Rychle vychladnutie TUV v zasobniku

Ahojte, byvam v RD, mam podlahove kurenie, plynovy kotol Baxi , zasobnik na TUV drazice 120l. Mam taky problem, ze akonahle zacne kotol kurit, tak sa zacne ochladzovat TUV v zasobniku. TUV je nastavene na 49*C a ked sa "kuri" tak do hodiny vychladne na 38*C (nepustame TUV nikde v tom case). Tym padom sa opat zacne zohrievat TUV a takto to stale cykluje. Ked nie je kurenie zapnute, TUV vydrzi ovela dlhsie, radovo hodiny, kym sa ochladi. Ma niekto skuseny napad, cim by to mohlo byt ? Proste to vyzera akoby voda zo zasobnika unikala do podlahovky, ine ma nenapada. Urcite idem zhanat niekoho, kto sa na to pozrie, ale viete ako je to v tomto case problem zohnat ludi, nikto nema cas... Vopred diky za napady a rady :)
Odpovedať
@mspeter presne tak by to malo byt ako vravis. prepinaci ventil ktory ma v case kurenia zatvorit vetvu TUV sa neuzavrie uplne a tym padom ti vychladi zasobnik. napis potom ako ste poriesili.
Odpovedať
@rvs diky za odpoved, aspon teraz viem, ze by tam mal byt ventil, ktory tu vetvu TUV uzavrie. Urcite napisem ked poriesim, snad to pri vytazenosti tychto technikov bude este tento rok ...
Odpovedať
@mspeter Mas pokazeny trojcestny ventil
Odpovedať
@mspeter vidis keby si mal staleho servisneho technika poriesil by ti problem hned. Lenze ludia zacnu technika hladat az ked je problem ved naco kazdorocna revizia a udrzba ved to ide. Ci. Mylim sa?!?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek no ja mám technika na každoročný servis a musel som si trojcestak vymeniť sám...podstatné je nájsť dobrého servisaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@mspeter ja som to mal zas tak, že keď mi kutil TÚV, tak sa mi ohrievali aj radiátory...ale vymenil som si trojcestak ventil sám a už to je zas OK.
Odpovedať
@palincak uz by som si ho viac nezavolal.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek mal som druheho a ten chcel zas cistit cely system za 160€...jedna banda...a clovek ma mat doveru v tychto ludi...preplachol by system za 160€ a robilo by to vzdy, tak neviem co by mi povedal.
Odpovedať
@palincak ked mas zaneseny system odchadzaju e cestne ventili. Ked ho vymenite a system ostane spinavy znova ti odide 3 cestak.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ano, ale ked je voda tvrda 22 stupnov a bude sa to opakovat dookola ci sa ten system precisti alebo nie, tak to som usetril 160 na dalsie 4 trojcestaky ako zaplatit jemu a este kupovat dalsie trojcestaky...
Odpovedať
@gkrivanek revíziou neporiešiš nič, robil som el. revizáka 5 r a možno 3 promile čiže len 0,3% som našiel závadu, no viac ako 10% počas roka bola poruchovosť, čiže boli bezpečné no poruchové
Odpovedať
@duzu reviziou a udržbou poriešiš takmer vsetko. ked sa poctivo a pravidelne spraví udržba kotla fungujú ako hodinky aspoň ktoré mám na starosti ja.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek no, fungujeme iba druhu zimu a myslim, ze prvu zimu sa to spravalo rovnako, len som to este nevedel odsledovat. Nemylis sa, este nemam staleho servisaka, takze ta pozyvam, vyzera ze sa vyznas, napis mi ak mas zaujem.
Odpovedať
@mspeter ahoj dakujem len ked mas viessmann a si do 50km odomna :)
Odpovedať
@gkrivanek pokial tak doverujes Viessmannu vzdialenost by mohla byt aj vacsia, nie? :-D 8-) ;-)
Odpovedať
@gkrivanek na mechanických častiach niečo vždy nájdeš všetko vidieť , no el nevidíš, len jej prejav, všetko môžeš len zmerať , ak sú údaje v limitoch , neurobíš s tým nič, dnes všetko OK, no zajtra môže byť závada
Odpovedať
@codyy cas moj cas co stravis v aute je problém nie dôvera
Odpovedať
kotol ktory ma zadavatel temy ma trosku sofistikovanejsiu regulaciu a moznosti konfiguracie a mozno budeme este prekvapeni ked to nebude ziadna mechanicka zavada, ako to na prvy pohlad vyzera. lebo je tu aj taka moznost ze clovek ktory mu kotol spustal ( kotol je v prevadzke len dve sezony tak by mal slapat ako novy) mu ho mohol nakonfigurovat prave tak ako to momentalne pripravuje TUV. a spominame si vsetci na SPH vsak? zase sa snad nieco nove dozvieme.
Odpovedať
nemôže byť nastavené niekde v servisnom móde, že trojcesťák je v paralelnej polohe? či blbosť?
Odpovedať
@mattyrv nemusi to byt praveze blbost. len to musi este @mspeter overit.
Odpovedať
@mattyrv @rvs no praveze aj ja si myslim, ze kludne to moze byt nastavenim, pretoze na 99% to takto funguje od zaciatku. Keby som vedel, ake je to nastavenie, tak to aj v menu kotla pozriem, ale netusim.
Odpovedať
Takze po navsteve technika, predbezny zaver je to co tu uz viaceri spominali - trojcestny ventil. Vymeni sa jeho vnutro. Dam este vediet po oprave, ci to bolo naozaj v tom.
Odpovedať
@mspeter dobre daj vediet ci to pomoze 🙂
Odpovedať
Ventil opraveny, trochu to pomohlo. Predtym bolo citit ze pri kureni sla voda aj do zasobnika , teraz to uz nerobi. Voda ale aj tak dost rychlo ochladi, co je asi sposobene cirkulaciou TUV. Ked totiz vypnem ohrievanie TUV, co vypne aj cirkulacne cerpadlo, tak voda chladne pomaly. Cize je to dan za pohodlnost, ze okamzite tecie tepla voda.
Odpovedať
@mspeter Cirkulacka potrebuje riadenie. Najlepsie pohybovymi senzormi v kupelniach. Samouciace cerpadla su predrazene kramy, dost sa tu o tom pisalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?