Regulátor MiGo od protherm

Dobrý deň, nemáte niekto skúsenosti s wifi regulátorom MiGo od prothermu? Potreboval by som sa poradiť ohľadom nastavenia.
Odpovedať
1
2
Zavolaj si do prothermu na servisne oddelenie ,oni ti poradia najlepsie..
Odpovedať
@daralbajda ahoj, nad tým som tiež rozmýšlal. Skúsim dnes ešte dotazovať servisného technika ale ten keď mi spúšťal kotol vravel že s týmto internetovým regulátorom robí prvý krát. Robí mi to také veci že na regulátore ručne nastavím teplotu 21 stupňov a kotol vykúri na 19 stupňov a potom už tú teplotu len udržuje aj napriek tomu že na regulátore je požadovaná 21. Teplú vodu do zásobníka pritom zohrieva bez problémov.
Odpovedať
@spankor a mobil ti čo ukazuje? akú hodnotu, že máš nastavenú?
Odpovedať
@mattyrv na mobile mi ukazuje nastavené 21 teplota vnútri 19 a teplota vonku tá sa mení v priebehu dňa. Tak isto na termostate svieti 21 a 19 ale kotol proste prestane pri 19 stupňoch kúriť, vykurovacia voda klesne na 22-25 a takto len udržuje tých 19 stupňov ani za svet neprikúri viac ani keď znovu ručne zvýšim požadovanú teplotu na 21,5 alebo 22 stupňov
Odpovedať
@spankor fúha toto je zvláštne... a nejaký reset toho termostatu sa nedá dať a nanovo to nastaviť?? celý deň máš nastavené na 22 stupňov kúriť alebo máš tam aj útlm? a v tej rozšírenej ponuke to máš ako nastavené... hlavne tie funkcie predvídanie a tú hysterziu a krivku.. skús zavolať na protherm linku čo majú na stránke... keď tvoj servisák to veľmi nenastavoval.. nejaký malý fígel tam bude len.... nemám tento regulátor.. iba thermolink rc mám doma...
Odpovedať
@mattyrv dával som to na chalupu kde chodíme len na víkendy alebo raz za 14 dní tak som si nastavil režim mimo domova na 15 stupňov a keď sme tam teraz cez víkend boli nastavil som program na noc 18 a na deň od 07,00 do 22,00 na 21 stupňov. Jednak kotol v piatok keď som to cez mobil spustil aby vykúrilo kúril strašne pomali, asi pol stupňa za hodinu mi to ukazovalo že stúpla teplota, od 15ej do 22hej vykúril len na 18,5 a potom sa prepol na nočnú teplotu. Ráno zohrial vodu do bojlera a vykúril na 19 a potom len temperoval, nereagoval ani na vypnutie kotla, ani vypnutia termostatu ani komunikačnej jednotky ktorá je napojená na kotol cez Ebus. Skúšal som všetko resetovať ale žije si to svojim vlastným životom :-(
Odpovedať
@spankor akonáhle to máš na mobil, ručne neprestavis nič... Riešil som teraz podobný prípad. Len s mobilom..
Odpovedať
@spankor hej kotol neprestavíš... lebo ho riadi regulátor... musíš všetko pekne naťukať v mobile... ísť s tou príručkou na aplikáciu bod po bode... ako je to v návode.... neviem či by som maximálne 2 stupne dal rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou.. a teraz sa tam aká teplota pohybuje?? ak máš nastavených ten režim mimo a 15 stupňov.. a odporúčam začať kúriť už od rána ak prídeš na tú chalupu... lebo kým sa všetko ohreje tak mu niečo aj trvá... tam budeš mať nejakú blbosť navolenú že to udržiava len 19 stupňov..... tú krivku si nastav na auto režim.. nech sa kotol naučí ako tam kúriť.... veľmi sa mi osvedčila tá možnosť aj u mňa doma...
Odpovedať
@daralbajda mne sa zdá že termostat sa s aplikáciou v mobile páruje. Keď som zmenil teplotu v aplikácii na termostate o pár sekúnd naskočila nová hodnota nastavenej teploty. Ak som zmenil teplotu ručne na termostate tak sa v aplikácii "zatočilo koliesko" a zmenila sa hodnota a navyše sa zmenila hláška z "doma do 22,00" na "ručne nastavená hodnota do..." Teraz mi mobil píše hlášku "Mimo domova do zmeny" a malo by to udržiavať tých nastavených 15 stupňov. Dúfam že to stačí na temperovanie.
