Rekuperacia - pomer ventilatorov

Ahojte,mam Sentinel Kinetic bez ohrevu a skusal som teraz nastavit odtah rekuperacky na 35% a nasavanie na 25%. Moze tato zmena pomeru pomoct v tom ze bude RJ pracovat aj pri nizsich teplotach ? Mam to tak nastavene par dni a co obcas sledujem tak zvladla aj -7. Sice obmedzila nasavanie na 16% ale ide...
Odpovedať
Logicky asi ano, kedze takto niektore rekuperacie aj funguju pri nizkych teplotach - zmenia pomer sania a vyfuku automaticky. Len ak mas nahodou krb, mohlo by to chytit spatny tah z komina z dovodu podtlaku. Ale zas rekuperacia a krb v jednom dome nie je podla mna dobra kombinacia.
Odpovedať
@jarosujo krb nemame...moze byt pri tomto nastaveni suchsi vzduch ?
Odpovedať
@realistanr Nevidim dovod, preco by mal byt suchsi.
Odpovedať
@realistanr No, hlavna nevyhoda takehoto nastavenia je, ze ti zacne prisavat netesnostami do domu vonkajsi vzduch a casom sa moze niekde objavit kondenz. Ja by som to takto neriskoval.
Odpovedať
@jarosujo Rekuperacia a krb spolu mozu existovat v jednom dome. Ak je krb dobre utesneny, externe nasavanie vzduchu, nevidim tam problem. Niektore rekuperacne jednotku maju funkciu " rozkurovanie krbu" kedy sa vypne odsavanie a zvysi sa prisun cerstveho vzduchu na maximum. Vznikne pretlak a vtedy sa vyrazne eliminuje unik spalin/dymu z krbu do interieru, nakolko ten pretlak vyfuci kominom. Vzniknuty tah navyse pomaha rozhoreniu ohna v krbe (v case ked sa pripaluje a dvierka su pootvorene).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?