Riadenie podlahovky pri kúrení v krbe

Ahojte tí ktorí máte akumulacny krb a aj podlahovku ako sa to robí ? Keď chcem zakúriť v krbe ako ovládate podlahový systém aby nešli naraz? Budeme mať len jeden termostat ďakujem
Odpovedať
@soboli zonova regulacia
Odpovedať
@gkrivanek A čo to obnáša? Sme v štádiu že sa ešte len bude pokladať podlahovka, potrebovala by som mať zvlášť vypinatelnu obyvacko- kuchyňu kde je akumulacny krb.
Odpovedať
@soboli v tom pripade stacia servomotory len na okruhy kde je krb. + termostat ktory je v miestnosti s krbom a zatvori okruhy v pripade kurenia v krbe.
Odpovedať
@gkrivanek ďakujem
Odpovedať
Akumulacny krb je taky krb ,ktory akumuluje teplo do samoty ,ci inej hmoty krbu.V krbe sa kuri a krb uklada teplo do svojej hmoty,ked sa v krbe prestane kurit tak to teplo sala do miestnosti,neviem zeby este vyhrieval aj kurenie ,ja mam taky krb a funguje tak ako som napisal...no a ked sa vam teplom z krbu nahreje izba ,termostat vam vypne okruh podlahy v obyvacky...musite mat na tom okruhu servo v rozdelovaci a termostat v izbe..
Odpovedať
@gkrivanek daju sa aj neskor dodatocne namontovat servomotory a cim su ovladane? Termostatom?
Odpovedať
@originalx daju . No je lepsie a lacnejsie to zrealizovat vo fazy montovania kurenia. Ale toto vsetko ma riesit kurenar.
Odpovedať
@gkrivanek No budem mat vodnu podlahovku a aj krb, preto sa pytam. Kurenar robi aj projekt kurenia? Takze by mi to mohol tam hned naprojektovat.
Odpovedať
@originalx kurenar urobí kúrenie ,na rozdeľovače dá hlavice kde môže a nemusí ísť servo,elektrikár natiahne káble z izieb kde budú termostaty do rozdeľovačov +tam privedie kábel ,zbytok je vec elektrikára..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?