Rozdiel v spotrebe

Zdravim mam taku otazku celu zimu som mal nizsiu spotrebu plynu ako moj brat (cca 6-8 m3 za mesiac napr. Januar 195 vs 201) ako sa zacalo oteplovat tak sa to otocilo a za prvych 8 marcovych dni mam o 9 m3 viac ako brat v com to je ? Dakujem
Odpovedať
Bývate k identických domoch na rovnakom pozemku pri rovnakom rozmiestnení susedov? Máte rovnaké domy s identickými m2 a rovnaký počet osôb? Máte rovnakú orientáciu okien s rovnakými rozmermi?
Odpovedať
Nie nemame nic rovnake ... Ale to nevysvetluje moju otazku
Odpovedať
... praveze vysvetluje 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@vladokana ale vysvetľuje to dosť - tvoj brať môže mať oveľa väčšie tepelné zisky od slnka (viac presklených m2 na dome otočených smerom k slnku) a tým pádom má pri takomto slnečnom počasí nižšiu spotrebu ako ty, pretože mu to vyhreje slnko. O.k.? Jednoducho nemôžeš porovnávať neporovnateľné.
Odpovedať
Ok beriem to ale ... Pozrel som zo srandy rano stav plynomeru a pozrel som sa teraz vecer a ? Kurenie sa mi za cely den nezaplo ( ani bratovy ) iba ohrev vody cca pol kubika. A to mam teraz v dome 22 stupnov. Cize ta spotreba bude za noc , a myslel som si ci nieje problem v mojej krivke. P.S. mam cca 24m2 okien do ktorych svieti slnko od rana az do vecera postupne sa toci okolo domu a svieti do 4 obyvacky a troch izieb. Dakujem
Odpovedať
8 dni je velmi kratky cas na serioznu studiu, zalezi od uzivania domu, staci ze sa viac vari, pecie, alebo cely den nie ste doma a nekurite a kopec ineho. Ak mas na to cas a chut, mozes si to sledovat, daj si do excelu graf a pozeraj ako sa to bude chovat z dlhodobeho hladiska.
Odpovedať
@spiderhst Ja si to dávam do grafu, no je tam jedna ďalšia premenná - slnečné počasie, sila i smer vetra. Dva dni sú podľa používania takmer identické, ale spotreba je rozdielna aj o 20%. Takéto pozorovania majú zmysel z pohľadu mesačného.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?