Rekonštrukcia kúrenia v staršom dome

Chcem sa spýtať na cca cenu prerábky kúrenia v staršom dome, ktorý je do tvaru L a pozostáva z 3 izieb, chodby, kuchyne, kupelne a záchodu. Kotol (asi kondenzačný) + medené trubky + asi 7 radiátorov. Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@kekinka2806 aký kotol?veľkosť radiátorov? Dĺžka potrubí? Ach jaaaaj :-)
Odpovedať
3500 eur ? Treba vydiet takto je to strasne blba otazka na ktoru sa neda odpovedat. treba si zavolat 2 firmy a je to.
Odpovedať
@kekinka2806 dom ( steny, strop, podlaha resp. strop pivnice) je zatepleny? Okna? Ak nie, oplati sa Vam kondenzacny kotol? Ak chcete kondenzacny kotol, mate na to komin? Radiatory Vam navrhuje ake? Ku kondenzaku treba velke, aby sa dali vyuzit vlastnosti toho kotla..TUV budete ohrievat ako? Zasobnik alebo prietokom? Ak planujete novy kotol, aj ohrev vody rieste plynom, elektrinou sa v tom pripade neoplati. Ako vidite, je to velmi komplexna problematika, ktoru nevyriesite na fore...podla toho, co nakoniec nakombinujete s projektantom kurenia, bude cena 3500 a mozno aj 8000€.
Odpovedať
Ja viem, že to je komplexná problematika...chcela som mať len prehľad, že cca...okna sa budu menit. Mali sme zavolaneho kurenára, ten to tak odhadom oka dal do 5000€...kondenzačný kotol navrhol, radiatory príslušné asi ku kotlu...ohrev bude plynom. Takže či je tá cena reálna, alebo by to mohlo byť aj lacnejšie...lebo čo som sa pýtala známych, tak treba podobný dom ich vyšiel na 3500€ treba. No a kondenzačný kotol musí byť vyvedený do komína? (plánujeme ho na miesto, kde je, ale je starý)...dá sa to vyviezt príslušnou rúrou cez stenu von?
Odpovedať
Profilova fotka
@kekinka2806 "radiátory príslušné ku kotlu"... Radiátory sa navrhujú podľa tepelných strát miestností, kotol podľa celkových tepelných strát domu + ohrev TUV. Hrúbky potrubí a typ čerpadla podľa vypočítaných tlakových strát. Ak sa kúrenár ani neobťažoval spýtať na zloženie stien asi by som ho neodporúčal..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?