Rekuperácia - áno, či nie?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ideme si nechat postavit montovany bungalov. Je potrebna rekuperacia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhrovkova:

@jan6872 na to ma narok kazdy alebo?
@uhrovkova mozno sa najdu nejake vynimky 😆 ale nie, ved jasne preco by na to nemal mat kazdy narok?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od majkisper:

@uhrovkova mozno sa najdu nejake vynimky 😆 ale ni…
@majkisper tak lebo to sa podla mna pri vsetkom kadejako posudzuje, ci ma clovek na to narok, ak su tam napriklad nejake podmienky, to velakrat takto byva osetrene.
Odpovedať

@majkisper tak lebo to sa podla mna pri vsetkom k…
@uhrovkova myslim si ze tu to mas tak po lopate napisane : https://nilan.cz/investicni-voucher/ Ak by si niecomu nerozumela kludne mi napis 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od legasi:

@uhrovkova myslim si ze tu to mas tak po lopate n…
@legasi neplati toto len pre CR?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od davids11:

@legasi neplati toto len pre CR?
@davids11 nie, my sme to riesili tiez. to absolutne nevadi ze nie si z CR, ved v podstate firma je tiez z CR aj montaznici.
Odpovedať

@majkisper tak lebo to sa podla mna pri vsetkom k…
@uhrovkova tvojou podmienkou je len mat aspon tych 400€ na ten voucher a v podstate ho ziskas v hodnote 800€ a to mozes zurocit pocas nasledujucich 3 mesiacov.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od deciont:

@uhrovkova tvojou podmienkou je len mat aspon tyc…
@deciont a nie je potom problem so servisom, ked su tak daleko?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od termoska11:

@janula_be a načo sú sieťky na okna ? Dajte si re…
@termoska11 podľa teba sieťky akože zachytia peľ? Mali sme kedysi sieťky na oknách a ja ako alergik môžem teda potvrdiť výrazný rozdiel keď sme si dali namiesto sieťok rekuperáciu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od janula_be:

@termoska11 podľa teba sieťky akože zachytia peľ?…
@janula_be ale to sa tu darmo bude clovek, ked mam taky pocit ze niektory ludia fakt neovladaju tieto technologie.. @uhrovkova praveze vobec, oni maju na to specializovane montazne firmy, co maju vyjazd na SK pravidelne, cize toho by som sa nejako neobaval. a v komunikacii taktiez nie je problem absolutne ziadny.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stanlej:

@janula_be ale to sa tu darmo bude clovek, ked ma…
@stanlej ale tak je to asi predsalen lepsie, ked je ten dostupny servis blizsie, skor nieco vybavis a nemusis tak cakat na vyjazd, ktori maju oni dany raz za polroka mozno. a ked niektori nemaju skusenost a hejtuju to, tak to mna osobne ide poriadne rozhodit 😄 ja rekuperaciu doma realne nemam, a tym padom ju ani nemam pravo ociernovat.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od embeck:

@stanlej ale tak je to asi predsalen lepsie, ked …
@embeck tak to si zasluzi ocenenie takyto pristup, lebo malo ludi to tu realne takto vnima 😄 vies co my sme nemali problem doposial ziadny co sa vyjazdu tyka a takto, ved v podstate tak ako pisal aj stanlej, maju vyjazdy pravidelne. oni okrem toho ze robia konkretne tieto rekuperacie, tak este sa venuju aj podlahovemu kureniu. a to je tiez celkom ziadana polozka. a nepremyslal si ze by si si rekuperaciu zadovazil?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od termoska11:

Nikdy by som si to nedala ani keby mi to dal niek…
@termoska11 nedrz sa jednej veci co si niekde pocula, aj ked ti to ulahodilo srdiecku, pretoze ak nevyskusas na vlastnej kozi neuvidis ake je to super, mat riadene vetranie. ja po 3 rokoch byvania hovorim ze to je najlepsia vec co som mohol urobit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jblaze:

