Spustenie podlahovky, vysusanie poteru

Dnes sme spustili teplovodne podlahove kurenie a technik nastavil rezim "vysusanie poteru". Poter (cementovy) ma cca. 30 dni. Plynovy kotol (BAXI) zacal udrzovat teplotu vody na 25 C (teplota prostredia ho nezaujima), ktora sa bude kazdym dnom automaticky zvysovat. Je normalne, ze od spustenia aj cca. po osmich hodinach ide kotol bez prestavky? Nejde sice na plny vykon, ale ide t.j. spotrebovava plyn :) Jedna sa o novostavbu, bez zateplenia stien aj stropu. Zatial je spusteny ten susiaci rezim a potom budeme len temperovat. Len pre info, teplota spiatocky je 16 C. Kotol aktualne "papa" cca. 0.9 m3 plynu na hodinu.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme susili anhydrid cez elektrokotol a za 9 dni to spotrebovalo skoro 750kw. drevodom zatepleny komplet, anhydrid mal 6 mesiacov. to sa nam tocili hodiny.
Odpovedať
@sprite001 Áno, je to normálne. Tiež som včera spúšťal kotol v novostavbe bez zateplenia čohokoľvek a nezastavil sa celý deň. A ani sa tak skoro nezastaví... :-)
Odpovedať
Mokry beton je svina,kym sa nevysusi a nenaakumuluje to zere teplo.
Odpovedať
Moj kotol pri vysusani poteru isiel nonstop 10 dni (cena za jeden den kurenia asi 20€)
Odpovedať
Profilova fotka
ano je to normalne... neva di to kotolo kludne moze bezat... poter je mokry, dom nezatepleny...
Odpovedať
My sme na tom rovnako. Ako povedal náš stavbyvedúci - teraz budeme kurit " pánu bohu do okien" :-) . Musí sa kurit a zároveň vetrat,aby to poriadne preschlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to v poriadku. Pri anhydrite je super keď sa robí v lete.
Odpovedať
Profilova fotka
ak nemienite do domu ísť bývať hneď resp. ak nepotrebujete klásť plávajúce podlahy je to plýtvanie. Voda v betóne slúži na vytvrdnutie, odparením sa znžuje kvalita. Po prebehnutí chem. reakcie sa voda uvolní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?