Romotop Arona alebo Romotop KV 075 02 s akumulacnou obostavbou do NED?

Ahojte, rozmyslam nad krbovou pecou/akumulacnym krbom/pecou do NED s tepelnou stratou cca. 2.9 kW. Od jednej krbarskej firmy mam navrh na akumulacny krb, kde je pouzita vlozka Romotop KV 075 02 s dvomi akumulacnymi vymennikmi 07 AKU-001, akumulacnou obostavbou a automatickou regulaciou. Tento akumulacny krb je designovo nadherny - je sucastou interieru. Len problem je ten, ze by vysiel 6200 EUR. Troska draha hracka... Tak rozmyslam, ze by som to mozno nahradil niecim lacnejsim. Najradsej by som to nahradil akumulacnou kachlovou pecou (s modernym designom), ktora asi lacnejsia nebude :-( Preto trocha rozmyslam nad krbovymi kachlami Romotop Arona. Arona ma tiez vlozku KV 075 02 a dva akumulacne vymenniky 07 AKU-001. Po vzore Arony som si vlastne dal aj navrhnut akumulacny krb s rovnakymi crevami. Pri Arone ma vsak odradza jej design - podla mna vyzera ako chladnicka :-) Keby mala design napr. ako Burnet Diva, tak nie je o com. Pri Arone sa aj troska bojim prekurovania. Predpokladam, ze tie iste creva obostavane este navyse akumulacnou obostavbou by mohli pohltit viac energie z vlozky, ktora by potom salala do okolia. Ak mate niekto dom s malou tepelnou stratou a pouzitu Romotop Aronu, prekurujete s nou? Alebo si radsej priplatit za vacsiu akumulaciu a pekny design? Pripadne mate niekto skusenosti s vlozkou Romotop DYNAMIC 2G 44.55.13 s prstencami ROMOTOP MAMMOTH? Tato vlozka je novsia ako KV 075 02 a ma mensi vykon. Vacsinou som vsak nasiel akumulacne krby postavene na zaklade KV 075 02... Dakujem za kazdu radu. Dusan
Odpovedať
Ja mám romotop malaga 03 + aku vymennik 001 mam tep. Stratu cca 4 kw podľa projektu ale to treba brať asi z rezervou....inak max spokojnosť kuril som celú sezónu briketami.....
Odpovedať
@vitacit Aj Romotop Malaga 03 vypadaju zaujimavo. Tiez maju vlozku KV 075. Len mi pripadaju take rustikalne... Ako ste spokojny s prehrievanim pri kureni? Musite po zakureni aj vyvetrat alebo Vam Malaga vobec neprekuri priestor? Alebo funguju tak, ze po zakureni iba hreju cez sklo a za nejaku hodinku zacnu salat?
Odpovedať
ja idem sice do diametralne ineho riesenia, ale tiez som sa aktualne rozhodol pre znacku Romotop pre dobry pomer cena/vlastnosti/design + v podstate ziadne negativne skusenosti po webe. Vsetko okolo vratane materialu som dal do ruk jednemu panovi zo sekcie "pro".
Odpovedať
@dusanmt čo sa týka dizajnu je tam asi viac variant.....co sa týka regulácie som max spokojný žiadne prebudovanie mam externy prívod vzduchu....čo sa týka nahriatia je to určite dlhší čas ale zase akumulacia je niekoľko hodín po vyhasnuti,...cez zimu som skúsil kurit nepretržite.....zatiaľ max spokojnost aj keď boli aj lacnejšie pece neľutujem..... ;-)
Odpovedať
@vitacit Este jedna otazka ohladom Malaga N03... Tuto informaciu neviem nikde najst. Ma prosim Vas Malaga N03 dvojite presklenie dvierok?
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt nemá... Každopádne Arona, aj Malaga je nie zlá investícia...
