Rekuperacia (vzduchovody)

Vedel by niekto poradit ake vzduchovody a ako natahat v podlahach domu? Mam 2 NP (1NP=100m2, kuchyna, WC, kupelka, 2 izby, 2NP=60m, kupelka, 3 izby). Rekuperacnu jednotku chcem zvolit duplex-ec4. Otazka je teda aky typ rozvodov o akych prierezoch dat do podlah a kolko (kazda izba jeden?). Izolaciu v podlahe mam na 1NP=10cm, 2NP=4cm (tu by sa dalo ist az do ~8cm s potrubym, pricom v mieste potrubia=pri stene by nebolo tahane podlahove vykurovanie).
Odpovedať
Svojpomocne by som nerobil. Firma zoberie 500-1000 vratane projektu. Usetrit sa da inde, rekuperacia je pre skusenych profikov. Videl som to v mojom dome, pre laikov prilis tazky projekt.
Odpovedať
A ja by som zas po skusenostiach s firmou, dokonca z viacerych odborných stran odporucanou siel do svojpomoci podla projektu. Nikto sa s tym nepiple, chcu to mat rychlo hotovo, ktovie ci by to tak aj sebe robili. Musel som to opravovat, kopec věci spravili inak, ludova tvorivost, telefonovat vedia len kde chcu zaplatit. Spiro nie je ziadna veda, sonoflexy a tanierove ventily duplom. Ale projekt by som si dal spravit, nie je zle mat spocitane navrhnute prietoky a tlakove straty. peto99, co je to skuseny profik?
Odpovedať
Ja som rozvody robil sam ale podla projektu, vazne neviem ktory ''profik'' by sa s tym babral ako ja a prelepoval kazdy spoj spira paskami, ak sa mylim prosim opravte ma, lebo co som videl vetrania po kaviarnach tak tam to nehrozilo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?