Stačí inštalovať komín kotla a odvetranie potrubia (bramac durovent) až po spravení strechy

Budeme mať škridlu Bramac Max 7, budú na nej dva prestupy - sada bramac durovent - pre kotol z kondenzačného komína a odvetranie kanalizácie. Chcem sa spýtať, či stačí, keď strechár spraví komplet strechu osadí aj tieto prechodové škridle so sadou durovent a až následne potom mi kurenári do toho naištalujú komín z kotla a plus odvetranie kanalizácie. Alebo sa musí spraviť osadenie tých výfukových potrubí ešte počas vyhotovenia strechy.
Odpovedať
zdravim a uz mate kurenarov vyhladnutych?
Odpovedať
hej máme vybratých, chcem sa s nimi o tom porozprávať, majster čo nám robil hrubú stavbu mi práveže hovoril, že sa to robí ešte predtým, ja som s tým nerátal, lebo strecha sa bude robiť už bud. týždeň
Odpovedať
Určite dajte spraviť prestupy strechárom hneď, lebo keď po mne domáci chce osadiť prestupovú škridlu, tak mu to síce čo najsvedomitejšie spravím, ale záruku mu na to nedám... Kotol aj kanál sa kľudne pripoja až potom.
Odpovedať
Presne tak!
Odpovedať
@dedo758 @gkrivanek no však chápem to teda správne že ten komín - teda rúru bude stačiť osadiť neskôr? Lebo ja mám ako tak predstavu presne na ktoré miesto v streche treba vyviesť tie dve škridle - len si to chcem ešte s kurenármi overiť. Tak som to mal proste v pláne - strechár ich tieto škridle aj s tými sadami osadí a neskôr, keď sa bude robiť kúrenie, kanalizácia tak sa tam tie rúre dajú
Odpovedať
@johnny14 ja ako kúrenár si to sám osadzam tam kde mi to pasuje aby bolo co najmenej kolien v komíne,
Odpovedať
Ešte keď majú ľudia sady, tak to spravím aj ja, horšie, ak treba dopasovať nejakú "univerzálnu" škridlu. Dve 45º kolená nie sú až taký problém... :-)
Odpovedať
@dedo758 2 kolená to je samozrejmosť ale 6 už nieje najlepšie
Odpovedať
@johnny14 Mne spravili celú strechu. PRestupové kusy mám na odložené. Až sa bude robiť kanalizácia a kotol, potom sa tie prestupové osadia tam, kde ich bude treba. Mám plný záklop a škoda by bolo vŕtať dieru zbytočne, keby nakoniec prestup vyšiel niekde vedľa. Tie 3 - 4 prestupové škridle nie je problém vymeniť na hotovej streche.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?