Solárne panely od ZSE

Chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosti zo solárnymi panelmi od ZSE. Večera bol u nás chlapík od nich. A ponúkol nám solar na TUV a na dokurovanie. http://www.zse.sk/documents/10684100/... Pôvodná cena bola 4740€ a po odpočítaní dotacii 2990€. Cena je aj s montážou. Nieje to len nafúknutá cena aby zarobili? Keď som pozeral na internete zostavy na e shopoch tam bola taká cena (cca 3000€) bez dotacii. Ďakujem vopred za vaše rady a skúsenosti.
Odpovedať
v prvom rade si spocitaj ci vobec potrebujes tolko ohriatej vody... nvm ci kurite doma s plynom a aku mate zostavu ale za 3tisic mas KK s TUV a viac usetris ako na tom co ti ponukaju :) Ohrev TUV solarom vyuzije 6 a viac clenna rodina alebo mensia s bazenom.
Odpovedať
Profilova fotka
bohužiaľ, do dotácií sa zapojili firmy, ktťoré si z toho vytvárajú nadzisk a štát to podporuje. Bežné firmy radšej znížia maržu a urobia dodávku bez dotácie, pretože si nemôžu dovoliť čakať na peniaze z príspevku od štátnych úradníkov.
Odpovedať
Nakoniec som zistil že tá cena bola predražena o 1000€ tak som to zrušil a dal som si to vypracovať u sukromnika.
Odpovedať
@mano660 Neviem ake mas moznosti ohrevu tuv ale zvazil by som navratnost 3000e na ohjev vody, najma v zimnych mesiacoch je to o nicom.
Odpovedať
@mano660 Čím viac čítam o Solárnych paneloch tak tým viac som presvedčený o tom ,že je to nezmysel a len trik ako oj... ľudí o peniaze. Aj ja som chcel dať ale už som rozhodnutý o opaku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?