Sadrokartónový podhľad - oprava

Čaute. Riešim práve aktuálny problém so sadrokartónovým podhľadom a verím, že sa tu nájde aj pár odborníkov, čo mi poradia. Majstri sadrokartonári mi urobili pekný podhľad. Nie trčiaci do vonku zo stropu, ale taký schodík idúci do vnútra stropu (viď. náčrt). Na spodku podhľadu mi podľa dohody nechali trčať z každej strany sadrokartón o 2 cm, na ktorý mal byť prilepený LED pásik. LED pásik mal svietiť dohora. S majstrami som sa dohodol len na namontovaní sadrokartónu. Tmelenie vykonávam vo vlastnej réžii (resp. je to v rodine) a tu nastal problém. Dnes mi svokor z úsmevom hovorí, že ten sadrokartón, čo nechali trčať, tie 2 cm, odrezal a pekne zabrúsil. Sánka mi spadla, vypúlil som oči, že čo? Na tom sme sa predsa nedohodli. A tu je problém, keďže ten LED pásik tam chcem mať: 1) Viem nejakým zázrakom tam nadpojiť sadrokartón, aby som tam mal opäť tú pretŕčajúcu časť? 2) Alebo existuje nejaké riešenie, aby mi LED pásik svietil dohora? Pozeral so nejaké lišty na LED pásiky, ale nenašiel som medzi nimi takú správnu. Okrem toho boli na 95% ALU a teda na bielom strope by to kričalo. Pre lepšie pochopenie situácie viď. náčrt. PS: Vety typu: rodine netreba nič nechávať robiť, či mali to dokončiť sadrokartónisti vidieť nepotrebujem. Ďakujem za akékoľvek rady.
Odpovedať
@gezko existujú aj biele lišty
Odpovedať
Viem, že existujú. Ale žiadna z nich nemala rovné vonkajšie hrany (bez drážok), resp. som si pri nej nevedel predstaviť uchytenie na SDK. A je ich omnoho omnoho menej ako ALU.
Odpovedať
Profilova fotka
Rozmýšľal som jedine novú vrstvu sadrokartonu návratat od spodu. Sadrokartónu nepôjde veľa keďže je to asi po obvode miestnosti. Trochu práce naviac ale budeš to mať podľa tvojich predstáv.
Odpovedať
@gezko existuje aj obyčajný biely pvc plochy profil,staci ho iba zo spodu hrany sdk prilepit
Odpovedať
Ale sa bojím, že to bude vidieť, že je to plast.
Odpovedať
@gezko to bude vidieť,bude to ako lem
Odpovedať
daj foto celého stropu v akom to je stave, mozno skor poradime
Odpovedať
Trápil som sa týždeň, ako to doriešiť. Namontovanie nového SDK by bola najschodnejšia cesta, ale keďže už to bolo vybrúsené, vytmelené aj vypáskované, tak som to nechcel riešiť týmto štýlom. Po dlhom hľadaní som narazil na dekoračne lišty, ktoré stáli za to. Sú síce drahé, ale pekné a tak sa vydám touto cestou. Díky za akékoľvek rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?