Rohová krbová vložka problém

Ahojte :-) riešim taký problém..... Máme rohovú krbovú vložku Kratki MBM 10. Problém je ten že som si všimol že roh kde sa stretávajú sklá tak tam je polmilimetrová fuga a keď zavriem komínovú klapku tak odtiaľ vyšiel dym do miestnosti. Robí to len vtedy keď zavriem komínovú klapku inak nie .... Druhý problém je že krbovú vložku nám montovali ešte pred potermi (čiže pod krbom nie je poter teda ani polystyren) a keď nekúrime tak podlaha okolo krbu je o dosť chladnejšia ako inde. Stretol sa s takýmto niečim už niekto ? :-)
Odpovedať
@karol6777 pokial dobre viem tak pod krb sa nesnie davat polystyren.
Odpovedať
Profilova fotka
@karol6777 montovať krb pred potermi je riziko, nerobíme to tak... Z vlastnej skúsenosti, tam hrozí veľa problémov.. Mnohí amatéri to tak ale robia, dokonca aj pred omietkami... Pod krbom môže byť napr. styrodur, dôležité je, aby krb nestál na 5 cm hrúbke poteru, ale podľa konštrukcie mal aspoň cca10 cm základ. K problémom s vložkou sa nevyjadrujem, oslovte svojho dodávateľa!
Odpovedať
@karol6777 Ako mozes mat studenu podlahu pri krbe? Ved ten podklad ci uz betonovy, alebo iny sa robi pod krbom, nie okolo. Pozri si moj album, ako to mam ja pod krbom.
Odpovedať
@karol6777 ja mám tiež tesne okolo krbu/kachlí chladnejšiu podlahu. Za prvé pod ním nieje podlahovka a za druhé tam mám vyústenie externého prívodu vzduchu.
Odpovedať
@roboza aj ja mám externý prívod vzduchu ... @originalx @reward prikladám foto aby sme sa chápali. Najprv bola spravená krbová vložka potom sa okolo nej uložil podlahový polystyren a ku krbovej vložke išiel poter ... A teraz keď sa nekúri ani v krbe ani v podlahovke tak cítiť že je podlaha okolo krbovej vložky studenšia ako inde ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte, ak sa mozrm pripojit, tiez by zaujimal nazor na rohovu krbovu vlozku kratki. Skor ma zaujima ako ste s nou spokojni tí, co ju mate 😊 Bola by som vdacna aj za nejake fotky krbov s oblozenim, ako ste ich dizajnovo riesili, to bude dalsia dilema 🙈🙈🙈dakujem pekne
Odpovedať
@karol6777 nemáš tam privedený ext. vzduch ako @roboza ?, ja mám tiež privedený ext. vzduch pod obostavbu ide súčasne i na horenie,lebo vložka nemá vstup na ext., no môžem ho uzatvárať ked sa nekúri, okolo je dlažba a tá je citeľne chladná ked sa nekúri, kúpil si rohovú vložku s medzerou pokiaľ by tam bolo ohýbané sklo nie je s tým problém, no je podstatne drahšie, mám tiež rohovú vložka má pôdoris v tvare lichobežníka predná časť je širšia ako zadná a len rovné sklo
Odpovedať
@niki64 tú vložku čo chceš, tak to je taký priemer, čo sa týka ceny. Máš nejaký budget do ktorého sa chceš s krbom zmestiť? A keď ide o ten dizajn tak tých možností máš dnes už veľmi veľa. Je to len na tebe, čo sa ti páči a v akom štýle to chceš. Osobne ja som najviac za klasiku, ale veľa ľudí si dáva napríklad aj obklad na krb a mnoho iného.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@reward ake problémy tam hrozia? tiež uvažujeme ci dat krb urobiť pred poterom alebo po...pred by sme chceli kvôli temperovaniu domu...koľko po potere sa môže robiť obstavba ? až keď je poter dobre vyschnutý alebo aj po par dňoch ?
Odpovedať
@1bubko2 staval som krb do už hotového domu takže tam poter už bol a doteraz žiadny problém,zaizolovala sa stena potom uložila vložka, napojil dymovod, môžeš kúriť, ked sa stavala obostavba dala sa sieťka do lepidla ktorá presahuje i na steny
Odpovedať
@1bubko2 robi sa to aj tak, ze v priestore kde ma stat krb tak sa podlahovy polystyren nedava a tato "diera" sa kvazi zasype poterom a potom sa vlozka aj krb stavaju na poter, ktory ma v tom mieste cca 15cm ( zalezi od vysky poteru a hrubky izolacie v okoli krbu )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?