Odpovedať
@mattyrv momentálne je tam 17 stupňov, prepol som to včera okolo 13,30 a odvtedy sa ochladilo len o 2 stupne a kotol zatiaľ nemusel prikurovať. Príručka k tomu je úplne o ničom, je tam len inštalácia, spárovanie blútut regulátora s komunikačnou jednotkou a pripojenie na WiFi. Potom postupujte podľa pokynov v aplikácii.
Odpovedať
@spankor ja som ti to kukal tu.... https://www.protherm.sk/pdf/produkte/... a 15 stupňov stačí na udržiavanie tej chaty.... a máš tam radiátory či podlahovku?
Odpovedať
@mattyrv nie je to celkom chata, je to starý rodinný dom z nepálenej tehly cca 65 m2 a sú tam radiátory. Ja som to kúpil ako víkendovú chalupu zatiaľ, neskôr na bývanie na dôchodku
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mattyrv vďaka za ten link, toto čo je v tom návode nieje v tom čo bolo pribalené k regulátoru. Všetko som v tej aplikácii prešiel ale jedine v tých rozšírených nastaveniach na konci sa dá niečo nastaviť. Ja tam mám termostat 0,00, histeréziu +-0,1 a krivku 2,6 - to je prednastavená hodnota. Nič to však nemení na tom že kotol sa pri 19stupňoch vypne.
Odpovedať
@spankor a určite máš ten program dobre naprogramovaný...? nič mi tam nepríde také iné nastavené... potom jedine len infolinka prothermu... oni možno ti ešte do toho budú vedieť aj nakuknúť.. či tam máš ok tie nastavenia.... a kotol tam máš čo zač?
Odpovedať
Profilova fotka
@spankor - 1) hysterezia - 0.1. Skoda,ze rozlisovacia schopnost cidla je 0.5. Tzn. nastavit 0.5 (vsetko menej nema vyznam). 2) potrebujes tzv. vertikalny posun ekvitermickej krivky. Podla navodu strana 13 9. Rozšírená ponuka nastavenia parametrov si nastav korekciu vnutornej teploty. Bud +2C alebo -2C (neviem co je to za hausnumero) a uvidis ako sa bude to bude chovat. Dalsiu korekciu urob az po 1 dni. Funkciu "AUTOMATICKE PREDVIDANIE" by som na zaciatku vypol, nic nie je horsie ako automatika pre prvotne nastavenie. Aktualne ides na regulacii len podla vonkajsku (ak mas ekvitermicke cidlo) a teplote vonku zodpoveda urcite teplota kotlovej vody. Pri tebe je to cca 2-3C pod pozadovanou teplotou, takze ekv. krivku treba posunut hore (cim zvysis teplotu kotlovej vody z X na X+2). Uvidis, co to po 24 hod spravi. Potom vieme nastavit dalsie korekcie.
Odpovedať
@mgx vďaka, teplotný posun som dal na 2,0 a hysteréziu na 0,5. Predvídanie som vypol. Vykurovacia krivka je prednastavená na 2,6 ale dá sa meniť až do 5,0 a asi aj do mínusu. Nechám ju zatiaľ tak?
Odpovedať
Profilova fotka
Po zmene teplotneho posunu o +2C by mala teplota kotlovej vody (tzn. vody z kotla do kurenia) stupnut cca o 2C (zavisi od nastavenia PID). To vies zistit lahko hocijakym teplomerom. Potom nechaj system cca 24hodin ustalit, kym zacnes robit nejake zmeny. Mozno este budes musiet upravit strmost ekvitermickej krivky, ale to ja robi pri teplote vonku 10C,0C,-10C. Jednotlivym teplotam vonku by mala zodpovedat urcita teplotu kotlovej vody, to je dobre si obcas znacit.
