Ako riešiť rosenie vchodových dverí?

Máme problém s rosením dverí, stáli skoro 2tis. tak sme mysleli ze budú poriadne a netreba do zádveria kúrenie ale bola to chyba. V dome sa ešte nebýva ale vetrá sa každý deň aj dvere do vnútra nechávame trochu otvorené, no nepomáha. Dom je nový, už zateplený, dá sa to riešit nejako inak ako dotiahnutím kúrenia, pretože uz máme všetko hotové.
Odpovedať
Profilova fotka
ano da, nezatvarat zadverie do domu.
Odpovedať
@septiko dakujem, skusim ich nechat otvorene dokoran co to spravi
Odpovedať
Aku vlhkost mate v dome?
Odpovedať
Profilova fotka
@miriam1234 no musi tam byt rovnako teplo ako v dome aspon 20 st. mozno mate este velku vlhkost k tomu
Odpovedať
@danculd @septiko vlhkost sme nemerali zatial, ale okna na prizemi nebyvaju vobec orosene a na poschodi trochu ano. A ked zistim vlhkost v dome a bude vysoka ako to riesit?
Odpovedať
@miriam1234 Vetranim a kurenim.
Odpovedať
@miriam1234 A projekt neriešil kúrenie v predsieni?
Odpovedať
nechcem ta strasit ale svagor mal prestne to iste uz tam aj byva zadverie map posuvne dvere ktore vobec nezatvaral kuril vetral a dvakrat zaden musel behat s handrou az napokon mu to zacalo plesnut a zacala odpadavat omietka vyriesil to tak ze hned za dvermi navrtal radiator a kurenie prevrtal dozeme a potiahol cez pivnicu
Odpovedať
@miriam1234 treba pockat kym vyschne stavba. Ked sa ti rosia aj okna v dome, co by nemalo tak tam mas este dost vlhko- predpokladam ze kurite, lebo to nezmienujes, ak nie tak si z toho absolutne nic nerob.
Odpovedať
preco ste este nemerali vlhkost? To je prve co pri tomto probleme si mala urobit, co najskor zmeraj vlhkost a snaz sa vetrat do najskor. Toho sa nezbavis inak ako vetranim a kurenim, len najvhodnejsie by bolo keby sa nejako aj do chodby kurilo :)
Odpovedať
nam sa tiez orosovala ocelova zarubna (ta je aj z vonka zateplena), zadverie sme mali otvorene, bolo tam 22.5 stupna, nepomohlo to. Prave naopak, ked sme zadverie uzatvorili, je tam teraz cca 14-15 stupnov a zarubna sa prestala rosit aj pri terajsich vonkajsich mrazoch.
Odpovedať
@miriam1234 ja som dal druhé dvere, vnútorné musia byť dobre utesnené a je pokoj žiadna námraza, nemá z čoho vzniknúť ak na vonkajších s vnútornej strany nie vlhkosť
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dat alebo nedat dvere na predelenie zadveria a chodby, ak by som dal dvere a bolo by tam cca 15 stupnou pri silnych mrazoch nevlhlo by to tam vsetko? , povodne tam neni v projekte planovane s dvermi , stavebny otvor je 108x228 , cize by museli ist 100cm siroke dvere z nadsvetlikom --- cca 370 eur - oproti oblozke 120 eur 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?