Splynovací kotol spotreba dreva

Ahojte chcel by som sa informovať ohľadom spotreby dreva v splyňovacom kotli a nakoľko je to veľmi blbá a zložitá otázka lebo u každého tá spotreba je iná zaujíma ma váš konkrétny prípad. Zaujímajú ma tieto veci: typ kotla; zapojenie z AN alebo bez; vykurovacia plocha; typ domu; aké drevo sa spaľuje; teplota v dome; podlahovka alebo radiátory;lokalita. Uvediem príklad budem si vymýšľať: kotol xy 25kw zapojený z AN vykurovacia plocha 180m2 ,dom nezatepleny 2 poschodový plastové okná, ročné dubové drevo, teplota v dome 24°C radiátory lokalita Žarnovica spotreba dreva 25m3. Rad by som si urobil taký malí prieskum nakoľko tiež kúrim drevom už 4 rok ale nemám splynovačku ale obyčajný plechový kotol. Veľmi pekne vám ďakujem za príspevky :-)
Odpovedať
@petermu11 a potrebuješ to vrátane TÚV, či bez.
Odpovedať
@viktor811 bez TUV
Odpovedať
Môžete zadať ešte či máte kotol zapojený z TUV alebo bez.
Odpovedať
@petermu11 Toto je moja denná spotreba dreva, teraz tak 35 - 40 kg, keď pritiahne zima tak okolo 50 kg. V dome teplota cca 22 C + TUV.
Odpovedať
poschodový dom, 210 m2 obytnej plochy, nezateplený, okná plastové - 2sklo, horný strop pod spádovou strechou zateplený v lete fúkanou izoláciou Climatezer - 26 cm, 210 liatinový článkov s termostatickými ventilmi, všetky dvere pootvárané dokorán- teplota 22-22,5 stup., kotol ATTACK DP 25 Profi, AKU HR 800K - už som inde písal - má v sebe vnorenú ešte nádrž na TUV=160litrov, čiže vody UK=640 lit. Aj moja spotreba je najviac 50 kg - resp. podľa zimy asi to množstvo ako je hore na obráku + - 5 klatiky, s tým že na druhý deň zakúriť nemusím - až k večeru. Múry 40 cm - kvader + omietky zvonku/zvnútra - múr celý obvodový=45 cm. Čiže spotreba dreva je vrátane TUV
Odpovedať
@petermu11 My sme ten dom stavali ešte v rokoch 1988-1989
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?