Skúsenosti s kotlom na pelety

Prave riesim kurenie do novostavby cca 200m2 podlahovka projekt mam na peletovy kotol atmos d25p ake mate snim skusenosti , aku mate overenu znacku kotlov?
Odpovedať
@tomi7 kotol na pelety je citlivy na kvalitu peliet, čiže keď začnejš kúriť peletami ktoré boli vyrobené z nekvalitných surovin, mas o zabavu postarane... ... vzhľadom k tomu že sa jedná prevažne o plechový kotol...odhadujem životnosť max 10-13 rokov určite by som zvažil iný typ kurenia... ale je to na tvojom rozhodnutí skus pouvažovať - kombinacie solar+ akumulačna nádrž alebo krb s vymenníkom + akumulačna nádrž a do zasoby plynový kotol
Odpovedať
Profilova fotka
@kamil_cv keby mal plyn, asi by neuvažoval nad peletkami, vývoj ide dopredu, pelet. kotly spred piatich rokov sú iné ako dnes, otec mal oceľový kotol zváraný ručne a vydržal 30 rokov, každopádne peletky sú veľmi dobrá náhrada plynu.
Odpovedať
@jan45 aky by bol Vas nazor na takuto situaciu: na hranici pozemku je plyn v ceste.. naklady na vybudovanie pripojky aliancnou spol. su tak vysoke ze za to kupim pelet. kotol. komin, kotolna a pod. v dome uz je... nemam chut opat platit nejakej spolocnosti mesacne platby (myslim SPP) co by ste robili: Isli do toho plynu a dali vybudovat pripojku alebo neriesili plyn a isli rovno do peletoveho kotla... ono vsade sa pise ze je to nahrada za plyn ak neni v obci, u nas "skoro" je...
Odpovedať
Profilova fotka
mal som s plynármi problémy, ale mal som aj dobré vzťahy, aliančnú spoločnosť myslíte takú, ktorá má zmluvu, že môže robiť pre plynárne? Tých je viac, skúste hľadať dodavateľa, ktorý to urobí za dobrú cenu a vtedy z prevádzkového hľadiska plyn nemá konkurenciu. Pelteky sú dobrou náhradou, ale potrebujú stálu a pravidelnú údržbu, horák je citlivý na kvalitu peletiek.
Odpovedať
Profilova fotka
@miguelx alebo sa zamysliet nad moznostou tepleneho cerpadla. Podla situacie je cena TC a peletoveho kotla porovnatelna. Zalezi ale naozaj od konkretnej situacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?