Odpovedať
@reward Myslite, ze by aj Malaga alebo Arona splnila svoj ucel v dome s tepelnou stratou cca. 2.9 kW, ked by boli umiestnene v obyvacko-kuchyni s rozlohou 37 m2? Alebo sa do takeho domu hodi akumulacny krb s velkym mnozstvom akumulacie, aby nedoslo k prekurovaniu? Alebo, co by podla Vas malo najlepsi pomer cena/vykon, keby som chcel v zime kurit kazdy vecer? Myslim, ze by to tam nebolo iba pre krasu, ale by sa to aj realne vyuzivalo. Teda aspon tych 37 m2 by som chcel vykurovat iba krbovymi kachlami/krbom/pecou. Mozno pri vykurovani tak malej plochy by sa ani neoplatilo ist do drahych rieseni... Neviem, ci to teplo moze cez chodbu zajst aj dalej... V mojom profile mam podorys s umiestnenim krbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt áno splnila... No ja, ako kachliar určite budem preferovať stavanú kachľovú pec, hlavne ak sa má kúriť denne a mohlo by sa prikladať ráno a večer... Nuž ale záleží od hrúbky vašej peňaženky, lebo dobrá pec bude za tri- štyri Malagy :) A či pôjde teplo ďalej? Sálanie je žiarenie, šíri sa vodorone a aj odráža sa....
Odpovedať
@dusanmt nemá dvojité presklenie ....teda táto moja.....mam otvorený priestor o rozlohe cca 45-55m2.....chcel som nízkoenergetický dom a kurit čo najviac drevom....ale toto som riešil hneď od začiatku projektu.....
Odpovedať
@reward áno je pravda že teplo z kachli sa šíri inak ako z klasickej piecky alebo krbu....:-)....kachle sú kachle....
Odpovedať
@reward Ono najradsej by som mal stavanu kachlovu pec (skor omietanu), len je to ako pisete o peniazoch. Uz ten akumulacny krb za 6200 EUR mi pride strasne vela penazi. Hlavne ked kurenie do celeho domu ma vyjde cca. 1200 EUR (elektricka podlahovka). Pred par mesiacmi som rozmyslal, ze ak mam dat 6200 EUR za akumulacny krb, preco trocha nepriplatit a mat stavanu kachlovu pec, co je uplne ina liga. Dokonca by sa mozno dala postavit stlpcova kachlova pec zo samotovych tehal (niekto ju vola original salava pec). Len to mi jeden kachliar povedal, ze je to stara technologia a nemuseli by vyhovovat emisie. A navyse, ze takato pec vydrzi iba par cyklov rozkurenie-vychladnutie a ze by sa casom mohla tymi tepelnymi sokmi "rozpadnut". Teraz sa tocim v kruhu :-) Povedal som si, ze naco mat drahu kachlovu pec, ze by stacili aj nejake krbove kachle. V cene do 1000 EUR by urcite prekurovali, tak radsej nieco akumulacne. Napriklad Malaga s vymennikom. Potom si poviem, ze ked akumulacne, tak uz aspon Arona, ma ovela lepsie parametre. V tejto cene sa daju kupit aj ine - napr. Nordpeis SALZBURG M+1 alebo podobne. Potom si poviem, ze mozno by to chcelo este viac akumulacie a minimalisticky vzhlad a som pri akumulacnom krbe. Potom si poviem, ze ked mam dat tolko penazi za akumulacny krb, tak preco nie kachlovu pec (alebo omietanu pec). A to mi potom pride velmi vela penazi a tocim sa zase od zaciatku :-D Uz len sa niekde v tom kruhu zastavit a vybrat nieco, co nebude prekurovat a bude sluzit dlhe roky :-)
Odpovedať
