Rozdelovac kurenia-podlahovka

Profilova fotka
Zdravim vas, chcem sa spytat ci je nejaky mozny sposob pouzit tento rozdelovac s nejakymi doplnkovymi ventilmi, na podlahove kurenie. Mam totiz moznost mat takyto, samozrejme ze to nieje nutne. Budem mat 9 okruhov tak ak by bola moznost ho pouzit tak by som si usetril par eciek
Odpovedať
@stanleykoooo Ahoj. Určitě by se dal použít, ale je otázka, zda se Ván to vyplatí. Raději si kupte komplet pro 9 okruh a máte to bez práce a bude to zcela funkční.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale tato foto je len orientacna aby som vedel vyjadrit co chcem. To som pridal len preto aby bolo vidiet ze myslim ten rozdelivac bez ventilov. Inak ho mam s 9okruhmi @praoteccech
Odpovedať
ano tento rozdelovac je mozne pouzit z nutnou vybavou na rozvod kurenia. kedze je 4 okruhovy tak jeurceny pre 4 okruhy. kazdy rozdelovac potrebuje doplnky na zaklade vaseho systemu, najcastejsie cerpadlo, termostaticky ventil (moze byt aj s externym teplotnym senzorom/cidlom), bypass, rregulacne srobenie, prietokomery, vypustaci ventil a nejake ine zalezitosti :)
Odpovedať
@stanleykoooo Na 9 okruhov potrebujete 9 okruhovy,tento tip sa pouziva na dopojnie radiatorov,chybaju prietokomery a na zberaci uzatvaracie ventile.Investicia sa neoplati. nie je moznost regulovat prietoky,ani montaz zonovej regulacie.
Odpovedať
Tento rozdeľovač je vhodný, ale nie na podlahovku.... Dajú sa cez neho pripojiť napr. radiátory, keď nechcete mať lisované spoje v podlahe, tak bude každý radiátor na tomto rozdeľovači pripojený samostatne. Regulácia prietokov je potom na ventiloch na radiátoroch, ktorými sa dá každý radiátor aj uzavrieť... Rozdeľovač na podlahovku má na spiatočke uzatváracie ventily, na ktoré sa môžu (nemusia) dať pripojiť ovládacie elektro-hlavice a na prívode ideálne prietokomery, ktorými sa nastaví vyváženie systému. Takže takýto typ rozdeľovača na podlahovku radšej nie.
Odpovedať
@robo28w Ani som si nevšimol, že píšem to isté... :-)
Odpovedať
@dedo758 nic sa nedeje
Odpovedať
da sa použit ale treba tie doplnky lebo bez doplnkov tento rozdelovač služi len naradiatorove kurenie bez spojov vpodlahe
Odpovedať
@stanleykoooo ak si kúrenár, alebo vieš čo z toho má vzniknúť tak samozrejme áno. Len neviem či ťa hotový set (ak sa vôbec 9 okruhový predáva) nevyjde lacnejšie ako to vymyslieť, pozháňať a skompletovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav @medtop @robo28w @dedo758 Nie som kurenar, len som mal moznost mat takyto typ na 9 okruhov zadarmo. Preto som sa pytal ci je mozne dokupit tie doplnky, a pouzit tento rozdelovac. Vyslo mi z toho ze asi by to bolo komplikovane, tak sa poobzeram po rozdelovaci urcenom na podlahovku. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleykoooo k tomuto rozdeľovaču stačí pripojiť na jednej strane ventily, ktoré sa dávajú na spiatočku radiatora, len na jednu časť , odvzdušnenie a šrobenie a bude plne funkčný.
Odpovedať
;-) @jan45 funkcny bude,bez moznosti regulovania prietokov a o zonovej regulacii moze len snivat..Odstavenie okruhu taktiez nemozne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@robo28w ventil slúži na reguláciu prietoku radiatora, hlavica len udržuje teplotu, tú istú funkciu preberie v rozdelovači. Regulácia teploty v jednotlivých miestnostiach RD plynule, je ilúzia, navzájom sa ovplyvňujú.Odstaviť sa dá zaskrutkovaním ako pri uzávere. Systém sa nedá vypustiť, (dá, ale už potrebuje zručnosti a pomôcky) takže iné armatúry tam nepotrebuje. Keď vidím tie komplikované zariadenia, ktoré aj tak nevedia montéri nastaviť, tak mi je investorov ľúto.
