Servopohony pre podlahové kúrenie

V akom prípade sa používajú servopohony ? Kam sa to umiestňuje ? Koľko z nich je potrebné ?
Odpovedať
@lori0023 ked chces riesit zonovu regulaciu tak potrebujes pohony. umiestnene su na rozdelovaci. a kolko ich potrebujes zavisi od poctu okruhov.
Odpovedať
Profilova fotka
a ak nemáte dom väčší ako 300 m2 a nepouž´ívate len jednu miestnosť a nechcete prerušované kúrenie a nemáte inteligentnú elektroinštaláciu a neviete čo s peniazmi, tak je to blbosť
Odpovedať
@lori0023 tak ako píše jan45 je to blbosť pokial nemáte väčší dom
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 nie je to až tak drahá záležitosť
Odpovedať
Vobec to nieje blbost aj pri mensich domoch. Robim zonovku aj v domoch so 150 m2 a zakaznici si ten komfort nevedia vynachvalit. Treba to rozumne navrhnut a zhotovit. Najlacnejsia zonovka vyjde 6x 30Eur termostat 10x20Eur servomotor 180 +200 Ked niekto reve nad 400Eurami pri stavbe domu nech ide do r.
Odpovedať
@gkrivanek ...nestačí len jeden termostat centrálny??? Veď sa to dá aj lacnejšie urobiť a predsa nebudem dávať "kurvítka" myslím naviac termostaty a k tomu servomotor??? ;-)
Odpovedať
@14054..presne som vedel že na to skočíš presne Ty!! ;-)
Odpovedať
@technik007 centralny termostat a snimace teploty v kazdej izbe nebude lacnejsie. Bavime sa o zonovke nie o klasike
Odpovedať
Profilova fotka
Ked mas dobre spocitane straty a podlahovku, potom nepotrebujes ziadne termostaty do izieb a nieto este servopohony, jedine ze ti to spocital krivanek, ten tomu tak prd rozumie, je predajcia, to znamena cim viac preda tym viac na tebe zarobi teraz aj potom v buducnosti. a o tom ze nema sajnu ako funguje regulacia tepla v dome ani nehovorim
Odpovedať
@yuri66 si moj velmi vedla ziadny predajca niesom som zhotovitel kompletnych systemov vykurovania a chladenia kde ja berem zodpovednost za bezproblemovu funkcnost systemu. Moji zakaznici nemusia volat cudzich instalaterov ani vypisovat na forach aby im niekto vyriesil problem. To bohuzial ja riesim 10 ky nefunkcnych instalacii. K zonovke som uz na tomto fore popisal dost aj s vysvetlenim kedy ano a kedy nie. Ty si bol stale proti vsetkemu by som bol zvedavy comu sa venujes ty.
Odpovedať
Profilova fotka
Upozornujem ludi na tupcov
Odpovedať
@yuri66 To nie je celkom pravda. Dobre spocitana podlahovka a straty nezarucuju 100% tepelnu pohodu. Do hry vstupuju tepelne zisky. S tymi ked ratas automaticky, pojdes do minusu vacsinu casu, ked neratas, pojdes do plusu. Dni bez slnka mam rozdiel teplot v izbach max 1C = dobre spocitane a vyregulovane, dni so slnkom je v juznych aj 4-5C viac ako chcem. Teraz co? Umelo vetrat? Tienit v zime? Nie, servom ubrat na okruhoch, dodat menej tepla do tychto izieb, tym padom kuris menej a mas teplotu ktora ti nevadi. Serva este nemam, ale prave pre toto ich dam na okruhy izieb kde sa zisky prejavuju najviac. Nie je to prioritne o setreni, len o komforte.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Som zvedavy ako vyriesia odcudzovaci zonovky takyto druh domu! Bez zonovky. Dom do L 160m2 Teplovzdusny krb s prieduchmi v izbach. Kuchyna spojena s obyvackou kde je aj krb.