Odpovedať
@mgx zatiaľ to vyzerá že tvoja rada pomohla, včera to vybehlo na 21, cez noc pokles na 19 a ráno zas dokúrilo na 21. Len sa mi zdá že teplota stúpa trochu pomalšie, kotol neide na plný výkon. Keď o 7ej mám nastavené na 21 stupňov a len o 7ej začne kúriť tak z nočných 18 stupňov to bude kúriť do 10ej čo sa mi zdá hlúpe. Doma mám starý nekondenzačný kotol ale ráno keď zapne nakúri vodu na 60 stupňov a hreje až kým nieje v miestnosti s regulátorom 21 a trvá mu to tak 30 minút. Tento kondenzačný (protherm gepard kondenz) sa nejak šetrí a ide si ani nie na pol plynu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@spankor - v normalnej regulacii by ti stacilo nastavit predstih 60 minut. Tel algoritmus prothermu je postaveny tak, ze sa snazi drzat teplotu kotlovej vody do 55C (kondenzacny rezim) a preto mu to trva dlho, kym nakuri na pozadovanu teplotu. Dalsia moznost je pridat casovy blok na kurenie 05.00-08.00 :). To je dovod, preco nemam rad protherm, neda sa tu nic poriadne nastavit :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@spankor termostat je potrebné nastaviť . Nieje nastavený od výroby . Keď je zle nastavený termostat a vykurovacia krivka dochádza nedokurovaniu . Je veľmi dôležité správne nastaviť termostat do úplného detailu včítane polohy , krivky a typu kúrenia a algoritmu a iného . Tu nájdeš nastavenia podľa ktorého si to budeš vedieť nastaviť .https://www.protherm.sk/pre-nasich-zakaznikov/produkty/vsetky-produkty/smart-regulator-migo-13952.html#downloads
Odpovedať
Profilova fotka
@vrecko_stanislav @spankor @mgx ahojte pani aktualne riesim podobny problem s MiGo.... termaostat nastaveny na 23,5 ale kuri len po 23 nasledne znizi vykon a takto to proste je ... viete poradit ktory parameter prvy upravit a ako na spravne nastavenie ? podlahovka, aktualne to mam na rozsirenom nastaveni s predvidanim, vykurovacia krivka 0,7 ... vseobecne je toho na internete velmi malo ... idealne keby som vedel aspon dohladat ako presne to funguje aby som tomu mohol pochopit a nasledne to uz budem vediet odsledovat a nastavit
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajsrnka presnost termostatu je 0.5c, takze si v pasme necitlivosti. ak ti to vadi, urob si vertikalny posun krivky o 0.5c hore (tepl.kotlovej vody sa zvysi o 0.5c) a vyskusaj s tym tyzden bezat.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx vertikalny posun nastavim tmy ze na termostate prestavim hodnotu o +/- 0,5 stupna ab ysi myslel ze je v zizbe menej? vies mi nejako +/- napisat ako reaguje posun vykurovacej krivky napr z 0,5 na 0,8 alebo 1 az 1,2 ze co to vlastne robi ? aka zmena nastane ak prestavim krivku pri podlahovke z 0,5 na 1 ? ,
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajsrnka pisal som to tu uz 100x skus hladat. Pripadne pouzi google slova ekvitermicka krivka. je to zavislost teploty kotlovej vody od vonkajsej teploty a vyber krivky zodpoveda "sklonu/sile" tej zavislosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx prepac to nieje neochota hladat ... idem na to
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ak mam wifi termostat Migo upravuje si sam tu krivku podla potreby alebo mam nieco nastavovat??? o chvilku asi spustime podlahovku a teda nemam potuchy ci aj riesit nieco alebo to nechat tak..dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@karmenocka MIGO riadi kotol podla aplikacie a podla nastaveni, ktore si tam vyklikas (nieco ako google nest). Zakladne poucenie ma poskytnut ten, kto ti kotol a migo montuje. Ak nestaci, na webe prothermu je video, navod na obsluhu atd.
Odpovedať
ANo to hej,pytalo sa nas to veci rozne,kedy chodime domov a tak,aku tepelnu pohodu mame radi..ja len priamo k tej krivke.zatial sme este nekurili tak este nemam odskusane,
Odpovedať
Profilova fotka
@karmenocka -> priamo krivka ("heating curve") sa da zadat tiez, ale v podstate je to riadenie na principe casovych blokov.
Odpovedať
@mgx dakujem pekne,musim sa v tom posprtat trosku 🙂 a teda hlavne zistit ako spustit prve *normalne* kurenie 🙂
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?