@vitacit Mna projektant od zaciatku odhovaral od krbu a komina. Ze pre tak zatepleny dom to nema zmysel. Ja som vsak ohen do domu chcel. Teraz uz len vybrat ten spravny spotrebic :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusanmt presne tak....a myslim si že treba mať alternatívne vykurovanie pre prípad že bude problém s elek.energiou....mať niečo čo bude absolútne nezávislé ....na energiách.....takze preto moja voľba........ja som sa rozhodol nevyberat to najlepšie a samozrejme najdrahšie...povedal som si že vyskúšam strednú cestu...a nech si overim či to bude fungovať , či som ochotný niečo pre to aj urobiť...(je s tým spojená aj nejaká tá práca občas) no a nech mi táto piecka počas svojej životnosti ušetrí na niečo lepšie časom....lebo všetko má svoju životnosť...a dnes som max.spokojný s tým čo som vybral...asi toľko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt už sa len niekde ustáliť :-) Malaga, Arona a pod. tieto skladačky sú dobré alternatívy k stavanej peci ,pokiaľ hrajú hlavnú úlohu finančné náklady. Uvažovali ste aj o stavanej stĺpovej peci a tam cena spomedzi stavaných pecí nižšia .Čo sa týka vyjadrenia "jedného kachliara" , o emisie sa určite nemusíte báť . Pri tradičnej stavbe sa robí prepočet takisto a čo sa týka "tepelných šokov" tak isto môžete dopadnúť aj pri modernej technológií ...Každá táto technológia má svoje pre a naopak...Skúste osloviť zopár profesionálov ,o ktorých si myslíte ,že by ste s nimi dokázali spolupracovať a nechajte si spracovať ponuku.
Odpovedať
@vitacit Tiez to chcem mat aj ako alternativne vykurovanie. To je tiez cesta, dat tam nieco lacnejsie teraz a casom, ked naozaj zistim, ze ma bavi kurit a budu aj peniaze, dat tam nieco poriadne.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt nebudem opakovať slová kolegu @flamaecol Aj klasika sa dá postaviť a v dostupnejšej cene ako moderný hypokaust. O mesiac staviam toto, cena cca 6500,-, klasická pec, moderné dvierka WGS, dvojsklo, kachle Kerkotherm. (Nech ťa nemýlia prieduchy, sú len dekorácia)
Odpovedať
Ahojte,riešim vykurovanie bungalovu 82 m2 užitkovej plochy ktory som kupil a je na 90 percent dokonceny.V dome je teplovodna podlahovka +elektro kotol.Chcem tam urcite akumulačnu pec skladacku alebo stavanu.Len sa bojim unosnosti podlahy. Mam 2 alternativy :http://www.hein.cz/kachlova-kamna/sloupova-kamna/klasik-q1 http://www.storms.sk/produkty/europac... a spravit obostavbu Čo si o tom myslite? Keby tam uz nebola podlahovka spravena tak si dam postavit tazku akumulacnu pec a mam po starostiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@wellis pec na obrázku stojí už cca 5 rokov na podlahovke. Odhadujem cca 600kg jej hmotnosť, ktorá je rozložená na 5 cm hrubej železobetónovej doske, pripravenej dopredu podľa projektu pece. Nerobí to žiadnu neplechu...
Odpovedať
Profilova fotka
@wellis ešte tak fotku priložiť, že :)
Odpovedať
Profilova fotka
@wellis toto je ona
Odpovedať
Krasna :-) to je tvoja praca reward? Najviac sa mi paci pri peciach prikladaci 12 hodinovy interval,tomu sa hovori komfort.Že netreba stale prikladat ,pec nevyhasne a je v dome krasne teplučko bez zbytočneho prekurovania.A ta lavička na vyhrievanie to je na nezaplatenie. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@wellis áno, je to moje dieťa ;-) Ďakujem ;-)
Odpovedať
@reward naozaj krasne nieco.....mozem sa spytat ake to je ohnisko ? ci je to vlozka alebo vyrobene na mieru? dakujem... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vitacit Dík aj tebe.Je to vložka do kachľovej pece BRUNNER HKD 6.1
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?