Splynovací kotol, akumulačná nádrž a príslušenstvo

Zdravím, potreboval by som poradiť ohľadom splynovacieho kotla na drevo, akumulačnej nádrže 2x1000l a príslušenstva. Aké máte skúsenosti, typ kotla, aká je orientačná cena? Chcem iba podlahovku. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@miso31 tak ta cena zalezi na tom ci uprednostnujete kvalite alebo menej kvalitne. Co sa jedna o prislusenstvo tak to by ste musel popisat blizsie ze co pod prislusenstvom rozumiete. Je vela sposobov zapajania systemov a podla toho sa potom vyberaju aj komponenty. Ak mate schemu projektu tak ju sem pridajte.
Odpovedať
@ludo65 dobry ja chcem zistit cenu so spominanym systemom mamm naprojektovany plyn ale stale castejsie sa spomina drevo a akumulacky tak nad tym uvazujem mam poschodovy dom a chcel by som podlahovku a tento system sa mi paci ze sa nemusi prikladat kazdy den neviem potrebovali by ste projekt celeho domu staci ked vam ho odfotim a poslem dakujem za odpoved
Odpovedať
preco chcete dat 2x1000litrov a nie radsej 1 x 2000 ????
Odpovedať
@doors454 dobry ja neviem prave preto sa o tomto systeme informujem a vsetci vravia ze okolo 2000 l je akurat prepacte ja neviem ale velice rad si necham poradit dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@miso31 skúste firmu SMART ENERGO http://kureniepresov.sk/kontakt/ vedia poradit aj dodat potrebné vybavenie
Odpovedať
@miso31 pozri vyrobcu Attack - uvadzam len ako priklad, nie ze sa tu do mna niekto obuje ze robim reklamu :) maju na stranke kompletny maloobchodny cennik, tak si skus zratat cenu jednotlivych komponentov (kotol, regulacia, akumulacna nadrz) a budes zhruba v obraze co sa tyka ceny. skusenosti s tym nemam ziadne, takze neporadim. este mozno tolko, ze v kombinacii s AN by som isiel do co najjednoduchsieho kotla bez regulacie vykonu a podobnych veci, to tam netreba.
Odpovedať
@benco dakujem ja sa pytam preto lebo tomu nerozumim a chcel by som dospiet k tomu ze tam nemusim prikladat dennne alebo aspon raz za den ak sa da alebo ako sa da toto vsetko zladit co najlepsie na stranky som sa aj pozeral ale vies to su veci ze ked nevies co ktomu patri tak nevies a aj ked niekto napise ze tam ma vsetko ntak to nevie nik nastavit a zosuladit podla navodu tak sa pytam co najviac ludi co stym maju skusenost alebo o tom vedia co najviac dakujem
Odpovedať
@benco ten kotol musi mat modulovany vykon!! Kotle co bezia "len na plny vykon" zacinaju dechtovat ked su AN nahriate a este hori v kotli. Kotol vypne a v kotli bude len tliet. Dosledkom je potom zadechtovana komora kotla, kominu, dymenie s komina, poskodenie keramiky atd. Prave preto sa nevybera najjednoduchsi kotol. ;-)
Odpovedať
@miso31 nemas za co..ucel akumulacnej nadrze je uskladnit teplo zo zdroja a neskor ho pouzit na kurenie, resp. ohrev TUV. cize k AN pripojis kotol, ktorym sa snazis vodu v AN co najrychlejsie zohriat na pozadovanu teplotu a nasledne kotol odstavis..to, ako casto budes musiet prikladat do kotla zavisi od viacerych skutocnosti - objem samotnej AN, teplota, na ktoru vodu v AN ohrievas, vykon kotla, merna potreba tepla na vykurenie objektu a ohrev pozadovaneho mnozstva TUV a dalsie. odporucam najst si projektanta, ktory ma s takymto typom vykurovania skusenosti, dodat mu vsetky potrebne podklady a on ti to uz vsetko zrata a navrhne optimalne komponenty. skus to v sekcii PRO, su tam ludia, ktori sa tymto zivia.
Odpovedať
@benco trochu Vas poopravim. ucel akumulacnej nadrze je uskladnit "prebytocne" teplo zo zdroja. ;-) Zo sekcie PRO je tu akurat jeden jediny, a to je "Maros Kolar" co tu je aktivny a odpoveda kompetentne. :-)
Odpovedať
@miso31 domnievam sa ze budete mat projekt vykurovania. Alebo ho len planujete?
