Rekuperacia ano/nie

Zdravim, staviam si tento domcek http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... a uvazujem nad montazou rekuperacie. Nemam vsak technicku miestnost, iba taku mensiu pod schodami, kde bude kotol, zasobnik na teplu vodu, filter na vodu a pod. Netusim, kde by sa zmestila centralna jednotka, aka je velka, co vsetko musi mat okolo seba (kolko miesta...). Tak isto nemam celkom jasne v ktorych miestnostiach urobit privod a kde odsavanie vzduchu.... Rozposlal som ziadost o cenovu ponuku aj projekt pre dany dom asi do troch firiem, cakam s cim pridu, ale zaujimali by ma aj vase nazory...
Odpovedať
Profilova fotka
Napis Palimu @asex ak si tak este nespravil 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@epto Mám dobré skúsenosti s w.vetranie - poradia ti.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@epto pod schody to nedas. si uvedom, ze musis urobit rozvadzac, z ktoreho ti pojdu rozvody do oboch podlazi. Na rekuperaciu je toto velmi nestastny projekt. Mozno zmensit spajzu a nad nou trochu ubrat z kupelne.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
@bozsky_kaja kludne da rozvadzac na stenu, zasere tym sice cely podschodovy priestor ale spravi, to, hore by to viedol vedla komina v kupelni, kazdy poschodovy dom je horsi na taketo veci.
Odpovedať
@sysell no skus si to nakreslit. 2 rozvadzace, na 2. NP ti ide 5-8 rur minimalneho priemeru 75mm, ... pred asi mesiacom kamarat riesil tiez rozvody rekuperacie a vsetci (aj profici) dosli k zaveru, ze pod schodami nie je rozumny napad.
Odpovedať
na radu vyssie som napisal uzivatelovi @asex a ten mi vystavil cenovu ponuku aj umiestnenie centralnej jednotky. Umiestnil ju do spajze a nie pod schody.
Odpovedať
Profilova fotka
Rekuperácia určite áno, systematické centrálne riadené vetranie. Rekuperačná jednotka sa dá osadiť do každej stavby je to len vec premysleného návrhu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?