Skúsenosti so splynovacím krbom...???

Ďakujem za každý názor a skúsenosť
Odpovedať
Ak je kotolna spravne navrhnuta tak je splynovaci kotol dar od boha Ak nie tak je to kliadba😆 Detaily nech vam vysvetli vas kurenar
Odpovedať
Ja nehovorim o kotly...ale o krbe...a ten chceme umiestnit do obývačky... a konkrétne máme vybratý 9kW na cca 80m2 ....
Odpovedať
@zuzulik_01 prave som dnes 2x zakuril nech vypalim farbu. Takze poradim az po zime :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulik_01 Aký typ krbu ste vybrali?
Odpovedať
Tak uvazujeme nad JOTUL I 400 CB alebo Jotul I 530 RH .....
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulik_01 spomínané typy fungujú
Odpovedať
@zuzulik_01 aha uz vidim.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame Dovre a sme spokojny, Akurat drevo musi byt akurat vysusene aby to malo zelany efekt a max vyhrevnost. Treba sa s tym trocha pohrat co a ako. Inak ak je suche drevo vecer posledny krat prilozim a potom rano ked idem prec hodim dva polena a hori dalej. A to len vtedy ked sme doma, nenechavam horiet ak sme prec. A vykurovanie je na m3 nie m2.
Odpovedať
@janiiik84 tak ako sa kúri?? ako ste spokojny???
Odpovedať
@zuzulik_01 este je to kratka doba na hodnotenie, ale jedno som zistil, ze kurit v peci ktora nema rost (teda dufam ze som to dobre nazval) a kde neprudi vzduch odspodu je o trochu tahsie rozhoriet ohen, nezvykol som si este na ten system nechavania pootvorenych dvierok pocas zakladania. Ale vcera som uz nalozil trochu viac a horelo to omnoho lepsie ako ked som nakladal len tak opatrne na maly ohnik. K splynovaniu som sa este nedostal, resp treba na to vacsiu pahrebu a zas az taka zima este nieje.
Odpovedať
@janiiik84 ak to tak nerobis - skus zapalovat zhora ( polena, na to triesky a na to nejaky podpalovac ( nemyslim pepo)).
Odpovedať
@kloc zatial som neskusal ale viem ze by to malo fungovat ako pises. :) Musim este kupit nejaky ten podpalovac z drevenej vlny.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Možno trochu blbá otázka, ale pod splynovacím krbom je myslený krb s viacstupňovým spalovaním? (sekundárne, terciálne) takéto niečo https://www.youtube.com/watch?v=1xVg-... okolo 2:15min
Odpovedať
@kajo873 ja mam namysli presne ten ako ty..... Kanadsky. :)
Odpovedať
@janiiik84 Ja mám vyhliadnutý Kobok Chopok, ten má tiež sekundárne spalovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Dnes už takmer každý krb má sekundár, len niektorí výrobcovia to musia zdôrazňovať, aby predali a iní sú konkurencieschopní aj bez obohratej platne o sekundári, či terciáli... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?