Rozloženie podlahového kúrenia aj pod nábytkom

Ahojte, mozete mi napisat svoj nazor ku pokladke hada na kurenie? Uz mi ho polozili a som spokojny, ale dali ho vsade aj tam kde bude kuchynska linka, vstavane skrine. Nebude to nejak vadit ked to bude prilozene nabytkom v tychto miestach. Dakujem za vase nazory
Odpovedať
Profilova fotka
nebude, skrine vysuší, linka môže mať nožičky, odovzdávanie tepla sa zníži, ako keby tam trubky neboli
Odpovedať
Linke nevadi ma nozicky. Vadi to chladnicke
Odpovedať
Profilova fotka
Naopak buďte ráda, že je topení i pod skříněmi. Skříň je totiž netušeně dobrý izolant a za ní vzniká chladné místo i u velmi dobře izolovaných staveb. Proto je NUTNÉ! tam to teplo nějak dodat (v blízkosti soklů a obvodových stěn). Vodní topení je bez problémů, reguluje se samo. U elektrického je to mnohem složitější. Tam se plochy pod skříní vynechávají a musí se topit malým výkonem zvlášť za skříní tak, aby nedocházelo ke kondenzaci. Jen posunete pásmo kondenzace do zdi, Teplo odejde v obou případech téměř stejné. Varování je třeba zde https://www.emimino.cz/diskuse/plisen... Víc v mém profilu nebo hledat vavra kondenzace.
Odpovedať
Profilova fotka
je to OK. ja som nedal akurat do spajze.. v zime je tam aj tak dost teplo z vymenika chladnicky
Odpovedať
Ako pise pan Vavra, ono je dokonca ziaduce, aby teplovodka bola vsade (okrem tej spajze napr.). Lokalne prehrievanie nehrozi tak ako pri elektrine. Dokonca ani ta chladnicka to neberie v zlom, ak je na nozickach, staci do medzery pod nou vsunut 2cm polystyren a je vybavene. Dnes su uz velmi dobre odizolovane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?