Rozdelovač v špajzi

Zdravím, akurát nám idú robiť podl.kúrenie (vodný had) a máme sa rozhodnúť kde bude 2hý rozdelovač, kurenár nám doporučil aby bol tak niekde v strede druhého okruhu domu. Vychádza nám to nikde okolo špajze (kôli hrúbke priečok). Má niekto z Vás rozdelovaž v špajzi. Mal by byť hned pri dverách. Kurenár vravel že tam môže byť strochu teplo ked tam budú rozvody. Rozmer bude cca 100*60 - je dosť velký tak manželka nechce aby strašil na chodbe :-(
Odpovedať
rozdelovac sa da zasekat aj do steny. ked ho nechce na chodbe mozno ze v stene jej neude vadit hm
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1977 máte na výber existuje verzia na stenu i do steny. vystupujúce vetvy sa budú chovať ako prechodové zóny s vykurovacím výkonom, ich dodatočným zaizolovaním v potrebných miestach zabezpečíte že nebudú významne tepelne vplývať na priestor špajze, to isté platí o rozdeľovači/zberači. všetko závisí tiež od rozmiestnenia a ťahania jednotlivých slučiek.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1977 osobne by som ho do spajze nedaval, potom zostane bud zalozeny, alebo kvoli pristupu "zredukujete" priestor spajze. aj ked zase z vlastnej skusenosti viem, ze ako je rok dlhy, nepotrebujem sa k nemu dostat, ale radsej by som ho dal na chodbu, existuju pekne podomietkove skrinky, takze strasit nemusi.
Odpovedať
@peter1977 Dobrý den. Tomu rozdělovači je fuk, kde bude. Ve špajzce bude topit a zavazet. Jestli Vám to nevadí, tak ho tam dejte. Ale netuším, jak máte velký dům, že musíte mít rozdělovače dva. Já bych se spokojil s jedním. Nicméně škatula 100 x 60 je tak na rozdělovač pro supermarkert. Ale lepší na chodbě, jak ve špajzce. :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva :-D
Odpovedať
@peter1977 Pěkný den, pokud máte někde příčku cca 20 cm, a já věřím, že určitě máte, tak to zasekejte do příčky. Topenáři na to stačí 15cm. Špajz má být v chladu, tak bych toto místo nevolila, a vy jste zákazníci, tak si myslím, že by Vás nikdo neměl přesvědčovat o tom, ať si rozvaděč dáte tam či tam, je to na Vás. My budeme mít taky 2 rozvaděče a zrovna nyní řešíme, kam je umístíme :o)) Nechali jsme zvětšit jednu příčku ze 17,5 cm na 20 cm, raději... Ať to drží o)))
Odpovedať
@ladajaskva @drn čo sa týka velkosti domu tak má 300m2 - bungalov. Bude samozrejme zasekaný v priečke. maželka ho nechce na chodbe - môžte jej to vysvetlovať :-S mne by to bolo osobne jedno, dám ho aj pod TV :-D Chcel som len vedieť či ho niekto má tiež v špajze, kôli teplu. Možno keby sa viac zaizolovali trubky ako písal maros_kollar tak by to pomohlo.
Odpovedať
mame tri rozdelovace,jeden na chodbe v skrini na topanky - dokonale blby pristup,ale nechodi sa tam casto. Drhuhy v kupelni, treti v miestnosti takej spolocenskej so saunou. V spajzke by som ho nehccela,lebo tu mam plnu regalov, velke teplo tam z neho nebude,ale zas zavisi co bude v spajzke, ja mam na zeleninu,ovocie....inu miestnost.
Odpovedať
... my mame druhy rozdeľovač v špajzy. Špájz má 4,6 m², takže rozdeľovač nezavadzia a je k nemu dobrý prístup. Skriňa rozdeľovača je zasekaná v priečke (priečka 15cm) hneď vedľa dverí. Jednotlivé vetvy sú do rozvádzača vedené z miestnosti, ktorá susedí so stenou v kt. je skriňa rozdeľovača zasekaná (v našom prípade je to obývacia izba). Nemáme žiadne výkyvy teplôt v špajzy, mame plechovú skriňu rozdeľovača a aj ta je na dotyk chladna.
Odpovedať
@peter1977 toho tepla bych se nebála. My máme rozdělovač sice v technické místnosti, ale záměrně tam není podlahové topení. A teplo tam kvůli rozvaděči rozhodně není :-)
Odpovedať
@atlaska @1palo1 @sarka49 dakujem moc všetkým za Vaše osobné skúsenosti x-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?