@termoska11 nedrz sa jednej veci co si niekde poc…
@jblaze tak tri roky su uz celkom slusna doba, to uz nejako posudit vies za ten cas 😉 @sverdik zvazujem stale pre a proti, jasne.
Odpovedať

@jblaze máme tiež rekupe, ale vadí mi, že napr. v nedeľu doobeda varím, o 12.h ideme preč (sme len 2v dome, rekupe ide na 55%) a vrátime sa večer o 18 hod, a stále je cítiť pachy z varenia. Čakala by som, že za 6 hodín rekupe vymení vzduch a nebude nič cítiť. Je to v poriadku? alebo to len u nás nejako nefunguje?
Odpovedať

@jblaze Len či to stálo za tie peniaze (?)... Normálny človek si pocitovo sám rozhodne, či (ne)vyvetrá, a kedy on chce. (a to všetko zadarmo) 😉
Odpovedať
Takéto diskusie podľa mňa prebiehali aj vtedy, keď si začali prví ľudia dávať záchod do domu. Iní stále chodili von do dreveného záchodu na záhrade a asi si hovorili že toto by si do domu nikdy nedali, lebo určite z toho smrdí celý dom a načo to je dobré.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od marsdm:

Takéto diskusie podľa mňa prebiehali aj vtedy, ke…
@marsdm Absolútne neadekvátne prirovnanie, ale ak je podľa Teba analogické, tak OK...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@marsdm Absolútne neadekvátne prirovnanie, ale ak…
@petersd tak podľa mňa pani dala perfektné prirovnanie, skôr niektoré tie tvoje odpovede (nehovorím v tejto diskusii) mi prídu trošku mimo.. @embeck neviem aké proti tam máš, lebo ja tam vidím v podstate len pozitíva 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan6872:

@petersd tak podľa mňa pani dala perfektné prirov…
@jan6872 sledujes vsetky jeho komentare v diskusiach? tak v stlpceku proti mam zatial asi tie financie, no. za najrozumnejsi peniaz mi vychadza akurat tak lokalna, a to neviem uplne ci chcem ist do takeho niecoho.
Odpovedať

@marsdm Absolútne neadekvátne prirovnanie, ale ak…
@petersd prirovnanie bolo o tom, že funkciu splní aj otvorenie okien aj záchod vonku. Rozdiel je v komforte a iných výhodách. Aj záchod sa môže pokaziť, môže pretekať, netesniť, zapáchať, prasknúť napojenie vody atď., ale aj tak si ho všetci dajú lebo 99% času je všetko v poriadku a je to luxus byť v teple a hneď pri izbách, kto chce aj bidetovú spršku má. Už by asi ani nepovolili dom bez záchodu, pritom sa to dá riešiť aj po starom. Ale áno, je to možno prehnané prirovnanie, len mne to tam sedelo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@petersd prirovnanie bolo o tom, že funkciu splní…
@marsdm prirovnanie je uplne v pohode, asi by som to sam lepsie nepovedal a lepsie by mi to nenapadlo 😅 @embeck niekedy nemusis nikoho sledovat, uplne ti staci ked vidis v kazdej druhej diskusii posledny komentar od toho jedneho uzivatela🤭 a inak lokalnu ti teda neodporucam. je to podla mna uplne zbytocne a ked mas moznost vyberu chod do tej centralnej. pokial su minusom len financie, tak pozri vyssie spominal sa tu ten voucher.
Odpovedať
Profilova fotka

@jblaze Len či to stálo za tie peniaze (?)... Nor…
@petersd keby som mal s tym svedomim staviat dom, tak ani nestaviam :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tinca8:

@jblaze máme tiež rekupe, ale vadí mi, že napr. v…
@tinca8 na to je tazko odpovedat, ja to tiez tak vnimam ze to vyvetranie po vareni nieje hned, ale bez problemov si pockam, ak to vnimas tak ze ti to vadi tak musis dat vecsi vykon, no 55% sa mi zda uz dost, ja idem tak na 30% 100 m3 /h, v zime menej
Odpovedať

