Regulacia vodnej podlahovky.

Mam v plane si do rodinneho domu dat vodne podlahove kurenie napojene na el. kotol. Znami ma na radiatoroch termostaticke hlavice ktore dokazu cez mobilnu aplikaciu regulovat teplotu v kazdej izbe domu zvlast aj na dialku. Zaujimalo by ma ci nieco take existuje aj pre podlahove vodne kurenie. Budem vdacny za tipy, info a kontakty na predajcov. Dik
Odpovedať
@gabriel1982 samozrejme ze to existuje. Ale do maleho domu pod 150m2 sa to moc neoplati. Cim clenitejsi a vadcsi dom tym je zonova regulacia efektivnejsia. Ratajte pre dom +- okolo 1200Eur. Napr. Www.thermocontrol.sk
Odpovedať
@gabriel1982 mas tu o tom uz vela tem tak precitaj. nepisal si aky dom to je. ak je to jednopodlazny tak na podlahovku to nema zmysel. pri podlahovke sa neoplati ani len nocny utlm. nabeh a dobeh podlahovky je cca 2 a viac hodiny podla hrubky poteru a materialu. ak dvojpodlazny tak zmysel vidim len v tom ak by si chcel riesit rozne teploty pre nocnu a dennu cast domu ale na to nepotrebujes tak drahu regulaciu. podla mna je to nezmysel pri vodnej podlahovke. a doplnil by som len to ze ja mam zonovu regulaciu kazdej izby ale nepouzivam ju.
Odpovedať
@stokibb až tak taký nezmysel to nieje , v jednom dome to funguje v druhom menej , vzdy to zaleži na samotnom dome. mám domy bez aj so zonovou reguláciou . tvrdiť že je to blbosť su len tvoje skúsenosti na tvojom dome. xz prípadov kde sa zonovka hodila a nechceli ju za rok prosím Vás dorobte mi ju a od vtedy spokojnosť.
Odpovedať
@gkrivanek suhlasim, mozno to je od domu no mne sa to neosvedcilo. ja ked uzavriem napriklad co i len jeden okruh tak to vedie k tomu ze sa na kk zvysi teplota vv a potom kotol vypne a zase sa zapne.cykluje. neviem ale myslim si ze pokial mas 1 zdroj vykurovania a vyregulovane izby a dobre nastavenu ek.krivku tak ti kotol dodava priebezne tolko tepla kolko potrebujes a nemusis to potom ani regulovat. kvoli tym par slnecnych dni co mas za zimnu sezonnu ti tiez asi ta regulacia toho neusetri. akl to montujes zakaznikom? ako sa im kotol potom sprava?
Odpovedať
My davame honeywell evohome, ale ci to dobre funguje budem vediet az dalsiu zimu, ked budeme byvat.
Odpovedať
@gabriel1982 @misscelaneous zonova regulacia ma zmysel len v pripade ked naucis / donutis vsetkych obyvatelov domu hlavne deti zatvarat dvere do izieb / miestnosti ....
Odpovedať
@stokibb nie je problém s cyklovaním kotla pretože su to takmer vždy velké domy s vyssími TS. kotol má moduláciu 1:19 velké opodstatnenie to má ked je napríklad krb , kam teplota dosiahne z krbu tam zonovka reaguje a ostatné časti domu su naďalej vykurované.
Odpovedať
Skor som myslel na to zeby sa to vyplo ked pojdem na vykend prec, alebo na dovolenku a par hodin pred navratom to zapnem cez mobil. Alebo aby sa nevykurovali izbi v ktorych je krb alebo prave sa zohrievaju slnkom cez okna. Neviem ani ako to bude fungovat s rekuperaciou vzduchu ci ta neroztaha teplo po celom dome. A uspora na energiach musi vzniknut. Mozno to na seba aj zarobi.
Odpovedať
@gabriel1982 uspora bude ale naseba si to nezarobi:) ide skor o tepelny komfort.
Odpovedať
Presne. Ide skor o komfort ako o usporu. Tu by dom si dovolil tvrdit, ze mozno vzniknu dokonca aj o nieco vyssie naklady, nakolko ti kotol mozno pojde vacsiu cast dna.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel1982 Dům řídím přes internet pomoci desky http://kondenzace.kvalitne.cz/ovladani/ a lze tím na dálku nastavovat cokoli si vymyslíte - teploty jednotlivých okruhů, ale třeba i klimatizaci na základě překročení vlhkosti. K tomu je samozřejmě k dispozici i archiv průběhů. Investice cca 1000,- Kč za desku + dle potřeby elektrotermické hlavice á 350,-Kč/kus. určitě najdete ještě chytřejší stejně levné řešení. Berte to jako inspiraci. Dražší varianty už ekonomické nejsou. Zas tolik zónová regulace neušetří. Výšku úspor lze zjistit pomocí detailních výpočtů v mém profilu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel1982 Samozrejme, zonova regulacia je vhodna aj pre vodnu podlahovku. A tym ze ma uzivatel moznost dohliadnut na teploty kedykolvek cez mobil, ziskava komfort a postupnym doregulovanim aj usporu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
pozrite v mojom profile http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?