Sklad - chladenie, ohrev, rekuperácia

Ako udržať v skladových priestoroch s požiadavkou na čo najnižšiu vlhkosť a teplotu 18-20°C celoročne takéto parametre? Ide o cca 90m3 vzduchu. Teplotu udržiavať klimatizáciou (aj kúrenie) a vetranie/znižovanie vlhkosti rekuperáciou? Aký typ reku najviac vysušuje vzduch? Pozdáva sa mi mitsubishi lossnay... Neviem, kto sa tu podobným veciam venuje... @asex ?
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix lepšia klíma má aj režim odvlhčovanie
Odpovedať
@eagleowl Jo, ale nikde som sa nedočítal, ako je účinné. Či viac než rekuperácia. U tej zasa viem, že entalpický výmenník vysušuje menej. Ale o koľko menej, to sa zas neviem dopátrať.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix rekuperácia vysušuje iba v zime, keď je teplo tak to nefunguje. Rekuperácia funguje pasívne. Klimatizácia je aktívne zariadenie kde je kompresor ktorý vie meniť vlhkosť aj teplotu hore aj nadol... Na zabezpečenie celoročnej statickej teploty a vlhkosti je jednoznačne dobrá klíma. rekuperácie je o riadenom vetraní, aby sa zachovala teplota vnútorného prostredia... tieto 2 systému spolu dobre fungujú ale sú to 2 nezávislé systémy...
Odpovedať
@asex Tak nejak to aj chapem, ze reku vysusuje v zime a klima zasa v lete pri chladeni. Tym smerom aj uvazujem, instalovat oboje.
Odpovedať
@asex Este sa spytam... Aky typ reku zvolit? Entalpicky vymennik z principu vracia cast vlhkosti spat do priestoru. Ja pptrebujem vzduch co najsuchsi. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa rozprávame o nebytovom priestore, tak určite by som volil protiprúdový výmenník, práve kvôli potrebe čo najnižšej vlhkosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?