Slnečné kolektory - zhotoviteľ nerieši reklamáciu

Dobrý deň, mám problém so zhotoviteľom slnečných kolektorov ktorý to nainštaloval na strechu a po pol roku spadla hadica zo strechy. Zhotoviteľ bol kontaktovaný no potom sa vyhováral a nezdvíhal telefón. Zhotoviteľ to nechce prísť opraviť aj keď dávajú záruku na prácu. Dá sa stým niečo robiť ?
Odpovedať
@dominik167 Dá. Neviem, čo presne znamená, že spadla hadica zo strechy (to akože nejaká hadica padla na zem z domu?), ale: 1. buď budeš čakať, kým sa pôvodnej firme uráči prísť ti to opraviť 2. alebo si zoženieš inú firmu, ktorá to opraví na tvoje náklady, čo predpokladám nebude nejako závratná suma. 3. je ešte možnosť, že si ti opravíš sám, ak si na to trúfneš. Ale asi bude treba znovu napustiť systém solárnou kvapalinou.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik167 pošli im doporučený list s termínom do kedy to majú prísť opraviť. (Daj im cca 2 týždne). A v tom liste ich upozorní že ak nie že vec postúpiš SOI a že si nájdeš externú firmu na opravu a potom s výsledkom s SOI budeš vymáhať cez občiansko-právne pojednanie. Je do síce na dlhé "lakte" ale vedčinou súdi potvrdia rozhodnutie SOI.
Odpovedať
Vďaka chlapi vyskúšame s tou inšpekciou uvidime či sa to aspoň pohne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?