Odpovedať
@jan45 nevyjadrujem sa ktomu co pisete.Len tolko,kazdy by chcel od nas kurenarov kvalitne kurenie za lacny peniaz a bez projektov.zonova regulacia je dobra ked mate aj iny zdroj tepla,ako je krb atd.vypne vam to okruhy vktorych nepotrebujete kurit,ale to viete sam.Ked chce pan usetrit,nech si tam da rozdelovac aky chce a nevypisuje ci je dobry na podlahovku. Je to akoby sa pytal ci moze dat klasicky kotol,tiez by som mu povedal ze moze,ale doporucil urcite kondenzacny.
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w už samotná kombinácia podlahového kúrenia a krbu je problematická, znovu opakujem, že MaR prevzaté v veľkých zariadení a aplikované na malé plochy sú neúčinné. Už samotné projekty sú v rozpore s logickým usporiadaním a nerešpektujú fyzikálne zákony a keď ku tomu ešte radia laici, že vzduchová štrbina nie je dobrá izolácia, vzíde z toho paškvil. Ale aj tak si myslím, že mnoho montérov vychádza z nemeckých pravidiel aká je cena materiálu, taká je cena práce, fifty fifty. A projektanti jakbysmet, nevkladajú do projketu riešenie ale kopírujú prospekty. Ale čo sa dá čakať, keď mu architekt za trojdňovú prácu ponúkne 100€.
Odpovedať
@jan45dnes je malo projektov kde su presne vyrata tepelne straty,dimenzie atd,vela projektov je len na stavebne povolenie,ale to jedno,ine to uz asi nebude.Ja vravim jedno,kolko ludi tolko nazorov.
Odpovedať
Profilova fotka
@robo28w Aby sme sa rozumeli mily pan kurenar, viem ze taky rozdelovac na podlahovku nestoji pet korun. Pisal som ze taky klasicky ako je hore na obrazku mam doma za pet korun. Toto forum mi ponuka moznost pytat sa, diskutovat, a tak som to vyuzil a spytal som sa ci je to vhodne a ci to pojde kedze pri stavbe sa zide kazde euro. Odpovedali mi tu ludia svoje nazori a tak som pochopil ze nebudem spekulovat a kupim si novy, priamo na podlahovku. Basta padla. A mam pocit ze vy kurenari by ste najradsej svoju pracu robili bez svedkov aby to zostalo iba pre vas, aby si nikto nic nerobil sam. Potom vykrikujete ako mate tazku dobu ako nemate peniaze.... Len pre zaujimavost brat robi kurenie a oslovil jedneho pana kurenara aby sa prisiel na to kuknut ci by mu to zapojil, bez vsetkych prepoctov a zamyslenia sa sa poskriabal za uchom a treskol 5500€ za robotu. Zapojit kotol,cerpadla,bojler,akumulacku. Radiatory a rozdelovace si zapajal brat sam. Tak asi tolko mam k vam kurenarom! Ked s tym mate problem nemusite mi tu davat vase cenne rady. @jan45 napisal svoj nazor a nikoho tu neurazal ze si tam mam dat co chcem.
Odpovedať
@stanleykoooo Nechcel som ta urazit,mal som len nazor,rozdelovac mozes kludne pouzit,ked ho mas zadara tak preco nie,nie som kurenar co vyplakava a dalsia vec pytal si sa na rozdelovac urceny na montaz k radiatorom,ale ako pise jan pouzit sa da. Dalsia vec,ked jan radi tebe ,tak nech to neadresuje mne.Zelam vela zdaru.
Odpovedať
Profilova fotka
Tento rozdeľovač čo je na fotografii nieje vôbec vhodný na podlahové kúrenie. Tie doplnky aj keď doplníš tak to nebude dostatočné k správnemu fungovaniu systému a po ďalšie sa Ti to zbytočne predraží. Radšej treba kúpiť vybavený.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?