Spotreba plynu pri suseni domu

Novostavba, prave sa zatepluje (nie je zateplena cela cast, asi tak 3/4) Poschovy dom, spolu okolo 250m2 Pojdeme davat omietky, preto sme spustili plynove kurenie (podlahovka) aby sa stavba vysusila a aby sme skontrolovali potery, pred tym ako dame podlahy. Je tam tento kotol: https://kotly.heureka.sk/junkers-cera... - je tam docasne teraz pokial sa stavba ukonci, potom sa kupi novy kondenzacny. nastavili sme minimalne hodnoty na nom a za 3 a pol dna 90m3 plynu to zhltlo, nejako vela nie? ci pri takej stavbe ktora sa susi je to normalne? kotol nie je napojeny na ziaden termostat, len sme ho napojili na podlahovku. tu je navod na ten kotol: http://junkers-cz.resource.bosch.com/... na strane 12 su technicke udaje a tam je napisane, ze spotreba paliva je 2.8m3 plynu za hodinu - to je denne 67,2m3 - mega cislo nie? ked tu citam ze ludia maju spotrebu plynu na kurenie mozno 5 ci 10m3 denne.
Odpovedať
My mame 10m3 na den poschodova bytovka 120m2 strara tehlovka
Odpovedať
@xiaomi nuz, ked nemas kotol napojeny na termostat a teda urcite ani nemas rozbehanu ekvimetriku... A tak teda odhadujem, ze kotol ide asi stale, co ak mate podlahovku, tak je velmi nestastne... Nieje stastne mat zateplene a nemat vlhke procesy uz hotove... Ja som to tiez tak chcel, ale som rad, ze som sa nechal prehovorit. Ten volny kontakt tehly s vonkajsim prostredim velmi pomaha vysusovaniu. Ale tak este kratko k teme... Kotol nevie ci mas vlhky dom a ci nie... On to "vie" len ak je napojeny na termostat, lebo "vie", ze musi dodavat energiu, i ked nevie, co je dovodom....
Odpovedať
daj tam termostat, aby sa vypinal kotol
Odpovedať
@ivantausk ano, nic tam neni rozbehane, len je napojeny kotol priamo na podlahovku v dome je teplo rozmyslam, co s tym, lebo ked sa zacalo kurit, tak na stenach na poschodi je hore vsetko vlhke, asi sa zacalo vyparovat teplo ... musi to cele vyschnut, ale nechcem kotol aby siel stale / mozno napojit termostat aby sa kotol vypinal a nesiel stale?
Odpovedať
@ivantausk a co si myslis o tomto? Jmenovitá spotřeba paliva 2,8m3/h
Odpovedať
@xiaomi Pri vysušovaní a trvalom chode kotla je 90m3 za 3 dni OK...
Odpovedať
@xiaomi no ak chces obmedzit spotrebu plynu, tak to napoj na termostat, ved nemusi ist stale... Je urcita teota pri beznom tlaku, kedy je vlhkost najvyssia a vtedy ju treba odsat, to je najefektivnejsie. Velmi dobre je aj efektivne vetranie, ak je von nizka vlhkost (ca 35-45%)... Vtedy sa proste vlhkost vyrovnava a teda vonkajsi vzduch s nizkou vlhkostou prijima vlhkost prostredia cez ktore prudi a tym znizuje vlhkost v dome.
Odpovedať
@xiaomi no to je spotreba, ked ti stale ide na urcity vykon... Neviem ake percento to vyjadruje... Nominalna hodnota vykonu a teda asi 100%, ale to len hadam.... No a ked si vezmes ten vykon a vynasobis poctom hodin, kolko pocas dna ide, tak dodtanes ca dennu spotrebu... Takze ano, je to dost, az zbytocne vela.
Odpovedať
@ivantausk vodar poradil radsej casovy spinac ... cez den, ked je uz teplo, okna otvorit, vetranie full - kotol nemusi ist. a v noci zapnut kurenie. este to musim odkusat, verim, ze to bude fungovat a kotol nebude mat s tym problem, ze ho rano vypnem a vecer zapnem cez casovy vypinac na privodnom kabli ... kotol by mal sám normalne nabehnut, ako keby bol klasicky vypadok prudu - vid. napr https://www.modrastrecha.sk/forum/kur...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?