Sklad na pelety

ahojte, ma niekto taky sklad na pelety, ako je na obrazku?Robili ste si ho sami, alebo dali ste to niekomu spravit?na co si treba dat pozor?dakujem za kazdy prispevok
Odpovedať
Takyto zasobnik sa da urobit z pevnejsich osb dosiek za jedno poobedie. Pozor si treba dat na to, ze pelety maju svoju vahu, takze to musi byt v spodnej casti nalezite vystuzene. Inak na tom nie je nic komplikovane. Treba mysliet na hadicu, ktorou sa budu do zasobniku fukat pelety a tiez na rozmer prepadu do šneku. Zasobnik sa robi az vtedy, ked uz vies, aku pec budes mat, urobi to hociktory zrucnejsi manzel, alebo niekto, kto robi s drevom.
Odpovedať
@stowasser dakujem, tak by to mohol zvladnut aj ten chlap, ktoreho mam doma:) ten sklad budeme mat v pivnici, nebude tam potrebna nejaka izolacia navyse?
Odpovedať
Profilova fotka
trochu vylepšení by tomu nezaškodilo, toto nie je zásobník, len zásoba, treba ručne prihrabávať k otvoru. Volil by som tvar viac do výšky s kónickým dnom, aby peletky sami padali na zásobník.
Odpovedať
@jan45 na tej stranke, odkial to mam, to prezentovali tak, ze to pojde plne automaticky, je tam ten automaticky "šnek", ci ako sa to vola, ten by to mal doviest k otvoru, kde sa to potom nasava, alebo take nieco....
Odpovedať
Profilova fotka
V takomto zásobníku je šnek po celej dĺžke na spodku takže so zachytávaním , alebo nepadaním peliet nieje problém . Tiež plánujeme peletkové kúrenie - teda aby som bol presný zatiaľ je to u nás top , ale viete ako sa hovorí nikdy nehovor nikdy takže až keď bude je to na 100% :-) sme len na začiatku stavby !
Odpovedať
treba tiez dat pozor aby tam bolo sucho a min. vlhkost.inak sa peletky mozu rozpadvat na piliny.
Odpovedať
Profilova fotka
@harka77 ak je šnek po dľžke, je to fajn, myslel som, že to padá na šnek pri otvore.
Odpovedať
@adam1605 priatel tam chce dat nejaky odvlhcovat vzduchu, myslis, ze to ma zmysel?
Odpovedať
@jan45 ano, snek bude po celej dlzke
Odpovedať
Profilova fotka
bol som prekvapený, ale kúrenie peletkami vyjde lacnejšie ako plyn, a komfortom sa približuje. Práve pre takýto zásobník .
Odpovedať
@jan45 ano, s takymto zasobnikom je to komfortne, tam staci doplnat cisternou raz za rok
Odpovedať
Profilova fotka
Bolo by mozne mat takyto zasobnik na povale bungalovu? Ake ma rozmery?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@erikala tak to neviem, to asi bude zavisiet od toho, kolko ton peliet tam chcete uskladnovat, asi by sa k tomu musel vyjadrit statik, my to chceme mat v pivnici ako samostatnu miestnost cca 2x5 metrov a v nej bude postavene take cudo ako na obrazku v uvodnom prispevku, je to stiahnute odtial http://www.avytapeni.cz/Article.aspx/..., ale su aj ine typy zasobnikov na mensie mnozstvo peliet, staci dat do googla
Odpovedať
Profilova fotka
Myšlienka je dobrá, treba ju konzultovať s projektantom a statikom, pri malých úpravách strechy by to dobre využilo priestor. Vychádzať musíte z ročnej potreby tepla, dopľňať sa môže aj častejšie ako raz za rok, ale väčšia dodávka je lacnejšia minimálne o dpopravu a najmä zásobu treba urobiť v priebehu roka a nedopľňať pred Vianocami.
Odpovedať
@jan45 ak sa mozem spytat, vy mate priame skusenosti s kurenim peletami?
Odpovedať
Profilova fotka
@harka77 áno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?