Odpovedať
@ludo65 dik, v detailoch sa uplne neorientujem, kazdopadne z toho, co som cital, som to pochopil tak ze k dechtovaniu dochadza prave pri nedokonalom spalovani, resp. pri snahe spomalit spalovanie..takisto v navode ku kotlu som sa docital, ze problem prehriatia kotla riesi dochladzovaci okruh, cize ak je AN nabita skor, ako dohori palivo v kotle, zbytkove teplo z kotla eliminujem prave tym dochladzovanim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ludo65 mam pred sebou otvoreny prospekt k AN Attack, je tam schema zapojenia s kotlom a z obrazku mi vyplyva, ze kotol zohrieva vylucne vodu v akumulacnej nadrzi, tzn. nie priamo vodu, ktora ide do vykurovacieho systemu. cize z tohto pohladu neskladujem prebytocne teplo, ale vsetko teplo, ktore v kotli vygenerujem :)
Odpovedať
@benco dochladzovaci okruh u kotla je ako bezpecnostne zariadienia proti prehriatiu ked vsetko ine vzliha. ;-) To sa prave stava ked je nekvalitne prevedene zapojenie a dimenzovanie. ;-) Preto su vyhodou kotle s modulovanym vykonom lebo dokazu si vykon kotla prisposobit vo velkom rozsahu vykonu za staleho horenia plamenom a nie tlenia. ;-)
Odpovedať
@ludo65 ok, vdaka za vysvetlenie
Odpovedať
@benco kto zapoji tak system ako uvadzate s toho prospektu tak je to najväcsi nezmysel. Vy potrebujete najprv nahrievat vykurovaci system a nie AN. Pri tom zapojeni musite cakat min.1 hod. pokial mozete zacat vykurovat dom. ;-)
Odpovedať
@ludo65 nebudem oponovat, ci to je alebo nie je nezmysel, vychadzam len z oficialnej dokumentacie ku AN od vyrobcu, ktoreho som spomenul a ktory ten system navrhol a mal by najlepsie vediet, ako to spravne zapojit.. kazdopadne nerozumiem, preco by nabeh vykurovania trval tak dlho, v AN mam zohriatu vodu na teplotu vyssiu, ako potrebujem do nizkoteplotneho podlahoveho vykurovania. Tuto vodu zmiesavacim ventilom upravim na pozadovanu teplotu a pustam do rozvodov PK. ak sa teplota vody v AN zacne blizit k teplote potrebnej k dostatocnemu ohriatiu vykurovacej vody, spustim kotol a AN znova nabijem na plnu teplotu..v com je chyba?
Odpovedať
@benco to zapojenie co mate od toho vyrobcu je len orientacne. ;-) Pokial budete tak zapajat sytem ako je na scheme od toho vyrobcu tak to ma obrovsku nevyhodu. Musite stale strazit tu teplotu v tej AN aby vam neklesla pod vasu pozadovanu pre vykurovanie. ;-) Nesmiete vycerpat kompletnu zasobu energie co mate v AN. Pokial to spravite tak mate AN prazdne a pokial ich nakurite na tu zapinaciu teplotu pre vykurovaci system tak to trva vecnost. ;-) Take zapojenie znizuje komfor skoro o 25-30%. lebo sa vam skrati aj interval zakurovania v kotli a nabijania AN. Ja som tu niekde pripojil jednu schemu zapojenia , pozrite si ju. ;-)
Odpovedať
@ludo65 dik, pozriem sa na to..tomu cerpaniu teploty z AN rozumiem a chapem, ze to priamo ovplyvnuje frekvenciu prikladania do kotla, kazdopadne su este dalsie veci, ktore na to maju vplyv - u mna hlavne to, ze planujem EPD a potreba tepla vychadza dost nizka, cize ani taketo zapojenie by nemuselo byt problematicke pri vhodne navrhnutom objeme AN..no nic, mam este casu dost, zvazim vsetky moznosti..vdaka za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@miso31 kedˇmáte možnosť plynu, na drevo zabudnite. Iba ak máte drevo za 4€/m3.
Odpovedať
@jan45 poznam x ludi co presli z plynu na drevo ked videli ucty za plyn samozrejme vsetko zavisi od tepelnych strat domu ak nebudu pod 4KW tak ja by som do plynu nesiel... no predovsetkym zalezi aj na hrubke penazenky...ja aj keby som mal straty 3 KW idem do dreva nech si kazdy mysli co chce zatial som mlady ked budem stary cap prejdem na elektriku a to co usetrim teraz budem minat na stare kolena na elektrinu
Odpovedať
@jan45 dobry vecer mozem sa Vas spytat preco mate takyto nazor ved vsetci chcu setrit drevom a prikurovanim myslel som ze je to lacnejsie pozna to aj moj brat kuri o polovicu lacnejsie dakujem za odpoved
Odpovedať
@jan45 kolko m3 plynu spalite aby ste vyprodukoval tu energiu ako s 1m3 dreva.? Prepocitajte si to ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludo65 od 18 do 30, t.j ak je drevo drahšie ako 15€ za plm, už sa to neoplatí. @miso31 určite, ak má lacné drevo. Každý nemá prístup do lesa @doors454 mám aj drevo aj plyn
Odpovedať
@jan45 ustredne ci krb????
Odpovedať
Profilova fotka
@doors454 krb, ústredné na drevo a plyn, podlahovka,radiatory., vykurované a temperované priestory.
Odpovedať
@jan45 odkial mate to 18-30 m3 plynu ze nahradi 1 plm bukoveho dreva =-) Na 1 plm bukoveho dreva potrebujete ca 211 m3 plynu. ;-)
Odpovedať
@jan45 PS:zabudol som pripojit prilohu ktoru doporucujem pozriet. ;-) Este stale budete tvrdit ze sa neoplati kurit drevom?:-)
Odpovedať
@ludo65 dobry vecer ,takze sa urcite oplati kurit drevom?bolo mi tu povedane, ze ked je mozny plyn,tek na drevo mam zabudnut ...nemyslel som na konfort ale hlavne na usporu.!Chcem hlavne orientacnu sumu systemu kotla na drevo s akumulackou porovnat s plynom, aby som sa vedel rozhodnut. Prosim vas vie my niekto zhruba nakalkulovat ,dakujem .Pripominam som laik ,ak by sa dalo tak"po lopate "
Odpovedať
Mne prave dnes nacenil kurenar AN 1500l attack + material + robota 2100.-eur.Bude to zapajat na kotol attack profi 25kw.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?