Skusenosti s kachlovym kozubom (krbom) HEIN SOLID

Ahojte, máte prosím niekto skúsenosti s kachľovým kozubom HEIN SOLID? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Joj, ten som veľmi chcela, avšak rozpočet nepustil. V predajni nám ho veľmi chválili, že je super ale treba k nemu dokúpiť tie akumulačné kocky či čo....
Odpovedať
@carolinka neviem presne ake akumulacne kocky ale taky ten v celku Heim Solid accum by mal stat co pozeram na webe cca 3800€...tak vam vraveli ano? no je to palka,to suhlasim...tiez zvazujeme ze co,lebo sme pocitali s nizsiou sumou na krb
Odpovedať
@88kvietocek88 vyhodit tolko penazi za krbovu vlozku, pokial nemas na to extra peniaze je nezmysel. K tomu este cena obstavby, prace a nezabudajme kominu a si na nadhernych 6000Evri. Tolko stoji do normalneho baraku komplet vodna podlahovka i s TC ;-)
Odpovedať
@rkorba Čo by si chcel na tom kozube ešte obstavať? vodna podlahovka i s TC za 6000 € ??? Jedine nejaká Čínska
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba toto je samostatne stojaci krb. Takže cena je finálna, ale i tak je to riadna palka
Odpovedať
Profilova fotka
@88kvietocek88 veď to, že ten klasik bez akumulačné stal 3100€ a ten accum 3800€. A teda to nám už prišlo strašne veľa 😥 Ale časom by som ich chcela, len musíme dosetrit.
Odpovedať
Profilova fotka
@88kvietocek88 určite dobrá voľba
Odpovedať
@carolinka tak som si to dostudoval a su tam krbove vlozky od romotopu. Vlozka samotna stoji cca 1400E a da sa ku nej dokupit i ta akumulacna obstavba. Ja tiez poskulujem po takej vlozke, akurat si obstavbu spravim sam, lebo bude mat i sedenie a ulozny priestor na drevo.
Odpovedať
@rkorba a si si to prepocital, ze keby kupis samostatne krbovu vlozku a samostatne akumulacnu obstavbu + praca (na tu obstavbu), tak to vyjde menej ako tych 3800Eur? Lebo ak je aj toto alternativa a za omnoho menej penazi, tak je rozumne nad tym uvazovat....ak by tam bol maly financny rozdiel, tak to radsej uz kupit v celku
Odpovedať
@carolinka no dost je to veru...ale ten za 3100E je teda asi taky klasicky, to by velmi nemalo vyznam...takze ked tak uz ten accum...i ked no...chceme sice investovat do kvality, ale tiez sme nepredpokladali ze az tolko :D
Odpovedať
@ruren suhlasim, len TC vyjde na tisicky eur, nie to este s podlahovkou do 6000E..nehrozi
Odpovedať
Profilova fotka
@88kvietocek88 ja som ich chodila dlho ocumovat 😂😂😂 ale pri dokoncovackach pred sťahovaním je to riadna palka 3800€. To som si zratala čo všetko iné za to môžeme mať a tak sa aj stalo. Kúpili sme lacnejší krb, ktorý má pri tomto rovnakú účinnosť spaľovania. Ale tento hein aj tak raz chcem a verím že aj budem mať 😀
Odpovedať
Článok sa načítava...
@carolinka aky ste nakoniec kupili ak sa smiem spytat? 🙂
Odpovedať
@88kvietocek88 pisal som ti je tam romotop pouzity a ten podla toho ci ma lepene rohove sklo stoji bud 1100 alebo s ohybanym sklom stoji 1280E. A to vsetko okolo si priprataj ako oblozenie krbu cize 3100-1280=1820 :-o Akumulacnu cast si spravim za par korun, ked si namiesto predrazeneho systemu obstaviam krbovu vlozku samotovymi tehlami ktorych je plny bazos za par korun, ale vy asi potrebujete asi hotove riesenie.
Odpovedať
@rkorba To si čo myslíš ,že obstaviať kozubovu vložku je ako postaviť udiareň na dvore?
Odpovedať
@ruren nie jednoduchsie :-D
Odpovedať
@rkorba nikdy som kozub nestavala, tak neviem 😃 a nemam predstavu kolko stoji obstavba kozuba (material+praca)...preto som sa ta pytala,ze ty asi mas predstavu,ked 1800€ co je suma toho daneho krbu bez romotopu, je vela podla teba...a kolko teda by podla teba stal material teda tie akumulacne samotove kachle a vsetko potrebne a praca za zhotovenie?
