Ste spokojní s kotlom od výrobcu Atak?

Chcem sa spýtať, máte doma niekto kotol od tohto výrobcu? Ako ste s ním spokojní? Píšte hoci jaký názor, čo o ňom viete.
Odpovedať
Asi si mal na mysli kotle attack :) najlacnejsia trieda kotlov ...
Odpovedať
hej,hej attack. A sú fakt také zle,keď sú najlacnejšie?
Odpovedať
ja tiez uvazujem nd kupou Attack - kondenzacny KT small plus - 2,9 - 17kW. pokusal som sa zistit nejake info ale je toho strasne malo. ja som z KE a tu vraj sa tie kotly velmi nepredavaju....len co mi povedal predajca ze ked sa par predalo tak ze nemali yiadnu reklamaciu na nich.....tak neviem...mozno su dobre, mozno nie. nie vsetko co je lacne je zle a nie vsetko co je drahe je dobre....treba risknut... :-)
Odpovedať
ja som tiez kupil klasicky kotol attak na zemny plyn, este minuly rok. fakt je, ze je lacny, ale v zime "slapal" a bez problémov vykúril 2-poschodovy rod. dom. a to som kupoval jeden z tych výkonovo slabsich... takze som zatial velmi spokojny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@julo79 , Nazdar, ja mam v rodinnom dome attack pelet 20 a som snim spokojny.Mam ho napojeny na termostat ktory je umiestneny na severnej casti domu cize najchladnejsie miesto v dome.Spotreba na zimu vychadza 2,5 az do troch ton na obytnu plochu cca 150 m, ale teraz je daka dlhsia zima lebo kurim uz od septembra a ktomu mam napojene solarne panely na teplu vodu v lete + zima :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja mám kotol attack maximus rt plus 2 mesiace a zatiaľ bezproblémov. Technik a kúrenár mi povedali, že sú to kvalitné kotle. Cena bola super tak uvidím či aj kvalita bude super. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@julo79 liatinovy 5-člankovy atack mame prvu sezonu a šlape ako hodinky.Jasne že je priskoro hodnotiť ale po prvej zime som spokojny.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@roman77 čo tak dohodiť nejaký ohlas na ten attack rt plus, pozerám že príspevok je spred roka, ako ,,ide,,cez túto tuhu zimu?oplatí sa?
Odpovedať
Profilova fotka
@zia ahoj, no kupoval som ho pred rokom aj je zapojený, ale nepoužívam ho od mája pretože máme aj kotol na tuhé palivo a drevo nás vychádza momentálne oveľa lacnejšie ako plyn takže kúrime drevom plus elekt. podlahovka. Keď bežal 2mesiace tak bez problémov a kúril do 8-ich radiátorov, lebo sme prepojení s rodičovským domom. Takže momentálne referencie Ti nemôžem dať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
mozno aj ked su kotly attack lacnejsie su spolahlive mame doma celu zostavu plynovy kondenzacny a splynujuci na drevo a sliape to vsetko super.
Odpovedať
máme plynový kondenzačný kotol attack KZ 4 roky. Zatiaľ maximálna spokojnosť. Má všetko to, čo majú mať špičkové kotly. Plynulú reguláciu, opentherm, vonkajšie čidlo. Doteraz ani pri veľkých zimách nešiel viac ako na 48 stupňov pri výstupe,spiatočka okolo 30 stupňov, čiže stále ide v kondenzačnom pásme. Dom 40 ročný , rozvod pôvodný / veľa vody/, nové panelové radiatory rovnakých rozmerov ako predošle, len 33VK.
Odpovedať
Ahojte, poznám majiteľa firmy Attack, pána Bakalu. Pred pár rokmi som s ním riešil nejaký obchod (nie v súvislosti s kotlami). Je to seriózny mladý muž, čo sľúbil, to platilo. Celkovo mám z tej firmy dobrý pocit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
attack je smejd, kupil som drevoplyn DPX 25 a su s nim stale nejake problemy a servis v attacku tiez nula bodov nic nevedia nic neporadia proste len predat a vykaslat sa na zakaznikov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
nemali ste niekto problém s kotlom Attack - s teplou vodou?? kotol fachci ale ked pustím teplú vodu, tak ide len chvíľu, potom musím trosku počkat.....bol u nas aj opravár, ale nevie si s tým, poradiť.....dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Vyhoda u tychto kotlov je opentherm zbernica a moznost kombinacie ekvitermiky s regulacnym termostatom, ktory zohladnuje aj teplotu v miestnosti.... vyhoda je aj siroka modulacia vykonu...
Odpovedať
Ked sa pzriete na tu cenu toho kotla tak ta vam vypovie uz dost. ;-)
Odpovedať
@ludo65 a coze....svokrovci maju tretim rokom a bez chybi...my uz s nim stravime druhu zimu a no problem....
