Revízia komína pri stavbe krbu???

Je normálne mať pred stavbou krbu urobenú revíziu komína??? Dostala som dnes predbežnú zmluvu o dielo na stavbu krbu a je tam že pred stavbou musí byť revízia komína.
Odpovedať
Pokiaľ krb a komín nerobí tá istá firma, tak staviteľ krbu môže žiadať revíziu od komína, aby bol aj on krytý, "keby niečo..."
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 staviteľ krbu totiž zo zákona nemôže napojiť ohnisko na komín bez revízie... Druhou stránkou veci je, že kominár-revízny technik kontroluje aj napojenie do komína majstrom kachliarom. Čiže buď príde dvakrát kominár, alebo príde počas stavby, kým je stavba otvorená. Ja pozývam kominára počas mojej stavby... ;-)
Odpovedať
Ja som to mal vrámci školenia Preventivára PO pred 6-7 rokmi, tak som si to presne nepamätal... Dík... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 veď nekritizujem ani nepoučujem... takto to v súčasnosti na Slovensku platí ;-) Revízna správa od komína je pre mňa životne dôležitá vec. Kedysi dávno ma zachránila od poriadneho prúseru, keďže ľahol dom, v ktorom som ja staval kozub. Samozrejme chyba bola v komíne a nemať tento zázračný papierik, som v tom namočený :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ano. treba to mat. mne robili komin murary, celkom sikovny. ale som spokojnejsi ked to kominar skotroloval. revizia stala 70 euro. objednane cez internet.
Odpovedať
Ja mám revíznu správu komína od kominára potrebnú ku kolaudácii - 50 €, pred tým nič iné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?