Solárny ohrev vody pre bytové domy

Mali ste už s tým skúsenosti solárnymi panelmi na bytový dom ? Poznáte firmy ktoré zaoberá s realizáicou takových systémov ? Kolko Vám to stálo ? Funguje Vám to dobre , pomohlo Vám to znížiť mesačné náklady na ohrev pitnej vody ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 mame s tym skusenosti, realizovali sme to formou leasingu cez nejaku spolocnost - dali sme pociatocnu akontaciu a potom sme splacali asi styri roky, mesacne boli splatky vo vyske rozdielu medzi dovtedajsimi nakladmi kurenia, cize ziaden vlastnik neplatil ani o cent kvoli kotolni viac. akurat teda my sme sa kompletne odstrihli od centralneho vykurovania a robili si kompletne novu kotolnu - a dali sme si aj solarny ohrev teplej vody. Uspory oproti vtedajsiemu systemu su markantne - ale ako hovorim, menili sme kompletne celu kotolnu a odstrihavali sa od centralneho ohrevu, rozdelit usporu iba za teplu vodu ti neviem.
Odpovedať
@lori0023 práve na bytový dom sa solárny systém Oplatí. Čím viac spotrebiteľov tým skorší návrat investície. Máme s tým skúsenosti.
Odpovedať
@kaktusik007 A dotyčné úrady bez problémov súhlasili s tým aby ste sa od kúrenárskej spoločnosti odpojili a vytvorili samostatný vykúrovaci systém ?
Odpovedať
@gkrivanek A ty si obyvatelom takového bytu alebo predstavuješ neakú firmu ?
Odpovedať
@lori0023 zhotovitelia diela.
Odpovedať
@lori0023 na SK už z legislatívneho hľadiska takmer nemožné odpojiť od centrálneho vykurovania. Takéto projekty je možné zhotoviť už len v bytových domoch s vlastným kúrením.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?