Odpovedať
Profilova fotka
my mame ATAK 25 profi jednu zimu za sebou...zatial spokojnost....len skoda ze nemame akumulacku...bez nej to nie je to prave orechove.... :-D :-D :-D vyuzite ako ma byt ... spalime tak viacej dreva....nikto to takto nepovedal iba ze je vyborny a aj bez akumulacky sa da usetrit ...ale nie je to tak... sused ma miesto na 1000 l AKU a priklada dva krat do dna
Odpovedať
ahojte, aj my mame, uz takmer 2 tyzdne zapojeny attack na drevo a uhlie... ma liatinove vnutro.. chcem sa ale opytat, ako vyzera po kureni vnutro kotla u vas? manzel je momentalne prec a vnutro kotla je hrozne.. je take obhorne a hrcate normalne sa mi nedali otvorit hned dvierka, co tam bola stecena taka cierna hmota... neviete co to moze byt? ma to tak byt? vnutro sa tak vypaluje ci? Dakujem za odpoved.
Odpovedať
Ja mam kotol Attack Maximus RK + zasobnik Attack uz 4 rok a pracuju bez problemov. To je asi ako ked kupujete auto. Mozete natrafit na chybny kus a potom sa to s vami vlecie celu dobu.
Odpovedať
@didi06 Ja to pravdepodobne decht. Kurite mokrym drevo alebo na nizku teplotu s nizkym privodom vzduchu.
Odpovedať
@didi06 Je to decht. Alebo spalujete mokre drevo , alebo dusite ten kotol. :-) Pozrel sa uz niekto do komina ze ako vyzera? Ten nebude urcite cistejsi ako ten kotol zvnutra. ;-)
Odpovedať
Sme spokojni, uz sa kotol vydechtoval, bol novy, a uz je dobre :)
Odpovedať
@didi06 ci je novy kotol alebo starsi je jedno, dechtovat nesmie. To nasvedcuje o nekvalitnom spalovani. Kotol sa nevydechtuje ale decht vyhori. :-)
Odpovedať
Attack je dobrá kvalita za dobrú cenu, tiež sme plánovali pri renovácii kúrenie kotol attack, ale dostali sme výhodne immergas AVIO 24kw a tak rozhodla akciová cena. Inak traja kolegovia majú Attack na plyn a švagor na tuhé palivo, všetci sú max. spokojný.
Odpovedať
@fuhrich tak fora a statistika z Nemecka hovoria nieco uplne ine. ;-)
Odpovedať
@ludo65 tak fora z Nemecka alebo z iných štátov, je to vlastne jedno ak trafíš na blbý výrobok je jedno akej značky, akýkoľvek výrobca má svojich sympatizantov aj ľudí čo ich nemusia, to čo hovorí nejaké fórum je možno pravdivé ale to čo ti povie niekto osobne a vieš že má doma to čo vraví tak je druhá vec. Kolega napr. tiež číta nemecké fóra keď kupuje jazdené autá, a zatiaľ čo kúpil to bol prešľap a čo som kúpil ja tak za dva roky investícia 200€ na pravidelný servis. Každý napíše to s čím má skúsenosť, či dobrú alebo zlú, 1000kotlov môže byť super a stačí pár vadných výrobkov a máš celé fórum plné toho aký je to šmejd. To je ako Termostaty Computherm Q7RF a Q3RF prvá séria skvelá ani jedna reklamácia , kurenári to kupovali na 10-tky potom začali čínania druhú sériu z lacnejšou súčiastkou a každý začal nadávať že aký je to brak a nikdy viac. Prišla tretia séria a zase sú bez chybičky. A či je Attack alebo dobrý alebo nie, ja som zatiaľ nepočul v okolí nič zlé od nikoho kto má doma.
Odpovedať
@fuhrich tak netreba to banalizovat. Ja mam za sebou 40 rokov v kurenarskej brandzi v zahranici. ;-) Ked kotol z Lambdasondou uz neobstoji Nemecku BimSchV. a to je hranica 1000 mg CO/13%O2 a 100 mg prasnost na m3, tak tomu sa neda vraviet o kvalite a uz vobec nie o spokojnosti uzivatelov tychto kotolv. Tu sa nejedna o jeden kus ale o viacero, len treba citat. Tie kotle robia problem a prepadavaju skusky ktore sa robia v nemecku. ;-)
Odpovedať
@ludo65 keby ste poradil znacku kotla popripade keby ste si vyberali kotol pre seba samozrejme drevoplyn po akej znacke by ste šli ...????tipujem ze sa odpovede nedockam ]-( i ked kurenar so 40 rocnou praxou by mal poradit ludom ktory do toho nevidia tak ako Vy...budeme radi ak poradite ;-)
Odpovedať
@doors454 niekomu radit ze aky kotol popr.aku znacku si vybrat je ako hadzat hrach na stenu. :-) Na slovensku si ludia poradit nedaju lebo si robia vsetko podla seba z mienkou ze vedia vsetko lepsie. ;-) K vasej otazke ze aky kotol: V ziadnom pripade by som nekupoval predrazeny kotol s lambdasondou. Uz vobec nie kotol s odtahovym ventilatorom, ale s tlacnym.! Kotol musi mat automaticky regulovatelny vykon. Co malo kto vie, ze lambdasonda u splynovaka robi len 2% rozdiel oproti PID. A to vo vsetkom. Kotle s PID maju vela raz lepsie emisne vysledky ako kotle s lambdasondou ;-) Velku rolu u splynovacieho kotla hra aj konstrukcia dopalovacej komory. Prikladacia komora by mala mat dostatocny objem.a to: 20 kW kotol min. 130 l. , 25 kW min. 150 l. , 40 kW min.180 l. Je toho vela comu by sa mala pri kupe kotla venovat pozornost. :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?