducho použiť iba skutky bez hmoždiniek na zavesenie ťažkých skriniek a postavebnie steny nie je až také náročné ako murovať ich.Vopred ďakujem za každú praktickú odpoveď.
Odpovedať
@vetroplachseveru na zakladnej skole kde moj muz robil elektriku to davali na steny. Vraj by to malo aj detvakom odolat. ;) Mozem sa ho na habito spytat ked pride domov. Ale vraj je to riadne tvrde...
Odpovedať
@vetroplachseveru ja tiez idem s Habitom obkládat kuchynu a obyvacku.Videl som testy v akademii Rigips v Presove a som bol moooc prekvapeny co ta doska dokaze.
Odpovedať
@vetroplachseveru Pevnostou sa to vyrovna osb doske. Malo by to udrzat 20kg na jeden srob. Teda telka, obrazy lampy a pod sa daju zavesit v pohode. Ale s tazkymi skrinkami, policami prip umyvadlom a pod by som neriskoval na ich upevnenie sa pouziva tzv vydreva (rezivo hranol poza habito na konstrukcii tam kde planujes upevnovat)
Odpovedať
Dobrý deň, Habito je doska s vysokou pevnosťou a odolnosťou voči nárazu. Prikladám Vám video ktoré vytvorili naši kolegovia z Írska https://www.youtube.com/watch?v=HfVqI... Ak by ste mali záujem tak v našich Technických akadémiách v Bratislave a Prešove Vám vieme predviesť dane vlastnosti Habita na modeloch.
Odpovedať
@technicky_servis_rigips vo videu bola použitá jedna doska 12mm? zaujímalo by ma, aká technológia je v habito oproti klasickej sdk doske hmotnosť je rovnaká, cena 3x vyššia - za pevnosť
Odpovedať
@henry_sk Dobrý deň, áno vo videu bola použitá jedna doska Habito. Rozmery dosky Habito sú klasické ako pri ostatných čiže 1200 x 2000 mm a hrúbka je 12,5 mm. Hmotnosť dosky Habito (12 kg/m2) je vyššia o cca 3 kg/m2 ako obyčajnej RB SDK dosky (9,2 kg/m2). Doska Habito má špeciálne sadrové jadro vystužené polymérmi. Okrem vyššej pevnosti má tato doska aj iné vlastnosti a to: je vhodná do protipožiarnych konštrukcií , akustických konštrukcií a ma vysokú mechanickú odolnosť.
Odpovedať
@technicky_servis_rigips S kým si môžem dohodnúť návštevu tej Technickej akadémie a čo to stojí? Na budúci týždeň som v Košiciach a tak by som odbehol do Prešova.
Odpovedať
@alex9164 Ja mám v pláne steny v dome robiť až koncom októbra, bol by som ti vďačný za tvoje hodnotenie steny Habito ak to budeš robiť skôr. Vopred ti ďakujem.
Odpovedať
@bovary ďakujem ti za radu.Alex9164 bude robiť podobne steny ( počkám na jeho hodnotenie) a skúsim navštíviť akadémiu.
Odpovedať
@vetroplachseveru Dobrý deň, je potrebné sa telefonický ohlásiť a dohodnúť si vopred stretnutie. V Prešove je potrebné ohlasiť sa kolegovi Jožkovi Gergelčikoví na tel. č. 0911 119 213, v Bratislave je potrebné sa ohlásiť Máriovi Juščikoví na tel. č. 0903 253 659. Návšteva v Technickej Akadémií je bezplatná.
Odpovedať
Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ked tak uvazujem nad tou elektroosmozou, to by sa dalo spravit aj s beznymi vodicmi. Medeny svetelny drot 1.5mm ako anoda/katoda a uzemnovacia tyc 15e + jednosmerny adapter 20e. (mozno vacsie elek. straty koli hrubke vodica ale bolo by to zanedbatelne)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@robak sorry, zle vlakno 😞
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?