Rekuperačná jednotka 😊

Zdravím Vás. Rada by som prijala Vaše postrehy a skúsenosti aký typ rekuperačnej jednotky zvoliť lebo je ich strašne veľa. A potrebovala by som poradiť ako správne zapojiť aby fungovala rekuperácia aj s krbom. Vopred Vám ďakujem za postrehy a nápady. Rozvody a všetko je už pripravené.
Odpovedať
@juhasovaivana Záleží od toho, aký je tvoj rozpočet na RJ. Ja napr. mám Sentinel Kinetic B za nejakých 1500 € a som s ním spokojný. To, čo potrebujem, to mi spĺňa. A neviem, ako chceš zapojiť rekuperácia s krbom. Čo si pod tým predstavuješ, alebo čo od toho očakávaš? Rozvody rekuperácia a rozvody tepla z krbu sú 2 nezávisle systémy.
Odpovedať
Profilova fotka
@juhasovaivana Ahoj . Taktiež mám Rekuperačnú jednotku Sentinel Kinetic B . Tiež ma vyšla do 1500€ vrátane predohrevu . Hádam že ohľadne krbu myslíš pretlak/podtlak. V tejto jednotke je aj nastavenie jednotlivých výkonov motorov takže v prípade že by bol problém dajú sa zmeniť nastavenia. Poprípade investovať do drahšej rekuperácie s rotačným výmenníkom . Všetko záleží od toho akú sumu si ochotná zainvestovať a čo od rekuperácie očakávaš.
Odpovedať
@juhasovaivana Najlepšie žiadnu
Odpovedať
@juhasovaivana Podľa mňa by Vám mala firma, ktorá realizuje montáž odporučiť typy jednotiek, ktoré sa hodia pre Váš dom. Mne pred rokom takto poradil pán Kandera z www.profi-rekuperacia.sk a môžem povedať, že zatiaľ som s rekuperáciou spokojná na 100%. ;-)
Odpovedať
Ahoj. Tiež riešime RP a rozmýšľame o Comair. Ešte to nieje 100%ne rozhodnutie no vychádza mi zatiaľ ako dobrá voľba.
Odpovedať
@matkos Ja mám RJ od Frapolu Onyx 400 oslovila som hádam všetky spoločnosti čo montujú rekuperácie a jednoznačne najlepšia cena aj kvalita plus má jednotka zadarmo farebný displaj, sifón, predohrev a oproti iným značkám má lacné filtre. Na viac ako 25% ju zapínam len cez víkend. Dokonca keď vyšlo ovládanie jednotky v slovenčine pán Kandera mi ju prišiel zadarmo nainštalovať a rovno aj skontroloval rozvody aj jednotku.
Odpovedať
@monikahin .Ahoj ako dlho ju už máte v prevádzke. Aku spotrebu má predohrev. Onyx 400 som tiež pozeral no chcel by som jednotku ktorá rieši rozmrazovanie iba pomocou ventilátorov.Predohrev je len ďalšia spotreba el.eng. Odradil ma aj výrobca (Poľsko). Mám doma Poľské spotrebiče a moje osobné presvedčenie,ďalšie už by som nechcel.
Odpovedať
@mikazibanejad mam najradsej taketo nazory bez argumentov.
Odpovedať
@matkos Ahoj, v prevádzke ju mám 1 rok. Netuším akú má spotrebu predohrev, skúsim označiť pána Kanderu @Profi-rekuperacia.sk
Odpovedať
@profirekupracia
Odpovedať
@monikahin ahoj. Aký zdroj tepla využívate plyn,el. . Neprechladi RJ skôr dom? Myslím či ti nestúpla spotreba eng.s RJ.
Odpovedať
Profilova fotka
@monikahin ďakujem za označenie rád sa k téme vyjadrím @matkos Jednotky Dream 400 majú 500W predohrev. Rekuperačné jednotky, ktoré predohrev nemajú odmrazujú buď zvýšením výkonu odťahového ventilátora (vytvárajú v dome podtlak), alebo by-passom (nafukujú do domu priamo vonkajší vzduch zatiaľ čo sa rekuperátor odmrazuje). Preto je predohrev na odmrazovanie lepší ako iné spôsoby aj napriek spotreby energie, o ktorú by ste pri iných spôsoboch rozmrazovania rekuperátora aj tak prišli len iným spôsobom . Potom sú jednotky s rotačným rekuperátorom, kde odmrazovať rekuperátor netreba, ale dochádza ku kontaktu odpadového a prívodného vzduchu a rotačný rekuperátor sa otáča ako cez prívodné tak aj cez odpadové potrubie. Logicky s toho vyplýva obava kontaminácie prívodného vzduchu. Ja som skôr (z hygienických dôvodov) za to 100% oddeliť prívodný vzduch od odpadného a radšej zvolím doskový rekuperátor z predohrevom...ale každý si zvolí to ,čo jemu lepšie vyhovuje. Jednotka Dream 400 je preto zaujímavá, že za relatívne nízku cenu má vysokú kvalitu a dobré príslušenstvo, ktoré v štandarde nemajú jednotky o 1000€ drahšie. Má holadnský rekuperátor REC-AIR a EBM ventilátory, čo je s tých najpoprednejších EÚ výrobcov na trhu. a špičkovú reguláciu s dotykovým farebným displejom v cene jednotky, Dokonca aj sifón HL 138 v cene.. Mňa osobne nezaujíma či je výrobca Poľsko, alebo Nemecko, alebo Čína...ale kvalita v praxi. Ale samozrejme máme v ponuke aj lacnejšie jednotky, aj drahšie a kvalitnejšie. Základ je mať dobré rozvody vzduchu a predprípravu. Rekuperačná jednotka je spotrebič, ktorý si každý vyberie podľa svojho presvedčenia a možností.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@profirekupracia Dobrý večer. V apríli sa v PO uskutoční výstava stavebníctva zúčastnite sa na nej?
Odpovedať
Profilova fotka
@matkos Dobrý deň. Zatiaľ sme sa na žiadnej výstave neprezentovali. Do budúcna možno...len momentálne na to nieje čas.Od tohoto spomenutého výrobcu bude onedlho nový typ RJ a ten chcem inštalovať ku sebe domov ako vzorový a aj si ho otestovať kým ho začnem ponúkať zákazníkom. Tak ak budete mať záujem o prezentáciu nieje problém. Odhadom do 2 mesiacov by to mohlo byť zrealizované (ešte sa testuje u výrobcu).
Odpovedať
@profirekupracia Ok tak zatiaľ pekne ďakujem za všetky informácie. Príjemný zvyšok dňa.
Odpovedať
Profilova fotka
Odporucam Dantherm. Podla mna su kvalitou na najvyssej urovni a cenovo sa da s nimi celkom slusne dohodnut. Robia komplet servis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?