Odpovedať
@88kvietocek88 na kolko ti to vypocitam ja je bezpredmetne. Nechaj si to nacenit lokalnemu kachliarovi a potom sa rozhodnes do akeho riesenia pojdes. Ja si vsetko robim sam odkedy som zenaty :-D
Odpovedať
@rkorba dobre dik 😃 ja ze mas prehlad... my tiez,ale toto si netrufame,rovnako ako aj strechu a krov
Odpovedať
@88kvietocek88 ako som pisal, ked nie ste zrucny, tak si to len nechat nacenit. Nic ti nepomoze ze ja to dokazem postavit za 200E, ked teba by to s robotou mohlo stat 1000E.
Odpovedať
@rkorba Nieje postaviť, ako postaviť. Ja tiež dokážem postaviť všetko, ale sú veci do čoho sa netreba montovať a jednou z nich je kozub. Toto ma vyšlo na 2300 € celé aj s vložkou a vieš prečo? Už len vložka bola lacnejšia o 200 € oproti E chopu pre to že som si ju nekúpil sám, ale mi ju objednal staviteľ. A to nehovorím o nákupných cenách materiálu za ktorý by som ja zaplatil možno dvojnásobok. A druhá, ale o to dôležitejšia vec je funkčnosť na ktorú sa môžem 100% spoľahnúť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Máme ho doma, už tretiu zimu kúrime a je to super. Áno nebol najlacnejší, ale sme spokojný. Mám nižší výkon, preto sme sa pre neho rozhodli, pretože máme nízkoenergetický dom, aby sme vyhli efektu prekúrenia- prehrievania interiéru. S týmito kachľami to skvele sadlo. Preto pozor: výkon pece- kachli si prispôsobte tepelným stratám domu. Máme tam aj akumulačné dielce za príplatok a samozrejme exteriérový prívod vzduchu. Inak " vnútorné ohnisko" je menšie ako pri "silnejších" kachliach, preto je potrebné prispôsobiť chystanie dreva.
Odpovedať
@rkorba ty si riadny krbár 😂
Odpovedať
@ruren ano kupil ti tu vlozku lacnejsie, ale tak isto si si ju mohol zohnat i ty lacnejsie vratane materialu, len sa treba posnazit. @mikazibanejad krbarom som nebol ani nebudem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba Potom to tak aj vyzerá, keď človek pozerá len na cenu.... ;-) ;-) Bol by som zvedavý ako budeš riešit prípadné problémy s vložkou, krbom a podobne, keď to bude náhodou potrebné. Pretože pre toho čo ti to najlacnejšie predá si len ďalší v poradí a po pár rokoch si na teba ani nespomenie.. ;-) ..ak ovšem bude existovať :-)
Odpovedať
@atrac3 mam 10 rocnu zaruku na vlozku poskytovanu vyrobcom, pretoze predajca ti da len 2 rocnu zo zakona. A nepochopil si dokonale co ani tebe nebolo adresovane. Ja som nekupil lacnejsiu vlozku ale lacnejsie oproti cennikovej cene, lebo som si ju vybavil a to je trosku rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba sakra, tu sa človek denne dozvie vecí... :-| To, že si kozub dokážeš postaviť sám, je super, chválim! Ako to je postavené, to tu pravdepodobne rozoberať nebudeš chcieť, aj keď dosť by ma to zaujímalo 8-) Ja tu mám mnohé stavby nafotené od začiatku do konca, hrám čistú hru, to, čo nacením, aj dodám v príslušnej kvalite. Som drahý a som na to hrdý :-D Zaujala ma ale tvoja záruka, tvrdíš, že predajca je zo zákona povinný dať 2 roky. Prečo ja dávam 3 roky na dielo a na vložku, podľa výrobcu, spravidla 5 ??? Dokonca niektorí výrobcovia dávajú 10 rokov práve preto, že dielo postavil certifikovaný kachliar. Takže tvoj záručný list by som si rád pozrel... 8-)
Odpovedať
ako riešite lacnejšiu stavbu, auto , TV, proste všetko? ked si kúpiš tehlu niekde oveľa lacnejšiu i kvalitnejšiu, kto ti postaví dom? smiešne že musí mať certifikát,nestojí oveľa viac ako krb? inštalácie niekoľkokrát drahšie i rizikovejšie , všetko ide opraviť pokiaľ je to rentabilné koľko stojí záruka na viac oproti zákonu? dnes je nič nie zadarmo, každý si dá zato zaplatiť dopredu bez ohľadu nato či to využiješ alebo nie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?