Skusenosti so salavymi vykurovacimi panelmi.

Poradte prosim kto mate skusenosti so salavymi vykurovacimi panelmi,ci sa to moze pouzit aj ako primarny zdroj vykurovania v nizkoenerget. RD do 140 m2.Hladam alternativu proti plynu a kolko to asi tak komplet stoji.Dik
Odpovedať
@zufrick Ak budete žiadať o stav. povolenie teraz, tak už nie. Aj keby bol dom NED, tak u el. kúrenia nevyhovie kritérium globálneho ukazovateľa = primárnej energie. Ak však postavíte pasívny dom a aspoň na TUV dáte nejaký úsporný zdroj, tak by sa o el. kúrení dalo uvažovať, avšak je lepšie dať niečo lacnejšie, za zlomok ceny. Prevádzka závisí od toho, aká bude ročná potreba tepla na vykurovanie: v prípade NED to bude max. 840 € a v pasívnom dome max. 250 € ročne.
Odpovedať
Profilova fotka
@virnik27 drevo nepatri do kategorie onovitelny zdroj ? To prosim pekne kde cital ? :)
Odpovedať
@virnik27 Tak zase EC si vystavis aky chces ale mas pravdu tak isto ako z rekuperaciou aj tymto tlacia ludi na nakup drahych zbytocnosti proti zdravemu rozumu.
Odpovedať
@majkoj Drevo je drevo. Biomasa je biomasa aka drevny odpad. Proti zdravemu rozumu ze? Asi ste si este neuvedomily aku sprostost prijali? Na toto som narazil aj ja len 3 dni dozadu. Taky sme ekologicky az zmysel ziaden to nedava ale budete sa hadat a obranovat to.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubiee taras, ako obyvkle, jedna vec je drevo a to biomasa je ,vid tabulka faktorov primarnych energii, druha vec je v com ho spalujes. Ano dotacie na krb nedostanes, pretoze nebude dosahovat pozadovanu ucinnost. Ale co sa tyka primarnej energie je to trosku ina tema, takze nepliest jablka z hruskami
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?