Rozvody kurenia v strope?

Dobry den, chcem sa poradit, ci je mozne do sadrokartonovych podhladov/stropov "skryt" aj rozvod kurenia - hlinikoplast. Dovod je ze bohuzial 5 rocna rekonstrukcia bola robena bez vymeny rozvodov a nechcem zas rozbit cely dom ked by som kable a trubky zasekaval do stien.... tak budem sekat len zvisle drazky a tiez nemusim omietat strop, ale len sdk.... Ide o samostatny byt v rodinnom dome, plyn kotol by bol na tom istom poschodi. Dakujem za info.
Odpovedať
Nevidim problem. Kludne mozu ist rozvody kurenia aj stropom.
Odpovedať
Dokonca to je lepšie pre cirkulaciu
Odpovedať
@ml83 je to riešenie zlé. V prvom rade rozvod sa nebude dať odvzdusnit a čerpadlo bude tlačiť proti vztlaku vody myslím vtedy, keď sa bude vracať na podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
My menime komplet radiatory a rury davame do steny,medene,a rozvody tiez idu stropom pod sadrokartonom
Odpovedať
@szivem Môžeš teda popísať ako máte vyriešené odvzdušnenie rozvodov, pretože bez odvzdušnenia vám to kúriť nebude.
Odpovedať
@viktor811 ved normalne vyspadujes komplet rozvody. V takomto pripade to robim tak ze pri kotli sa vytiahne rozvod na maximum aby sa zmestili male odvzdusnovaky a cele potom ide dole spadom. Vobec ziadny problem v tom nieje a krasne to funguje.
Odpovedať
@gkrivanek tak to zrejme potom je v poriadku. Len aby si na to dozreli a aby im to fungovalo.
Odpovedať
Zdravim, dakujem za komenty.... Aby som tomu rozumel... momentalne je kotol v pivnici a byt je na prvom poschodi, medzi prvym a pivnicou je este jedno podlazie (Prizemie).... cize kotol tlaci aj tak hore... takze ak tomu rozumiem problem je ze radiator je nizsie ako budu samotne trubky(v strope)? Prosim o vysvetlenie co je tam neziaduci jav a ako sa tomu da predist... Dakujem.
Odpovedať
@ml83 koľko budeš mať tam radiátorov? Ideálne by bolo, keby si rozvádzač osadil nad svoje poschodie. Ale zavolaj si kurenara napr. @gkrivanek .
Odpovedať
@ml83 uz som to napisal
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?