Sporak na tuhe palivo v modernej kuchyni

Ahojte.Idem si pre radu od skusenejsich pripadne vase nazory.Chceme stavat dom dvojposchodovy uvazujeme o tom ake kurenie zvolit to je moja prva otazka. Taktiez by sme chceli do kuchyne zakomponovat sporak na tuhe palivo aby sme na nom mohli varit aj kurit pripadne ci sa da na to nejak napojit aj podlahovka ci nie.Poprosim vas o rady skusenosti pripadne preco ano preco nie.Nevieme sarozhodnut ako to vymysliet aby dobre bolo. Dakujem
Odpovedať
@janka11071989 teplovodný sporák má takú neželanú vlastnosť, že odovzdáva viac tepla do priestoru ako do vody. Chceli sme to tak aj my, ale vhodný sme nenašli a tak máme teplovodné kachle a sporák zatiaľ žiadny. Sú také, ktoré sú skôr ako kachle s platňou navrchu, ale aj tak majú veľký výkon do vzduchu.
Odpovedať
My máme La Nordica Termocucinotta, myslím že nás tak trochu napálili, ako kachle s výmenníkom super dokonca nám neprekáža v lete raz za týždeň zakúriť na teplú vodu, keďže v 1000 l. aku. nádrži máme hada na TUV, ale variť sa na tomto sporáku nedá. Takže sporák na varenie bude odovzdávať veľa tepla aj do priestoru, na rozdiel od tejto Termocucinotty na ktorú by sa dalo skoro aj sadnúť :-) ale výmenník funguje super. Nám to nevadí, že sa nedá variť, mali sme aj sporák s výmenníkom kde sa variť dalo, aj tak sa varilo aj pieklo na elektrike.
Odpovedať
Zdravim, dat si do niku den narodenia- kolbuk dole, ale k otazke. Odporucam mat hlavny zdroj tepla len v kotolni. Da sa na akumulacnu nadrz napojit aj kuchynsky sporak len ide o to co pisu vyssie, ze do vody tieto s poraky vela tepla nedavaju. V kuchyni bude nahicovane a zvysok domu zima. Do kotolne si dajte poriadneho cecha- viadrus a ak to chcete trochu predrazit zapojte ho na akumulacnu nadrz 1000 lit. Ak chcete varit tak len na obycajnom sporaku, budete mat teplo z toho minimalne v dalsej izbe a chodbe, co celkom v studenych letnych veceroch staci.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?