Schema vykurovania - ine alternativy

Zdravim, Aktualne riesim tiez schemu kurenia+TUV ale nechcel som naburavat podobnu temu kolegovi dole.. Takze nemate niekto takto postaveny system pripadne skusenosti s nim alebo prakticke typy? Zo vsetkych moznosti mi prida najlogickejsia pre nase potreby. Pridem domov potrebujem rychlo zakurit ci mat teplu vodu / vsetko je pripravene vdaka eletrike / mozno co najviac automatizovane - bez zlozitej obsluhy. ALE - ked je zima a krb ide skoro kazdy den - elektrina nieje potrebna takisto v lete - mame celodenny slnecny pozemok - panely musia vodu vyhriat na tyzdne bez potreby co i len kvapky elektriny.. Predpokladam ze by sa ako voda pre radiatory tak uzitkova mala niekde centralne zohrievat a tam si len zvolit cim ju teraz naakumulujeme. Ale netusim ako funguje ked sa nahreje z krbu alebo solaru na maximum - a krb ci slnko veselo akumuluju dalej.. Ci si to predstavujem akko hurvínek válku? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
sú tu skúsení prevádzkovatelia, je som v elektrickom kúrení nie tak doma ale v schéme je najslabší bod "radiatory". potom krbová vložka, s napojením na centrálny systém.Zapojenie bude investične náročné.
Odpovedať
dakujem uz som pomaly tomu na stope :) http://akumulacni-nadrz.cz/tepla-uzit...
Odpovedať
Prekombinovany a precitlively system, bez nadeje na nejaku navratnost. 3000 solar, 2000 krb, 1000 elektrokotol, 1000 akumulacka. Rozvody, regulacia, ventily, armatury, robota 1500. Blizis sa k cene tepelneho cerpadla..
Odpovedať
Profilova fotka
zacat treba vypoctvom tepelnych strat objektu a zamysliet sa nad ich znizenim zateplenim tak, aby si nemusel budovat tento "kombinatoricky vykurovaci system". To co tu mas nakreslene su systemy s roznymi teplotnymi spadmi a uplne odlisnymi regulacnymi krivkami. Samozrejme, da sa to, len to stoji vela penazi a vysledok je - kompromis. Ak chces jednoduchost - co nakoniec stoji najmenej, tak: - radiatory nahrad podlahovkou (pripad. elektr. radiator do kupelne) - dom postavit tak, aby boli tep. straty co najmensie a oplatilo sa mat vykurovanie aj elektrikou resp. malym tepelnym cerpadlom (najlacnejsia energia je nespotrebovana) - fotovoltaicke clanky mozes riesit nasledne (ak ti zostanu peniaze) a nabijat bud do kombinovaneho akum.zasobnika s DC spiralou (netreba ziadnu regulaciu), alebo casom dosporit na hybridny menic. Ak chces len skusat, tak 1-2 panely s grid menicom.
Odpovedať
Drahy system narocne na regulaciu. Ziadna navratnost investicii, absolutny technicky nezmysel. Su vybrate komponenty, ktore su narocne na vstupnu investiciu a potom aj prevadzku.Ten solar je uzitocny mozno v lete na ohrev vody no budu problemi s prebytkami. A v zime ked bude treba teplo bude treba ladovat do krbu, inac to bude kurit draha elektrika.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?