Odpovedať
@mareklin 100% tepelnu pohodu zabezpeci jedine termostat v danej zone, izbe. A ked je rekuperacia tak napojena na regulaciu kotla. Inak vytaj medzi tupcami
Odpovedať
@gkrivanek suhlas. Na tych 90% sa to da vyregulovat v rozdelovaci ak je fakt dobre spravena podlahovka, dlzka okruhov, pocet, vykonova rezerva. V dome mam 20 okruhov, pravda je ze dostat to do spokojnosti chcelo jeden a pol vykurovacej sezony :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mareklin Co si predstavuješ pod servom ?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Nepis mi sukromne spravy. Takze nie si predajca ?
Odpovedať
@mareklin presne ti poviem ako to je. Vidia 3 domy kde ani v jednom nieje zonovka, tak idu tvrdit ze je to blbost s termostatmi. Netvrdim ani som nikdy netrval na zonovke v kazdom dome to je somarina. Uz z projektu viem ci treba alebo nie. Teraz je moda pchat krbove kachle atd. Berem Ok aj ja mam. No treba zabespecit aj regulaciu systemu. Alebo poslem zakaznika sprtat do rozdelovaca stahovat prietoky? Zakazdym ked chce cely vykend kurit v krbe. Posle ma hned do prdele a v zivote sa na mna neobrati. Ludia su pohodlny a par eur priplatia za komfort. To ze im dodam ci nedodam zonovku to ma financne teda nezabespeci. Ako to tu odznelo od clena ktory nedokaze obhajit svoje tvrdenia!
Odpovedať
@yuri66 nenavazaj sa vsade domna a radcsej si obhaj svoje tvrdenia. Niesom predajca Predajcu najdes v autosalone, v kurenarskom obchode za kasou ktory ti preda to co sa mu hodi! Ja dodam to co je potrebne pre zakaznika.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Potom si vymaž tuto vetu v predmete činnosti - Kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi
Odpovedať
@yuri66 si sikovny no to bolo za mojich mladsich cias ked som ako 18 rocny zacal podnikat v uplne inych veciach ako vykurovanie a mimochodom ta zivnost je 10 rokov nefunkcna.
Odpovedať
@gkrivanek ako a koli comu pripajat rekuperaciu ku regulacii kotla? Nad tym som vobec neuvazoval....
Odpovedať
@gkrivanek 400 sem 400tam a na konci stavby sme naozaj v r.
Odpovedať
@smartcomfort @lori0023 @gkrivanek je zaujímavé, že zónová reguláciu pre malé domy ospevujú len ty čo to montujú. Chcel som aj ja zonovu reguláciu aj mam v potere natahane drôty, ale zisťoval som, pytal sa a čítal som a zistil, že to je blbosť. PS: ak chce niekdo vyskúšať a presvedčiť sa na vlastnej koži, tak si kúp servo pohony na Aliexprese po 3 až 5 EUR sú to tie iste čo slovenské firmy predávajú za 30 až 50 EUR za kus.
Odpovedať
@yokomo zrejme preto lebo vedia ze to funguje. Zaujimave je ze to odmietaju ty co to nemaju a hlavne nepriznaju ze sa 2 sezony hraju s vyregulovanim prietokov:)
Odpovedať
Profilova fotka
@lori0023 servopohon na rozdelovaci sa pouziva vtedy ak chces vyregulovat urcitu casd domu napr. Izbu servopohon je napojeny na svoju riadiacu jednotku a zaroven z nej na termostat .. servopohonom sa da ovladat okruh samostatne alebo aj 2 alebo 3 ide o pripady ked je napr spojena kuchyna z obyvackou ... dalej moze byt servopohon iba jeden na vstupe do rozdelovaca primontovany na zmiesavacom okruhu ktory ma za ulohu otvarat a zatvarat prietok do vstupu rozdelovaca na zaklade pozadovanej teploty priklad :so spominanym jednym termostatom
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek Jaj tak ty nevieš že máš firmu založenú v 12/2017 http://www.proheatingservis.orsr.net/
Odpovedať
@yuri66 co by som nevedel to je rodinna firma zatial sa len rozbieha. No maloobchodnym predajom sa nezaoberame a vzhladom ze to nieje viazana ale volna cinnost tak tam je.
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo bez termostatov, s jedným riadiacim systémom a nastavovanim a monitorovanim v mobile
Odpovedať
Profilova fotka
@yokomo máš nejaké odskúšané servopohony s aliexpresu alebo ebay?? Môžeš mi poslať link? Dik
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?