@jblaze máme tiež rekupe, ale vadí mi, že napr. v…
@tinca8 zda sa mi to postacujuce az dost. Co to mas za rekuperaciu? Nemas nahodou zanesene filtre? Inak si to neviem vysvetlit ze by ti zle tahala a vetrala. Jasne treba si chvilku pockat, no to zas nie je az take strasne..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od legasi:

@tinca8 zda sa mi to postacujuce az dost. Co to m…
@legasi Komfovent 300. Veď to, aj nám sa to zdá dosť, keď všetci píštu ze to majú na 30-40%. Viem, že ten vzduch sa nevymení hneď a trvá to nejaký čas, ale teda po 6 hodinách by som čakala sviežejší vzduch. A o spálni ani nehovorím, tam to vôbec nefunguje tak, ako všetci píšu, že majú ráno nevydýchaný vzduch. Filtre meniavame. Toto ale nie je len teraz, uz dlhodobo to pozorujeme
Odpovedať

@legasi Komfovent 300. Veď to, aj nám sa to zdá …
@tinca8 kto vam navrhoval/realizoval rekuperaciu? Prudi Vam vzduch do spalne? Nie je predsa mozne, ze ak vzduch prudi tak je rano vydychany... Nemate priskrtenu vystupnu klapku? Nemate vyustenie hned pri dverach? Nemate to zapojene opacne, ze v spalni vzduch nasava? Mam taktiez komfovent, navrh a realizaciu som urobil sam ale nepozorujem vydychany vzduch rano v spalni. Vykon je nastaveny na 35% a pre bezne pouzivanie postacuje. Ak pride navsteva, zvysim na 55%. AKo pisu ini - rekuperacia je vyborna vec do domu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od epto:

@tinca8 kto vam navrhoval/realizoval rekuperaciu?…
@epto malo by to byt dobre, robila to osvedcena firma (znama aj tu na MS). Tú klapku skontrolujeme, teraz aj filtre vymenime. ODsavanie a nasavanie vonku na fasade mame tak 1 m od seba, ale to by vraj nemalo byt problem. Musime to pozornejšie odsledovať, riešieme teraz kopec iných vecí, tak sa tomu až tak nevenujeme, nechávame to tak, veď "dáko" to funguje.. ALe odsledujeme si to
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od davids11:

@janula_be kazda ta ale asi ani neupozorni. inak…
@davids11 Jasne ze pouzivame CO2 (jeden v obyvaku a jeden v rekuperacii), inak to vobec nema zmysel :) teda aspon na zaciatku aby si vedel na ake rpm je vhodne vetrat a kedy. Podla CO2 vies zistit ci je niekto v dome a cez pokrocilejsi sw ti da aj odhad kolko osob je v dome :) Az takto sa to da spickovat ... cize ho moze fungovat aj ako motion sensor...
Odpovedať

@legasi Komfovent 300. Veď to, aj nám sa to zdá …
@tinca8 na 30-40% to maju asi preto aby im to nehucalo, nijak inak ako cez kvalitne cidlo CO2 nezistis kolko ti to skutocne vetra pre dany pocet osob a celkovo vetranie ako dom celok.
Odpovedať

@epto malo by to byt dobre, robila to osvedcena f…
@tinca8 u nás je tiež cítiť niektoré jedlá dlhšie, ale varí sa bez digestoru a ten by asi dosť pomohol. Ani nedávame zvýšený odťah počas varenia, aj keď je tam taká funkcia. Bežné jedlá nie je cítiť nejak. Len teda nám to nevadí nejak. Raz sa niečo nepodarilo a vtedy sa vetralo s odťahom na 100% a aj okná tuším dokorán 😁
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?